xxzz5 08.08.06, 22:32 Jestem właśnie po lekturze tej książki i jestem w totalnym szoku. Zakończenie powaliło mnie na kolana! Teraz nie dziwię się, czemu Agatha uważa tę książkę za jedną ze swoich najlepszych. A jakie jest wasze zdanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
escott Re: Dom zbrodni 08.08.06, 22:44 Książka jest znakomita pod względem atmosfery, ale dla mnie zagadka trochę za bardzo podpadała pod kategorię "znajdź najmniej prawdopodobną osobę". Samo zakończenie rzeczywiście mocne. Odpowiedz Link
tom_beresford Re: Dom zbrodni 09.08.06, 19:02 Intryga ciekawa, zakończenie wprawiające w zdumienie. Cóż więcej można dodać... Odpowiedz Link
ocisza Re: Dom zbrodni 30.08.06, 12:04 Szczerze mówiąc po akcji z zamachem na życie dziewczynki zaczęłam ją podejrzewać co najmniej o fabrykowanie dowodów. Chodziło o ubłocone krzesło - ono wskazywało dobitnie, że to któreś z dzieci kombinowało z drzwiami. Odpowiedz Link
kindov Uwaga - SPOILER w poście Ocisza! 30.08.06, 14:17 Ponieważ na forum są osoby, które nie czytały jeszcze wszystkich powieści Christie, nie pozbawiajmy ich przyjemności zgadywania "kto zabił". Jeśli już ktoś musi napisać, kto jest mordercą, proszę wyraźnie napisać o tym w temacie takiej wiadomości. Odpowiedz Link