airam.as 01.03.10, 16:20 Oglądajcie dziś "na Pierwom" wspomnienia. O 22.30 polskiego czasu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalia_sankowska1 Re: Wład Listiew 01.03.10, 21:41 15 lat śledczej indolencji. Dziwna kombinacja z Berezowskim. Bicie się w pierś Jelcyna. Gdyby "organy" przez te 15 lat rzeczywiście się zajmowały śledztwem, jakiekolwiek informacje by wypłynęły. A tak jest wielki rocznicowy dzwon. A facet rzeczywiście był fantastyczny. Odpowiedz Link
airam.as Re: Wład Listiew 01.03.10, 22:49 natalia_sankowska1 napisała: > 15 lat śledczej indolencji. Dziwna kombinacja z Berezowskim. Berezewski, Abramowicz i inni... >Bicie się w pierś Jelcyna. Gdyby "organy" przez te 15 lat >rzeczywiście się zajmowały śledztwem, jakiekolwiek informacje by >wypłynęły. A tak jest wielki rocznicowy dzwon. Jak zawsze > A facet rzeczywiście był fantastyczny. Ja, niestety, po 90 roku przez nastepne ok 5-7 lat byłam kompletnie odcięta od ros tv. I kiedy przypadkiem dowiedziałam się, że Włada zabili.... nie mogłam uwierzyć. Bo "Wzglad" z Wladem na czele był dla mnie jak powietrze, kiedy miałam jakieś 14-15 lat. Odpowiedz Link
airam.as Re: Wład Listiew 01.03.10, 23:28 Natalio, oglądałaś? Kto to powiedział na końcu, że wie, kto zabil Włada, choć nie ma na to dowodów? Kto to byl? Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Wład Listiew 02.03.10, 20:25 To był obecny (i wieloletni) szef Pierwszego kanału, a za czasów "Wzgladu" prowadzący najmniej zrozumiały rozdział programu "Matador" Konstantin Lwowicz Ernst. Co zaś do Berezowskiego, to a)mimo że prywatyzacja ORT oficjalnie sie jeszcze nie odbywała, już posiadał pakiet akcji kanału; b)był ostatnią osobą ze świata biznesu, z którą Listiew się spotykał(było to w przededniu)i z którą rozmawiał (w dniu śmierci). Dzwoniąc do żony po odbytym eterze Wład powiedział, że jedzie bezpośrednio do domu, ponieważ odwołał jakieś spotkanie. Z Berezowskim planował coś biznesowego - co, nikt konkretnie nie wiedział. W biurze Berezowskiego jako pierwszego po zabójstwie Włada przeprowadzono przeszukanie, po czym on na dłużej wyjechał z Rosji. Nie wiem, czy Berezowskiego miał na myśli Ernst, ale później się okazało, że akurat ten osobnik został praktycznie właścicielem kanału. Odpowiedz Link
airam.as Re: Wład Listiew 03.03.10, 22:48 Teraz rozumiem. Wiele rzeczy mi umknęło, jak widać. Dzięki. Odpowiedz Link