ignorant11 30.04.10, 01:53 Sława! wiadomosci.onet.pl/2163024,12,putin_wytrul_karaluchy_najwieksze_sie_ostaly,item.html Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demka Re: Putin łapie karaluchy:))) 30.04.10, 01:56 Genialne!! A nie masz nic o pająkach wielkości słonia, które zjadają małe dzieci? Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Putin łapie karaluchy:))) 30.04.10, 13:07 demka napisała: > Genialne!! > A nie masz nic o pająkach wielkości słonia, które zjadają małe > dzieci? Musiałbym poszukac na rosyjskich portalach w tamtym dzikim kraju wszystko mozliwe) Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Putin łapie karaluchy:))) 30.04.10, 14:55 A w twojej dzikiej głowie? Odpowiedz Link
herr7 w jego dzikiej głowie? 30.04.10, 15:24 Wszystko jest możliwe. No może nie wszystko - jedynie sama głupota. Mądrość unika go jak może... Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Pucin nie jedno ma imię 30.04.10, 15:27 Kraj dziki - i owszem (miejscami w tem jego urok), ale bez przesady. No i nie wszystko jest tam jednak możliwe. Tym niemniej zdarzają się cuda: wiadomosci.onet.pl/155682,21,7,pokaz.html Jak się okazuje Pucin - nie tylko karaluchy łapie.. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Lacietisie, wyjdź z ukrycia! 30.04.10, 15:59 Gdybyś wiedział, jak głupio wychodzisz i z tą zmiana nicku, i z tym linkiem! Dolączyłbyś do niego coś nt. BB, a także możesz dokleić francuską parę prezydencką (też "grzeszą" dawaniem przykładu troski o zwierzeta)! Poniekąd taka jest rola prezydentów i koronowanych głów. Czy ty uwazasz, że zwierzęta to temat jedynie dla głupiutkich missek? Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Lacietis wychodzi z cienia... ;-) 01.05.10, 09:32 Fru po Nobla! )) No brawo Watsonie!!! Twoja przenikliwość w wykrywaniu zbrodniczych spisków światowej reakcji, jest wprost… pożałowania godna. Połączone sztaby CIA, UPA, BKA, OUN i czeczeńskich separatystów pod przywództwem „moralnego karła” Saakaszwili 3 tygodnie wymyślały jak tu wywieść w pole tak utalentowaną agentkę FSB – a ty rozgryzłaś nas wcześniej, niż zdążyliśmy rozpocząć swoją działalność!... Przejrzałaś nas mimo iż: wcale nie ukrywałem, że „miś w sieci” to dawny „lacietis”; samo niedźwiedzie imię wyraźnie wskazuje na powinowactwo; nie zrezygnowałem ze swojej maniery językowej (dlaczego przechodzę na nową kliczkę – nie twój interes i twoje domysły mnie nie ciekawią). Ale mimo tych utrudnień rozgryzłaś mnie!!! Pewnie dlatego, że w młodości nie chrupałaś grylażu, tylko rozpuszczałaś go w ustach! Pakuj więc walizki i jedź do Sztokholmu po Nobla – na pewno w jakiejś dziedzinie dostaniesz – jak tylko wyjawisz im, jak mnie przejrzałaś. Ja osobiście skłaniał bym się ku językoznawstwu – jako kontynuatorce dzieła „Wielkiego Językoznawcy” – należy ci się jak psu kasza! Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Mów mi misiu! 01.05.10, 09:35 Mimo wszystko dziękuję za użycie wołacza! Pod nowym wcieleniem - jeśli już koniecznie zechcesz się do mnie zwracać (czego wolę uniknąć) - mów mi "misiu" Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Bajdurzenia 01.05.10, 11:54 Choć tyle napisałeś o swych zabiegach maskujących nic nie zmieniłeś: styl i głupota ta sama. Pisać po polsku nie nauczyłeś się, choć udajesz zagorzałego patriotę. Cóż, tzw. genetycznym nie potrzeba ani wiedzy, ani kultury, ani nawet podstawowej umiejętności prawidlowego wyrażania się w swym własnym języku. Wystarczy im nienawiść do każdego, kto nie bredzi razem z nimi. Mimo że kochasz się w niedźwiadkach, ujadasz jak kundel, a więc nie "Misiu", lecz "Bobik" lub "Szawka". Poddaje pod głosowanie reszty forumowiczów. Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Bajdurzenia - dosyć chamstwa! 01.05.10, 12:02 natalia_sankowska1 napisała: > Choć tyle napisałeś o swych zabiegach maskujących nic nie zmieniłeś: > styl i głupota ta sama. Pisać po polsku nie nauczyłeś się, choć > udajesz zagorzałego patriotę. Cóż, tzw. genetycznym nie potrzeba ani > wiedzy, ani kultury, ani nawet podstawowej umiejętności prawidlowego > wyrażania się w swym własnym języku. Wystarczy im nienawiść do > każdego, kto nie bredzi razem z nimi. > Mimo że kochasz się w niedźwiadkach, ujadasz jak kundel, a więc > nie "Misiu", lecz "Bobik" lub "Szawka". Poddaje pod głosowanie > reszty forumowiczów. ##Proszę administratora by w końcu zareagował na powtarzające się chamskie wybryki użytkownika "natalia_sankowska1" , skasował jej powyższą wypowiedź i nie dopuszczał na przyszłość do takich wypowiedzi. To przestało być śmieszne... Nawet stronniczość (w ocenie użytkowników) ma swoje granice. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Bajdurzenia - dosyć chamstwa! 01.05.10, 13:26 Obstawianie się rozpoczęło. Ciekawam ile będzie propozycji. Wiedziałam, że jesteś obrażalski. Wiedziałam, że jesteś zadufany. Że bezkrytycznie się samouwielbiasz. Że wyskakujesz z chamskimi odzywkami i epitetami. Że obwiniasz wszystkicj dookoła, sam uważasz się za wyrocznię bez zarzutu. Uważasz, że jedynie ty możesz oceniać innych - nieważnie, że nie masz takich kompetencji ani uprawnień. Jesteś po prostu nikim. I nagle okazuje się, że jesteś po prostu prymitywnym skarżypytą! Cóż, nawet mężczyzną nie jesteś. Obrzydliwe. Odpowiedz Link
myga Re: Bajdurzenia 01.05.10, 12:35 natalia_sankowska1 napisała: > nie "Misiu", lecz "Bobik" lub "Szawka". Poddaje pod głosowanie > reszty forumowiczów. _____________ ja obstawiam "Mośkę" Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Pucin nie jedno ma imię 30.04.10, 23:59 mis_w_sieci.by napisał: > Kraj dziki - i owszem (miejscami w tem jego urok), ale bez przesady. No i nie w > szystko jest tam jednak możliwe. > Tym niemniej zdarzają się cuda: > wiadomosci.onet.pl/155682,21,7,pokaz.html > Jak się okazuje Pucin - nie tylko karaluchy łapie.. No i... Tuska przytulał) Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Pucin nie jedno ma imię 01.05.10, 09:20 ignorant11 napisał: > > No i... Tuska przytulał) > ##Fuckt! Odpowiedz Link
miszka66 Re: Putin łapie karaluchy:))) 30.04.10, 15:36 Ja nieśmiało przypomnę że w Teleranku kiedyś puszczali film o SROKOPAPUDZE która na zlecenie gangsterów wlatywała przez lufciki do mieszkań kradnąc biżuterię. Też dziwadło zoologiczne, a jakże pożyteczne. Anglicy natomiast mieli w montypajtonowskim "W poszukiwaniu świętego Graala" drapieżne, krwiorzercze króliki które przecinały tętnice szyjne skaczęc do gardeł z kilkudziesięciu metrów. To tak nieśmiało przypomniałem..... Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Putin łapie karaluchy:))) 01.05.10, 00:02 miszka66 napisał: > Ja nieśmiało przypomnę że w Teleranku kiedyś puszczali film o > SROKOPAPUDZE która na zlecenie gangsterów wlatywała przez lufciki do > mieszkań kradnąc biżuterię. Też dziwadło zoologiczne, a jakże > pożyteczne. > Anglicy natomiast mieli w montypajtonowskim "W poszukiwaniu świętego > Graala" drapieżne, krwiorzercze króliki które przecinały tętnice > szyjne skaczęc do gardeł z kilkudziesięciu metrów. > To tak nieśmiało przypomniałem..... Angole to w ogóle najwieksze dziwaki) I oryginały i luzaki i za to ich lubie... Uwielbiaja wampiry choc to rodem z.. Rumunii) Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Protestuję! 01.05.10, 09:28 ignorant11 napisał: > > Uwielbiaja wampiry choc to rodem z.. Rumunii) > ##Wąpierze, upyry, upiory, v'piry, czy ąpiry - to nasze prasłowiańskie (i jako postacie wierzeń ludowych - i sama nazwa) dziedzictwo kulturowe - a te anglosaskie dupki wszystko pokręciły - i domieszały do tego jeszcze Bogu ducha winnego zbrodniarza politycznego Vlada Tepesa! > Brudne anglosaskie łapy - precz od wąpierzy! Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Protestuję! 01.05.10, 11:13 mis_w_sieci.by napisał: > ignorant11 napisał: > > > > Uwielbiaja wampiry choc to rodem z.. Rumunii) > > > ##Wąpierze, upyry, upiory, v'piry, czy ąpiry - to nasze prasłowiańskie (i jako > postacie wierzeń ludowych - i sama nazwa) dziedzictwo kulturowe - a te anglosas > kie dupki wszystko pokręciły - i domieszały do tego jeszcze Bogu ducha winnego > zbrodniarza politycznego Vlada Tepesa! > > Brudne anglosaskie łapy - precz od wąpierzy! A Wołochom wolno? Co z Transylwania???? Choc na moim forum uwaza sie Rumunów za PółSłowian podobnie jak Wegrów i Bałtów) Kacapy to bardziej co najwyzej ćwierćSłowianie... ) Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Protestuję! 01.05.10, 12:09 ignorant11 napisał: > > A Wołochom wolno? ##Wołochom (i innym Mołdawianom) wolno - bo oni z krwi i ziemi tej. A nie jakimś inszoziemnym d...om, którzy wszystko mieszają i przeinaczają! > > Co z Transylwania???? ##Pojęcia nie mam! Chodzi ci za pewne o "krainę vampajrów" wymyśloną w Holyłód - nic mi do niej... > > Choc na moim forum uwaza sie Rumunów za PółSłowian podobnie jak Wegrów i Bałtów) ##Co do Rumunów - to jeszcze mógł bym się zgodzić. Ale z Węgrami już trochę gorzej (choć i oni maja spora słowiańską przymieszkę). Z Bałtami jednak przesadziłeś - chyba, że za Łotyszy uważasz wszystkich mieszkańców Łotwy (wówczas nie zgadzam się z Tobą całkowicie). > > Kacapy to bardziej co najwyzej ćwierćSłowianie... > ) >##Tyż przesadzasz. Na półsłowian zasługują bez wątpienia - a z powodu języka - sztucznie wymyślonego na podstawie SCS - podwyższył bym im słowiańskość co najmniej do 75%. > Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Protestuję! 01.05.10, 15:04 mis_w_sieci.by napisał: > ignorant11 napisał: > > > > A Wołochom wolno? > ##Wołochom (i innym Mołdawianom) wolno - bo oni z krwi i ziemi tej. A nie jakim > ś > inszoziemnym d...om, którzy wszystko mieszają i przeinaczają! > > > > Co z Transylwania???? > ##Pojęcia nie mam! Chodzi ci za pewne o "krainę vampajrów" wymyśloną w Holyłód > - > nic mi do niej... > > > > Choc na moim forum uwaza sie Rumunów za PółSłowian podobnie jak Wegrów i > Bałtów) > ##Co do Rumunów - to jeszcze mógł bym się zgodzić. Ale z Węgrami już trochę > gorzej (choć i oni maja spora słowiańską przymieszkę). Z Bałtami jednak > przesadziłeś - chyba, że za Łotyszy uważasz wszystkich mieszkańców Łotwy > (wówczas nie zgadzam się z Tobą całkowicie). No Bałtowie za bliskosc genetyczna i kulturalna. Chyba tych najeżdźców na Łotwie nie uwazasz za naszych? Bo dla mnie nasi to Łotysze. > > > > Kacapy to bardziej co najwyzej ćwierćSłowianie... > > ) > >##Tyż przesadzasz. Na półsłowian zasługują bez wątpienia - a z powodu języ > ka - > sztucznie wymyślonego na podstawie SCS - podwyższył bym im słowiańskość co > najmniej do 75%. Za kacapstwo obnizam o 50% ) Za ludobójstwo na Słowianach o dalsze 50% Wychodzi im ujemna słowiańskosc) > > Odpowiedz Link
tosia_sru Re: Putin łapie karaluchy:))) 04.05.10, 18:05 Nie znam gościa!! Znam natomiast Kobietę-Ponton Odpowiedz Link
demka Re: Putin łapie karaluchy:))) 04.05.10, 20:20 Żałuj Tosiu..A jest czego..Pozwól, że Cię oświecę i uświadomię Ci co tracisz na braku tej znajomości cytując stopklatkę: (...)człowiek-amfibia, tarzan z morza, człowiek, a jakby nie człowiek. Jego historia wzruszy niejednego widza. Tytułowy diabeł - Ichtiander - to w gruncie rzeczy dobry chłopak. Przed laty wyposażony przez ojca - genialnego lekarza i propagatora idei życia w morskiej topieli- w skrzela rekina, teraz musi zmagać się z nienawistnym, demonicznym Don Pedro, hordami policji, no i rzecz jasna z miłością. A walka jest nierówna. Kostium z rybiej łuski uwiera, oddychać ziemskim powietrzem na dłuższą metę nie sposób, a ludzie plotkują i patrzą nienawistnie i są nastawieni raczej niezbyt pokojowo. Film skrzy się romantyzmem (85 minuta, scena nad morzem - zachód słońca, szum fal), pogłębioną psychologią (65 minuta, więzienie, spotkanie na linii ojciec-syn), zapierającymi dech w piersiach scenami pod wodą (na całej długości filmu), a Ichtiander to kolejny obok Spidermana i Batmana człekokształtny bohater naszych czasów, który z wierzchu niezbyt atrakcyjny, w rzeczywistości… Cytat, który przejdzie do historii: "On żyje! Ale dla nas umarł na zawsze". A Ty tylko o "Zakutym łbie". Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Człowiek-amfibia 04.05.10, 22:47 Jak się jeszcze zważy, że film ten z przepięknymi Władimirem Korieniewym i Anastazją Wiertyńską, majestatycznym Nikołajem Simonowem ("Piotr I")i demonicznym Michaiłem Kozakowem nakręcono w 1961r. i zdjęcia pod wodą nadal pozostają atrakcją (zaś powieść Aleksandr Bielajew napisał przed wojną), to szkoda nie widzieć czegoś takiego. Film doczekał się nowej wersji 4-odcinkowej (2003r.). Odpowiedz Link
demka Re: Człowiek-amfibia 05.05.10, 00:03 Z tym przepięknym Koriniewym to bym polemizowała ale cóż każda epoka ma swój wzorzec nienagannej urody. Ciekawe że ta nowa wersja powstała. Nie wiedziałam. A kto w roli tytułowej? Bo ja to Bezrukowa widzę Odpowiedz Link
airam.as Re: Człowiek-amfibia 05.05.10, 00:28 Mówicie o czlowieku-amfibii? a pamiętacie "Голова професора Доула"? brrr.. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Człowiek-amfibia 05.05.10, 01:13 "Голова профессора Доуэля" - powieść z 1925r., ekranizacja z 1984r. Normalny film, wcale nie brrr. Oj, przepraszam, niektórzy rzeczywiście się boją krwi, ran, przejawów fizjologii. To ja pochodzę z medycznej rodziny, kiedys nawet miałam pewność, że też pójdę w medycynę, więc dla mnie te rzeczy nie są przerażające. Ale nie wszystkim one pasują. Odpowiedz Link
airam.as Re: Człowiek-amfibia 05.05.10, 03:21 Ojj, no przecież żartowałam, tak mi się przypomniała ta głowa a propos amfibii, nie wiedzieć czemu Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Człowiek-amfibia 05.05.10, 09:54 Jasne, dlaczego się skojarzyło: to są ekranizacje powieści Aleksandra Bielajewa. Szkoda, że nakręcono jedynie "Człowieka- amfibię", "Głowę...", "Ariela" oraz "Wyspę zatopionych statkow". A na dodatek na taśmie bardzo słabej jakości (Kodak i AGFA swej produkcji jako strategicznej do ZSRR nie sprzedawali). Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Człowiek-amfibia 05.05.10, 01:21 No nie, taka rola nie jest w stylu Bezrukowa. Znasz aktora Tołgata Nigmatullina (niestety, dawno nie żyje) - "Piraci XX wieku" z 1979r. (karateka-bandyta)? Ichtiandrem w nowej ekranizacji jest jego syn Said Nigmatullin. Odpowiedz Link
demka Re: Człowiek-amfibia 05.05.10, 11:25 A jakoś tak mi na myśl przyszedł na zasadzie pierwszego skojarzenia Ale fakt, Said pasuje bardziej On zdaje się pokazywał się w Fali Zbrodni (porażającym treścią i grą aktorską polskim serialu kryminalnym) Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Said 05.05.10, 23:50 Tak, Said sporo pracuje nie tylko w filmie rosyjskim. Szkoda, że jego ojciec nie zyje - był fantastyczny. Odpowiedz Link