prabucianka 23.09.06, 21:34 Witam Jestem tu nowa, ale na pewno zagladac bede czesto- bardzo mi sie podoba to forum. Przeszukalam jej jednak i nie znalazlam slowa o moim ukochanym poecie. Czy znacie Josifa Brodskiego? Czy lubicie? Gdzie go mozna znalezc w oryginale? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
metelica Re: Josif Brodski 23.09.06, 22:23 www.litera.ru/stixiya/authors/brodskij.html www.lib.ru/BRODSKIJ/brodsky_poetry.txt www.bz.spb.su/brodsky/ Odpowiedz Link
prabucianka Re: Josif Brodski 25.09.06, 10:58 dzieki Poczytam sobie dzisiaj w pracy A poszukiwania wielbicieli Josifa trwaja Odpowiedz Link
pioter34 Re: Josif Brodski 31.01.07, 10:04 Może ktoś oglądał wczoraj program o Brodskim na kanale Kultura ? W tym samym czasie, kiedy na Sporcie pokazali walczące polskie i rosyjskie szczypiorki. Był to wywiad z Brodskim w pięknych okolicznościach Wenecji. Wraz ze swoim kolegą i dwójką moskiewskich dziennikarzy chodził po starych uliczkach i opowiadał o różnych ciekawych rzeczach. Na przykład o znajomej Polce Zośce. Ja po raz pierwszy usłyszałem jak mówił. A mówił bardzo szybko, z francuskim r, a что wymawiał czto. Odpowiedz Link
naina7 Re: Josif Brodski 20.02.07, 15:24 Pamieci I. Brodskiego. I nie tylko... www.youtube.com/watch?v=FFDY_TiFksY Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Josif Brodski 23.02.07, 02:43 Экскурсия по Питеру. Вопрос экскурсоводу: - А Вы знаете где жил Бродский? - Где жил, не знаю. А умирать ходит на Васильевский остров! По Довлатову. Odpowiedz Link
pioter34 Re: Josif Brodski 27.02.07, 12:45 A ja wolę Ałłę Dowałatową. www.hrenvam.com.ru/dovlatova.html Odpowiedz Link
minika_p Re: Josif Brodski 26.02.07, 22:16 hej. ja też lubię poezję Brodskiego. pisałam o jego poezji pracę magisterską (jestem rusycystką). na www.lib.ru są jego utwory trzeba odpowiednio kliknąć na poezję współczesną i dalej nazwisko. pozdrawiam wszystkich fanów Josifa Brodskiego! Odpowiedz Link