hajota 07.11.07, 13:30 Jakim programem najlepiej ściągać filmy z film.arjlover.net/? Ja wiem, że tam jest wszystko wyjaśnione, ale może ktoś ma praktyczne doświadczenia i mógłby się podzielić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
metelica Re: Pytanie techniczne do praktyków 07.11.07, 13:43 hajota napisała: > Jakim programem najlepiej ściągać filmy z film.arjlover.net/? > Ja wiem, że tam jest wszystko wyjaśnione, ale może ktoś ma praktyczne > doświadczenia i mógłby się podzielić? Odpowiem krotko,zwięzle Polecam program FlashGet. Odpowiedz Link
qubraq Re: Pytanie techniczne do praktyków 07.11.07, 19:55 czym sie rózni GetFlash od FlashGet? czy to jest to samo? Odpowiedz Link
metelica Re: Pytanie techniczne do praktyków 09.11.07, 11:08 qubraq napisał: > czym sie rózni GetFlash od FlashGet? czy to jest to samo? Wystarczy wpisac w Google i wsio budiet jasno i poniatno ) GetFlash: "Aplikacja pozwalająca na zapisywanie obiektów Flash umieszczonych w witrynach Internetowych. Program w pełni integruje się z przeglądarką Microsoft Internet Explorer pozwalająca na zapis obiektów SWF poprzez polecenie "zapisz obrazek jako". FlashGet:"FlashGet jest menadżerem pobierania plików. Skutecznie podnosi on prędkość pobieranych plików, ponieważ tworzy dodatkowe połączenia do jednej lub wielu lokalizacji do danego pliku. Oferuje między innymi możliwość monitorowania schowka systemowego, przeglądarek internetowych (Opera, Mozilla, Internet Explorer), określenia katalogu domyślnego dla ściąganych plików (np. pliki *.mp3 do katalogu muzyka) oraz automatycznego przeszukiwania archiwów ftp, w celu odnalezienia szybszego połączenia. Umożliwia także automatycznie wyłączenie komputera po pobieraniu". Odpowiedz Link
qubraq Re: Pytanie techniczne do praktyków 09.11.07, 17:04 metelica napisała: > Wystarczy wpisac w Google i wsio budiet jasno i poniatno ) Rzeczywiscie wsio jasno...tylko pojąć trudno! ;-( Odpowiedz Link
hajota Re: Pytanie techniczne do praktyków 07.11.07, 20:17 Dzięki, Metelico. Już zainstalowałam i skonfigurowałam zgodnie ze wskazówkami na arjlover. Zobaczymy jutro rano, czy tym razem wyszło. Odpowiedz Link
metelica Re: Pytanie techniczne do praktyków 09.11.07, 11:10 hajota napisała: > > Zobaczymy jutro rano, czy tym razem wyszło. No i jak? Udalo sie? Jakie wrazenie od FlashGet? Odpowiedz Link
hajota Re: Pytanie techniczne do praktyków 09.11.07, 14:56 Udało się!!! Wczoraj ściągnęło mi 60% filmu, a dziś całą resztę do końca i zaczęło ściągać następny. Wspaniale jest, że można go zaprogramować i nie trzeba czekać do drugiej w nocy, żeby zacząć ściąganie. Kiedyś miałam jakąś pradawną wersję FlashGeta na starym komputerze, ale ten jest o wiele bardziej rozbudowany i ma ładniejszy interface. Jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link
hajota Polecam 09.11.07, 15:09 Do odtwarzania filmów na komputerze polecam VLC media player. Można go wziąć tu dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=24&id=1361 Odtwarza DVD i mnóstwo różnych formatów, przy DVD nie ma kłopotu z tzw. regionami, potrafi nawet nareperować niektóre uszkodzone pliki. Odpowiedz Link
mucha.cokotucha Re: Pytanie techniczne do praktyków 09.11.07, 17:40 A które filmy z tego portalu polecacie? Zauważyłam, że to głównie klasyka. Niektóre filmy znam, ale może zwrócicie moją uwagę na coś ciekawego Odpowiedz Link