26.07.04, 11:20
Czy mozecie mi polecic jakis niedrogi depilator? Dosyc mam juz jednorazowych
maszynek, po których wydaje mi sie ze za 5 minut mi wloski odrastaja.I czy
depilowanie boli, czy mozna tez depilowac okolice bikini?
Obserwuj wątek
    • kocianna Re: DEPILATOR 26.07.04, 11:58
      Mnie się podoba Brauna (silk epil czy jakoś tak), ma specjalną nakładkę
      masującą, dzięki której mniej boli (udowodnione - siostra ma podobny bez
      nakładki). Kosztował jakieś trzy lata temu ok. 100 pln (kiedy porównałam to
      sobie do ceny wosku na zimno wyszło mi taniej). Do miejsc delikatnych typu
      pachy czy bikini robią jeszcze jakąś inną nakładkę, ale próbowałam pod pachami
      raz - i wolę normalne maszynki.
      Przy pierwszej depilacji uczucie jest jakby ktoś Cię delikatnie kopał prądem -
      dobrze jest wcześniej wziąć gorącą kąpiel i rozmasować nogi - mniej boli. Wada
      depilatora jest taka, że musisz czekać, aż włoski odrosną do tych 3 mm.
      • ewacia2 Dzieki 26.07.04, 16:28
        dzieki kocianna-jeszcze sie zastanowie, maszynka jest na pewno szybciej, no i
        mniej boli, ale wydaje mi sie ze jak ktos sie przyzwyczaji do vdepilatora to
        dokladniej sie usuwa wloski> dzieki.
        • kocianna Re: Dzieki 26.07.04, 18:51
          Maszynką nie jest szybciej :)
          Boleć praktycznie przestaje po 3-4 razach, a masz gwarancję, że się nie
          zatniesz :)
          Korzysta się z tego raz na miesiąc, włoski odrastają ciensze, rzadsze i
          jaśniejsze.
          Najlepiej na noc (i to taką bez igraszek z ukochanym, chyba że po ciemku), bo
          przez kilka godzin nogi są całe w czerwone kropeczki.
    • paula_blue Re: DEPILATOR 26.07.04, 21:20
      polecam brauna silk epil, testowałam już kilka a swój pierwszy depilator właśnie
      sprzedaję na allegro, jakbyś była zainteresowana:
      www.allegro.pl/show_item.php?item=28774730
      co do zasadności użwania deplatora, to nic mu nie dorówna... faktycznie boli (im
      krótsze włoski tym lepiej) ale efekt gwarantowany na conajmniej 3 tygodnie.
      nawet jak sie czasami zniechęcę do niego i wracam do maszynki, kremów czy
      plastrów (o! podobnie boli jak zrywanie plastrów) to i tak nic nie zastąpi
      długotrwałego efektu po braunie. z moich doświadczeń to powiem jeszcze tyle, że
      wszystkie depilatory działają na tej samej zasadzie - włos trzeba wyrwać - i
      naprawdę nie ma różnicy czy ma on różne prędkości, nakładki masujące czy
      nakładki z lodu... tak samo boli

ale warto,
      pozdrawiam, paula

aha można depilować okolice bikini, tylko trzeba uważać i delikatnie naciągać
      skórę żeby powierzchnia była naprężona i gładka - moja koleżanka depiluje się
      cała - łącznie z pachami i wzgórkiem - taki lekki hardcore, ale widocznie można
      sie przyzwyczaić (zaznaczam że nie jest masochistką)... :-)
      • ewacia2 do pauli_blue 27.07.04, 13:16
        obejrzalam na allegro Twój depilator-mozesz mi napisac do czego jest
        szczoteczka, której tam brakuje?I jeszcze 1 pyt. czy po uzyciu depilatora robia
        sie takie czerwone kropeczki(przez dzien dwa to na pewno, a pózniej????
        • karierowiczka Re: do pauli_blue 28.07.04, 08:55
          mi po depilatorze włoski wrastały w skórę i zauważyłam, ze robią się pajączki
          czy jak to się cholerstwo nazywa! Zrezygnowałam, ba mam bardzo wrażliwą skórę i
          ten paralizujący ból!!!! brrrrrrrrrrr
    • gaja26 Re: DEPILATOR 28.07.04, 14:49
      O Mamo! Ewciu, ja swoim Silkepil Philips (czy jakoś tak) ledwo dojeżdżam do
      kolan! Jest warty polecenia i włoski naprawdę rosną słabsze, jednak moja
      wytrzymałość pozwala mi jedynie na golenie łydek (raz próbowałam uda), ale żeby
      bikini, niestety dla mnie za wysokie progi ;)))
      Pozdrawiam
      Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka