ewacia2 26.07.04, 11:20 Czy mozecie mi polecic jakis niedrogi depilator? Dosyc mam juz jednorazowych maszynek, po których wydaje mi sie ze za 5 minut mi wloski odrastaja.I czy depilowanie boli, czy mozna tez depilowac okolice bikini? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocianna Re: DEPILATOR 26.07.04, 11:58 Mnie się podoba Brauna (silk epil czy jakoś tak), ma specjalną nakładkę masującą, dzięki której mniej boli (udowodnione - siostra ma podobny bez nakładki). Kosztował jakieś trzy lata temu ok. 100 pln (kiedy porównałam to sobie do ceny wosku na zimno wyszło mi taniej). Do miejsc delikatnych typu pachy czy bikini robią jeszcze jakąś inną nakładkę, ale próbowałam pod pachami raz - i wolę normalne maszynki. Przy pierwszej depilacji uczucie jest jakby ktoś Cię delikatnie kopał prądem - dobrze jest wcześniej wziąć gorącą kąpiel i rozmasować nogi - mniej boli. Wada depilatora jest taka, że musisz czekać, aż włoski odrosną do tych 3 mm. Odpowiedz Link
ewacia2 Dzieki 26.07.04, 16:28 dzieki kocianna-jeszcze sie zastanowie, maszynka jest na pewno szybciej, no i mniej boli, ale wydaje mi sie ze jak ktos sie przyzwyczaji do vdepilatora to dokladniej sie usuwa wloski> dzieki. Odpowiedz Link
kocianna Re: Dzieki 26.07.04, 18:51 Maszynką nie jest szybciej :) Boleć praktycznie przestaje po 3-4 razach, a masz gwarancję, że się nie zatniesz :) Korzysta się z tego raz na miesiąc, włoski odrastają ciensze, rzadsze i jaśniejsze. Najlepiej na noc (i to taką bez igraszek z ukochanym, chyba że po ciemku), bo przez kilka godzin nogi są całe w czerwone kropeczki. Odpowiedz Link
paula_blue Re: DEPILATOR 26.07.04, 21:20 polecam brauna silk epil, testowałam już kilka a swój pierwszy depilator właśnie sprzedaję na allegro, jakbyś była zainteresowana: www.allegro.pl/show_item.php?item=28774730 co do zasadności użwania deplatora, to nic mu nie dorówna... faktycznie boli (im krótsze włoski tym lepiej) ale efekt gwarantowany na conajmniej 3 tygodnie. nawet jak sie czasami zniechęcę do niego i wracam do maszynki, kremów czy plastrów (o! podobnie boli jak zrywanie plastrów) to i tak nic nie zastąpi długotrwałego efektu po braunie. z moich doświadczeń to powiem jeszcze tyle, że wszystkie depilatory działają na tej samej zasadzie - włos trzeba wyrwać - i naprawdę nie ma różnicy czy ma on różne prędkości, nakładki masujące czy nakładki z lodu... tak samo boli ale warto, pozdrawiam, paula aha można depilować okolice bikini, tylko trzeba uważać i delikatnie naciągać skórę żeby powierzchnia była naprężona i gładka - moja koleżanka depiluje się cała - łącznie z pachami i wzgórkiem - taki lekki hardcore, ale widocznie można sie przyzwyczaić (zaznaczam że nie jest masochistką)... :-) Odpowiedz Link
ewacia2 do pauli_blue 27.07.04, 13:16 obejrzalam na allegro Twój depilator-mozesz mi napisac do czego jest szczoteczka, której tam brakuje?I jeszcze 1 pyt. czy po uzyciu depilatora robia sie takie czerwone kropeczki(przez dzien dwa to na pewno, a pózniej???? Odpowiedz Link
karierowiczka Re: do pauli_blue 28.07.04, 08:55 mi po depilatorze włoski wrastały w skórę i zauważyłam, ze robią się pajączki czy jak to się cholerstwo nazywa! Zrezygnowałam, ba mam bardzo wrażliwą skórę i ten paralizujący ból!!!! brrrrrrrrrrr Odpowiedz Link
gaja26 Re: DEPILATOR 28.07.04, 14:49 O Mamo! Ewciu, ja swoim Silkepil Philips (czy jakoś tak) ledwo dojeżdżam do kolan! Jest warty polecenia i włoski naprawdę rosną słabsze, jednak moja wytrzymałość pozwala mi jedynie na golenie łydek (raz próbowałam uda), ale żeby bikini, niestety dla mnie za wysokie progi ;))) Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link