jolka9919 23.12.06, 20:59 podopwiedzcie jak zostac administratorka danego forum ,na czym polega praca administratora,czy jest to pracochlonne i wogole....dzieki za odp..... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula36 Re: administratorka 23.12.06, 21:38 najprosciej zalozyc wlasne forum lub zglosic sie do zalozyciela tego ktore cie interesuje. Jesli chce sie utrzymac poziom forum a jest ono otwarte i jeszcze o kontrowersyjnym zacieciu oraz nawiedzane przez trolle to totroche czasu to zabiera. foraz zamkniete/ ukryte sa zdeycdowanie prostsze w obsludze. Sama administrowalam kilkoma forami i sama widze ze masz po roku nastepuje znudzenie ta dzialnoscia. Teraz wole byc uczetnikiem. Odpowiedz Link
caysee Re: administratorka 23.12.06, 22:19 1. Jak zostac moderatorek - roznie bywa, w moim przypadku wlasnie byla potrzeba zatrudnienia dwoch moderatorek, ktos wskazal mnie, ktos inny sie pod tym podpisal i tak mnie wrobili ;) 2. praca polega na usuwaniu nieodpowiednich postow. Od reki usuwa sie spam i jawne prowokacje, poza tym czasami trzeba podjac decyzje o usunieciu postow obrazliwych - co nie zawsze jest jednoznaczne. Ja jestem za wolnoscia slowa i jak najmniejsza cenzura i poki nie padaja zbyt mocne okreslenia upominam tylko, kasowanie to ostatecznosc. 3. pracochlonnosc zalezy od tego jak popularne jest dane forum - im wiecej postow, tym wiecej do przeczytania i oceny. Odpowiedz Link
jolka9919 Re: administratorka 24.12.06, 13:18 dzieki dziewczyny,mam troche czasu dlatego pytam,jestem do tyłu z tego typu tematami:) tym bardziej dziekuje i pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link