jolanta73 09.02.07, 18:20 szukwm informacji na temat tej rasy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_corin82 Re: cane corso- kto ma 12.02.07, 15:12 hej hej, ja mam 1,5roczną suczkę jako totalna miłośniczka rasy chetnie udzielę Ci wszystkich info, jakich potrzebujesz. Co byś chiała wiedzieć? Odpowiedz Link
kasia_corin82 Re: cane corso- kto ma 12.02.07, 15:18 na początek polecam lekturę ksiażki pani Joanny Kuncewicz-Milewskiej "CANE CORSO" ;) Odpowiedz Link
jolanta73 Re: cane corso- kto ma 14.02.07, 22:10 witam sredecznie! chodzi o to , że mam 9-cio letnią sunię bokserkę.chciałam kupić szczeniaka też suczkę. jadnak naczytałam się sporo o tej rasie, ze to takie agresywne psy, moze nie w stosunku do ludzi ale do innych psów. powiedz czy była na szkoleniu , czy jest posłuszna, gdzie kupiłaś i jezeli to nie tajemnica za ile. może masz zdjęcia? pozdrawiam jola jolanta273@wp.pl Odpowiedz Link
alaket Re: cane corso- kto ma 21.02.07, 21:06 bzdury z ta agresywnoscia, tez sie tego balam -a tu moja Cane Corsica to pluszak do przytulania , nie byla na zadnym szkoleniu poza uspolecznianiem w naszej rodzinie -tzn prawie nigdy nie zostaje sama, zawsze w towarzystwie , zawsze wsrod ludzi i zawsze pozwalilismy jej poznawac inne pieski -poza tym ze niektorzy wlascicieli sami uciekali bo wyglada groznie:).konieczna konsekwencja (nie daj sie nabrac na slodkie minki) i jasne granice. bedzie wiedziec co moze a czego nie. oczywiscie stroz z niej idealny. Odpowiedz Link
miska77 Re: cane corso- kto ma 14.06.07, 15:39 zgadzam sie, jezeli ktos mowi o agresywnosci CC to pewnie mial bardzo malo kontaktu z ta rasa albo nie mial zadnego. Sama mialam psa tej rasy i byl super pluszakiem :-) Sam z siebie nie byl NIGDY agresywny, nie rzucal sie, nie napadal... ale jak ktos na niego napadl to sie bronil... Agresja jest sprawa wyuczona a nie nabyta i wszystko zalezy od wlasciciela. Odpowiedz Link