ima55 22.05.04, 16:26 Może ktoś mi podpowie. Pokrzywa, skrzyp, krwawnik ? Chodzi mi o takie swojskie, nie jakieś egzotyczne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexander_82 Buraki :) 22.05.04, 17:49 mysle ze zeby poprawic skad krwi tak naprawde najlepiej pic z pol szklanki soku z burakow / dzien. mozesz zmieszac pol na pol z sokiem z marchwi, ale nie z kartonu te soki tylko z sokowirowki. dodatkowo swietna "suplementacja" witami i b. dobra profilaktyka przeciw rakowi. Odpowiedz Link
ima55 Re: Buraki :) 22.05.04, 19:09 Robię sok z buraków lecz nie codziennie. Zawsze to łatwiej wrzucić do szklanki jakieś ziółka i zaparzyć w dowolnej chwili niż przeprowadzać całą akcję z sokowirówką. Może jednak będę musiała posłuchać Twojej rady, Alexandrze i pogonić mojego lenia. Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: zioła krwiotwórcze 23.05.04, 13:47 Ima, a nie wiesz, czym ta niedokrwistość jest spowodowana? Bo jeśli ogólnym osłabieniem, to ja bym sobie jakąś kuracje wzmacniającą strzeliła:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: zioła krwiotwórcze 23.05.04, 13:48 Ale ziółek też poszukam:) będziesz miała tę swoją szklankę:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
ima55 Re: zioła krwiotwórcze 25.05.04, 09:37 Martini, masz już te ziółka ? O przepis na kurację do strzelenia też poproszę. I nie czepiaj się. "Oczywista" nie jest regionalizmem. Już nie chciałam na forum zdrowie przedłużać wątku ale tu Cię mam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
deczi Re: zioła krwiotwórcze 25.05.04, 10:36 Jeszcze róża i rozmaryn, ale pokrzywa jest świetna, sprawdziłam. Dobre czerwone wino (oczywiscie w rozsądnych ilosciach) i buraki (faktycznie warto się pomęczyć z sokowirówką). Pozdr. D. Odpowiedz Link