dorota20w 24.10.04, 20:17 sluchajcie, bylam dzi[ na targach medycyny naturalnej i wielkim powodzeniem cieszyBy sie tam poduszki ró|niate z Busek gorczycy. Czy sByszeli[cie o nich? Jakie maj wBa[ciwo[ci. Pozdrawiam Dorota :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota20w Re: poduszka z Buski gryki 24.10.04, 21:15 co mi klawiatura szwankuje... poprawiam poduszki rozniaste z luski gryki Odpowiedz Link
deczi Re: poduszka z Buski gryki 24.10.04, 22:53 Hmm. Mam w domu takie poduszki, używam nie w celach leczniczych. Co do właściwości - wygodne są, łuska jest tania, a właściwie darmowa... była dotąd. Już wiem, czemu ostatnio dostawca kazał moim znajomym płacić za nią;-)) Jest to surowiec naturalny, więc stąd pewnie popularność, ale nie mam pojęcia, jak to działa. Nie zauważyłam, żeby coś się zmieniło w moim organizmie, a często na nich przesiaduję. Sama raczej kupiłabym poduszkę z gorczycy, jeśli już. Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link
dorota20w Re: poduszka z Buski gryki 25.10.04, 01:05 hm... one byly dosy drogie...taka poduszka pod glowe kosztowala 30 zl, do siedzenia dla kierowcy, bo chcialam kupic tacie 65 zl a czy mozesz mi powiedziec z kad ty uzyskiwalas ta luske? pozdr Odpowiedz Link
deczi Re: poduszka z Buski gryki 25.10.04, 09:08 Nie dziwi mnie to wcale, że tak drogo. Zarobić trzeba, no nie?;-)) Ja osobiście tych łusek nie zdobywałam, tylko znajomi. Od kogoś, dla kogo były one "skutkiem ubocznym" w działalności produkcyjnej (nie wiem dokładnie, czego). Przez długi czas można było brać całe wory za darmo, od niedawna trzeba zapłacić symbolicznie (kilka złotych). Zapytam znajomego, jak go spotkam (to dopiero w przyszłym tygodniu), co to był za zakład. Pewnie w całej Polsce takie są. Pozdr. D. Odpowiedz Link
dorota20w Re: poduszka z Buski gryki 25.10.04, 23:24 bardzo dziekuje za odpowiedz i czekam na podpowiedz :-) Odpowiedz Link
deczi Re: poduszka z Buski gryki 08.11.04, 09:27 Ech, czy są jakieś zioła na brak czasu? ;-) Przypomniałam sobie i zapytałam: musisz szukać po kaszarniach, nie mam pojęcia, gdzie się takowe znajdują i ile ich w ogóle jest. W okolicach Opola w każdym razie jest na pewno jedna przynajmniej. A poduszki z łuską widziałam na Allegro po 20 zł (wielkości jaśka), tylko to było jakiś czas temu. Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link