28.10.13, 17:47
Często słyszę od wielu osób: " My na Gwiazdkę to tylko dzieci obdarowujemy ,dorośli mogą się obyć bez prezentów" . Też tak robicie ?
Obserwuj wątek
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Prezenty. 28.10.13, 17:52
      a co w takim razie mają robić rodziny, które już dzieci nie mają?
      znaczy "dzieci" są (nie tak znowu) dawno po 40-tce i własnych dzieci się nie dochowały
      • finka9 Re: Prezenty. 28.10.13, 18:10
        pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała:

> a co w takim razie mają robić rodziny, które już dzieci nie mają?
        > znaczy "dzieci" są (nie tak znowu) dawno po 40-tce i własnych dzieci się nie do
        > chowały
        >

Mają problem z głowy i oszczędzają sporo kasy ,którą mogą spożytkować na prezenty dla siebie.wink
        • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Prezenty. 28.10.13, 18:15
          bo tak po prawdzie to u nas zazwyczaj jest dziki tabun prezentów różnej maści

zwłaszcza Tata celuje w ilości rozmaitych pierdółek, nie wszystko jest o charakterze "prezentowym", ale co tam - on sam się cieszy jak dziecko, jak widzi ten stos kolorowych papierów z rozpakowanych podarków

a ja się ostatnio scwaniłam i robię wszystko sama
          • mayenna Re: Prezenty. 28.10.13, 18:17
            pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała:

> a ja się ostatnio scwaniłam i robię wszystko sama
            >
            Ale jakie to piękne prezenty. I chyba najfajniej dostać coś, co jest zrobione z myślą o tobie.
    • robert.83 Re: Prezenty. 28.10.13, 18:00

U nas jest zwyczaj kupowania drobiazgów.
      Czyli poniekąd moglibyśmy "obyć się bez prezentów" bo nie czekamy na nie z zapartym tchemsmile.
      Ale fajnie jest jednak, że są. Robi się z tego spora górka pod choinką i zawsze najmłodsze pokolenie ma za zadanie odczytywać odbiorców i rozdawać fantysmile.
    • mayenna Re: Prezenty. 28.10.13, 18:02
      Prezenty są dla wszystkich. Grzecznych oczywiście.
      Bardzo lubię obdarowywać bliskich nie tylko na Boże Narodzenie.
      • finka9 Re: Prezenty. 28.10.13, 18:06
        U nas jest tak ,że dzieciom kupujemy prezenty ,no powiedzmy bardziej wypasione , dorośli dostają drobne upominki . Nie wyobrażam sobie ,aby ktoś nie otrzymał prezentu.
        • mayenna Re: Prezenty. 28.10.13, 18:15
          Ja najczęściej kupowałam książki jako prezenty dla dorosłych.
          Zwykle prezent dostosowuję do osoby.
    • marek-1002 Re: Prezenty. 28.10.13, 18:10
      Jasne, że dorośli mogą się obyć bez prezentów. Tak samo jak i bez słodyczy, cukru, soli, mięsa, seksu, urlopu, czytania książek itd. itp. Tylko... po co?

Też bardzo lubię obdarowywać i być obdarowywanym. Sprawiam więc sobie prezenty nawet na dzień dziecka smile
    • finka9 Re: Prezenty. 28.10.13, 18:41
      U nas w domu mówiąc wprost nie przelewało się. Jednak wszyscy zawsze dostawali prezenty i dzieci i dorośli. Pamiętam jak jednego roku dostałam pięknie opakowane i przewiązane wstążką mydełko glicerynowe w którym zatopione były płatki kwiatów . Byłam zachwycona tym bardziej ,że dowiedziałam się ,że osoba która mi je podarowała wykonała je własnoręcznie.smile
    • bez.pokory Re: Prezenty. 28.10.13, 18:53
      W mojej rodzinie tylko dzieci.
      Ja już prezentów nie dostaję i nie rozumiem dlaczego. Przecież cały rok anielsko grzeczna jestem...
      big_grin
      • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Prezenty. 28.10.13, 19:02
        podaj adres, pod który św. Mikołaj ma podesłać prezent, to szepnę mu słówko i wstawię się za anielsko grzeczną koleżanką wink
        • bez.pokory Re: Prezenty. 28.10.13, 19:55
          hehehe na szefową to zawsze można liczyć big_grin
          • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Prezenty. 28.10.13, 19:56
            staram się wink
            może nie zawsze mi to dobrze wychodzi, ale się staram chociaż...
    • zielonooka38 Re: Prezenty. 28.10.13, 19:51
      tak.. próbowaliśmy to wprowadzić bo czasem przy stole jest koło 40wink ale się nie dało
      więc przynajmniej ja drobiazgi zaczynam kupować w sierpniu wink
      obdarowywanie najbliższych sprawia mi sporo frajdy
      a ja już poprosiłam 'Mikołaja" o przegląd i naprawę w razie potrzeby cytrynki wink i wkrętarkę
    • zakochana_jane Re: Prezenty. 29.10.13, 14:15
      Coś tam zawsze drobnego kupię na gwiazdę, ale prezenty najczęściej to rozdaję jak z wyjazdów wracam smile
    • tygrysgreen Re: Prezenty. 29.10.13, 14:17
      właśnie dzisiaj kupiłam prezenty dla starszyzny
      u nas każdy dostaje prezent, choćby to miały być skarpetki czy dezodorant
      • mayenna Re: Prezenty. 30.10.13, 08:42
        tygrysgreen napisała:

> właśnie dzisiaj kupiłam prezenty dla starszyzny
        > u nas każdy dostaje prezent, choćby to miały być skarpetki czy dezodorant
        Dokładnie. Ale jak już to jest drobiazg to staram się żeby bul odjechany, inny, wyjątkowy.Znaczący. Całe wieki dostawałam do mamy pod choinkę rajstopy więc staram się nie popaść w przesadę.

• tapatik Re: Prezenty. 30.10.13, 08:29
      Nie.
    • hashimotka88 Re: Prezenty. 06.12.13, 11:18
      A jak to sie w ogole robi....? Kazdy kazdemu daje? Czy sie umawia kto komu kupuje.... Bo nie wiem.... Jakby kazdy kazdemu to przeciez miejsca na parkiecie by zabraklo.... Bylby za bardzo ubrany suspicious
      Hmmm wtedy mialabym 6 prezentow? A lacznie na parkiecie lezaloby ... 36 Masakra jakas big_grin chyba tak sie ni robi.... Nie kupuje kazdy kazdemu ... Wiec jak. Pytam sie Was ? smile
      • ame_belge34 Re: Prezenty. 06.12.13, 12:02
        U nas co roku wszyscy dostawali prezenty, niezależnie od wieku wink ale w tym roku bida z nędzą w portfelu, wiec zdecydowaliśmy ze święta będą skromne, ale nie chcemy zeby dzieciaczki były poszkodowane, wiec tylko one dostaną.
    • puch_atek Re: Prezenty. 06.12.13, 12:18
      obdarowujemy sie,wszystkich, psy tez dostaja smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka