torado 27.09.14, 13:37 mam wrażenie, że mój anioł stróż doskonale nade mną czuwał i czuwa cokolwiek rozumie się pod tym pojęciem www.youtube.com/watch?v=7mmBzACUBhU a jak to jest z Wami ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
torado Re: anioł stróż 27.09.14, 13:44 silencjariusz napisał: > Ale chwalipięta. też możesz nią być Odpowiedz Link
torado Re: anioł stróż 27.09.14, 13:50 silencjariusz napisał: > Nie mam czym się pochwalić niestety. nie bądź taki skromny, bo jeszcze uwierzę Odpowiedz Link
silencjariusz Re: anioł stróż 27.09.14, 14:54 Kiedy właśnie tak jest. Nawet książki, którą sobie wypatrzyłem kupić nie mogę. Bo jej już nie ma w sprzedaży. Odpowiedz Link
torado Re: anioł stróż 27.09.14, 14:57 silencjariusz napisał: > Kiedy właśnie tak jest. Nawet książki, którą sobie wypatrzyłem kupić nie mogę. > Bo jej już nie ma w sprzedaży. w "internacie" , na wiadomym portalu "sprzedażowo-kupującym" patrzyłeś? ja tam znajduję po okazyjnych cenach ( cena wraz z przesyłką) i w stanie nowym lub leciutko używanym książki, których pragnę Odpowiedz Link
torado Re: anioł stróż 27.09.14, 15:02 silencjariusz napisał: > Patrzyłem. Nie ma. jakoś Ci mogę pomóc? Odpowiedz Link
torado Re: anioł stróż 27.09.14, 15:10 silencjariusz napisał: > A jesteś w stanie zorganizować dodruk? znasz chyba przysłowie o diable... Odpowiedz Link
torado Re: anioł stróż 27.09.14, 15:21 silencjariusz napisał: > Że się boi wody święconej? tyż.... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: anioł stróż 27.09.14, 15:27 No to nie wiem o co chodzi. Znam jeszcze tylko to: czym diabeł starszy tym ma ogon twardszy.:p Odpowiedz Link
torado Re: anioł stróż 27.09.14, 15:29 silencjariusz napisał: > No to nie wiem o co chodzi. Znam jeszcze tylko to: > czym diabeł starszy tym ma ogon twardszy.:p i jak się sprawdza w praktyce ? Odpowiedz Link
torado Re: anioł stróż 27.09.14, 15:39 silencjariusz napisał: > A to nie do mnie pytanie. to skąd akurat to powiedzenie nawinęło Ci się na język? Coś musi być na rzeczy Odpowiedz Link
silencjariusz Re: anioł stróż 27.09.14, 15:49 A tego to ja nie wiem co jest na rzeczy. Nie na mój to rozumek. Odpowiedz Link
torado Re: anioł stróż 27.09.14, 15:53 silencjariusz napisał: > A tego to ja nie wiem co jest na rzeczy. Nie na mój to rozumek. oj...... taki malutki masz? .... Odpowiedz Link
torado Re: anioł stróż 27.09.14, 16:01 silencjariusz napisał: > Na to wygląda. ale nie martw się...nie rozmiar wszakże najważniejszy Odpowiedz Link
silencjariusz Re: anioł stróż 27.09.14, 16:06 Ja o rozumie, Ty o ogonie... Kręcisz językiem, jak diabeł kopytem. Odpowiedz Link
torado Re: anioł stróż 27.09.14, 16:09 silencjariusz napisał: > Ja o rozumie, Ty o ogonie... Kręcisz językiem, jak diabeł kopytem. i widzisz rozumiesz, jak chcesz rozumieć ja też o rozumie...i pojęcia nie mam skąd Ci przyszło do głowy, że ja o czymś innym, niż o rozumie.... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: anioł stróż 27.09.14, 16:12 Najwyraźniej diabeł tkwi w szczególe i stąd to nieporozumienie. Odpowiedz Link
torado Re: anioł stróż 27.09.14, 16:13 silencjariusz napisał: > Najwyraźniej diabeł tkwi w szczególe i stąd to nieporozumienie. Ty teraz winy nie zwalaj na diabła Odpowiedz Link
silencjariusz Re: anioł stróż 29.09.14, 16:44 A takie tam nudy. Nakład się wyczerpał. Ma być dostępne drugie wydanie. Za jakieś 4-6 tygodni. Odpowiedz Link
raziel24 Re: anioł stróż 27.09.14, 15:12 Wiem, że nie bardzo w temacie ale znam fajny cytacik o aniołach z filmu "Armia Boga" "Jestem aniołem. Zabijam pierworodnych na oczach matek, zamieniam ludzi w słupy soli, a jak mi przyjdzie ochota pozbawiam duszy małe dziewczynki. Możecie stawać na głowie,a i tak nigdy nie zrozumiecie dlaczego" Christopher Walken jako Gabriel. Anioły niby takie piękne w kulturze masowej ale jeśli chodzi o ich rolę w Biblii to ja bym chyba nie chciał spotkać anioła. Odpowiedz Link