kevinjohnmalcolm 27.07.19, 17:18 Władza wie jak dobić samotnych. Poruszył mnie list samotnej czytelniczki: www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,66725,25016878,bykowe-podatek-od-samotnosci.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witrood Re: Bykowe 27.07.19, 17:25 Czy nad takim podatkiem prowadzone są prace (bo nic mi o tym nie wiadomo)? Nie przeczytam, bo nie mam abonamentu. Jak nawet kiedyś przebąkiwali, to miał to być podatek od bezdzietności, a nie samotności. Poza tym w roku wyborczym na pewno to nam nie grozi. I w ogóle raczej nie grozi, bo byłoby to sprzeczne ze wszystkim. Więc chyba nie ma co się bać. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Bykowe 27.07.19, 17:34 Ale tu nie chodzi o banie się, tylko sam fakt, że ktoś miał taki pomysł. A bezdzietność chyba bezpośrednio wynika z samotności, nie? W odwrotną stronę to już jest różnie, przyznaję. P.S. Wyborcza pozwala na bezpłatne przeczytanie kilku artykułów w miesiącu, u mnie się wyświetla "Ten artykuł czytasz w ramach bezpłatnego limitu". Odpowiedz Link
witrood Re: Bykowe 27.07.19, 17:44 Za dużo czytam. Już wyczerpałem. Wynika i nie wynika. Znam wiele bezdzietnych małżeństw (i bezdzietność jest ich dramatem). Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Bykowe 27.07.19, 17:50 witrood napisał: > Wynika i nie wynika. Znam wiele bezdzietnych małżeństw Nie napisałem że bezdzietność wynika TYLKO z samotności. Odpowiedz Link
witrood Re: Bykowe 27.07.19, 17:53 To trzeba było w poście, w pierwszym zdaniu napisać: "Władza wie, jak dobić bezdzietnych". I nie byłoby tej dyskusji. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Bykowe 27.07.19, 17:57 Szkoda że nie możesz tego listu przeczytać. A próbowałeś użyć innej przeglądarki? Odpowiedz Link
witrood Re: Bykowe 27.07.19, 18:04 Może bardziej o IP chodzi. Spróbuję później z innego komputera. Odpowiedz Link
letniaburza77 Re: Bykowe 27.07.19, 18:20 Przeczytałam . Zakładając ,że ten list jest prawdziwy (ponieważ z tego co zauważyłam wyborcza to niezła wylęgarnia krabów) to z treści wybija się przede wszystkim ogromne poczucie samotności ,tęsknota za miłością ,poczucie odrzucenia. Okraszone jakąś tam fejkową informacją mającą zasiać ferment . Ludzie dajcie spokój. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Bykowe 27.07.19, 18:18 Jak chcesz, to wytnij cookies z przeglądarki. Można ręcznie, ale łatwiej wtyczką, bo wtedy to 2 kliki. Do chroma jest 'EditThisCookie' Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Bykowe 27.07.19, 18:27 Ja też nie mogę przeczytać. Już wykorzystałam limit w tym miesiącu . Jednakże uczciwi ludzie są na codzień tak dojeni z podatków, że w sumie co im szkodzi wprowadzić jeszcze jeden... Odpowiedz Link
letniaburza77 Re: Bykowe 27.07.19, 18:35 szarlotka_ja napisała: > Ja też nie mogę przeczytać. Już wykorzystałam limit w tym miesiącu . > Jednakże uczciwi ludzie są na codzień tak dojeni z podatków, że w sumie co im s > zkodzi wprowadzić jeszcze jeden... Szarlottto nie pozostaję ci nic innego jak zaprenumerować tę skarbnicę wiedzy. Odpowiedz Link