Dodaj do ulubionych

Szybkowar - AMC warto

IP: *.promax.media.pl 08.02.10, 08:26
Witam, chcę kupić szybkowar. Firma AMC lub Zepter ma w ofercie
garnki z pokrywą szybkowarową, ale ceny są zawrotne. Czy
rzeczywiście warto wydać tyle pieniędzy, skoro można kupić szybkowar
np. firmy Fagor lub Bergner znacznie taniej. Jaka jest różnica
między tymi garnkami oprócz ceny oczywiście. Z góry dziękuję za
pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Szybkowar - AMC warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 09:38
      Nie warto płacić za markę aż takich pieniędzy, znajdziesz napewno tańszy
      szybkowar taki jak Fagor czy bergner. Chociaż napewno znajdą się tacy którzy i
      kupili te marki i będą sobie je chwalić.
      Jeżeli zdecydujesz się na jakiś to tylko zapytaj się najpierw sprzedawcy czy na
      terenie kraju jest serwis wrazie czego i czy można dokupić np. zapasową uszczelkę.
      Nie wiem jak Bergner ale w serwisach Mastercooka możesz dokupić każdą rzecz do
      szybkowarów Fagora. Jak z pozostałymi markami i ich seriwsami tego nie wiem
      trzeba się popytać lub może inni napiszą czy inne marki mają swoje serwisy na
      terenie kraju
      Pozdr
    • Gość: Wand-a1 Re: Szybkowar - AMC warto IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.10, 11:40
      mam od 15 lat pokrywę szybkowarową Zeptera, wcześniej miałam węgierskiej firmy
      Cucta też wiele lat.
      przyznam,że nie widzę żadnej różnicy między walorami szybkowara Zeptera a Cuctą,
      w końcu chodzi tylko o gotowanie pod wysokim ciśnieniem
      zwróciłabym uwagę, czy można zmywać ją w zmywarce i czy łatwo demontuje się do
      mycia
      najważniejsze również jest dostępność zakupu nowej uszczelki, bo bez niej
      szybkowar staje się zwykłym garem :)
      akurat w Zepterze nie ma z tym problemu i nawet nie jest droga
      • Gość: goska Re: Szybkowar - AMC warto IP: *.promax.media.pl 08.02.10, 18:15
        Czy w tych tańszych można gotować na parze?
        • johana75 Re: Szybkowar - AMC warto 08.02.10, 19:54
          Tak, niektóre szybkowary są sprzedawane z wkładkami do gotowania na parze.

ja mam od jakis 7 lat szybkowar firmy Fagor i poza wymiana uszczelki nic mu nie
          dolega. Nie wydałabym tyle na garnek AMC, bo działa na tej samej zasadzie.
          Najważniejsze aby był z dobrej stali z grubym dnem.
          jesli chcesz pożadny ale nie w zwrotnej cenie to kup Sillitt.
          Pozdrawiam
    • Gość: goska Re: Szybkowar - AMC warto IP: *.promax.media.pl 10.02.10, 07:39
      Dziękuje za rady. Fagor, Berghoff czy Elo? Który wybrać?
      • johana75 Re: Szybkowar - AMC warto 10.02.10, 11:31
        Elo mam garnki sa ok. Berghoffa nie znam.
      • Gość: Wojtek Re: Szybkowar - AMC warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.10, 18:13
        Berghoffa nie wybierałbym bo nie ma serwisu, nie wiem jak z Elo, przy fagorze
        masz serwis na terenie całego kraju w serwisach mastercooka

a reszta należy do Ciebie
    • superguy Re: Szybkowar - AMC warto 09.01.24, 00:04
      Może jeszcze komuś się przyda.
      Szybkowar AMC to inna liga niż reszta garnków.
      Pozwala uzyskać dużo wyższe ciśnienie niż w innych szybkowarach, przez co potrawa gotuje się szybciej, mięso jest delikatniejsze, dosłownie można zjeść kości, bo są miękkie.
      Ja mam szybkowar Tefala, moja mama i siostra AMC od prawie 30 lat. To są garnki z dwóch światów.
      Sam szybkowar AMC jest tak dobry, że moja siostra budując nowy dom, zainstalowała dwa palniki gazowe obok indukcji, głównie po to, żeby gotować w starym szybkowarze, który ten nie obsługuje indukcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka