aquaria 04.03.10, 14:12 witajcie, kupując płytę indukcyjną na co trzeba zwrócić uwagę? rozglądając się za płytą zauważyłam że jest duża rozpiętość cenowa. Jaką kupić by nie przepłacać ale i nie żałować ? Macie jakieś sugestie ? Będę wdzięczna :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mysza Re: indukcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 18:34 Przede wszystkim polegaj na znanych firmach. Ceny głównie zależą od 'bajerów', rozmiaru kuchenki itd. Płyta indukcyjna to tak jak każda inna kuchenka- czasem mały szczegół decyduje o cenie. Ja mam indukcję Ariston i jestem zadowolona. Okazało się nawet, że część starych garnków na niej działa :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aquaria Re: indukcja 05.03.10, 13:07 zgadaza sie , ale ktore z tych bajerow sa przydatne , a na ktore szkoda kasy ? nie wiem na co zwrocic uwage - doradzcie prosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
e-mail Re: indukcja 03.04.10, 21:52 Płyta indukcyjna naszej rodzimej firmy Amica z Wronek. Model chyba 502 o ile pamiętam to dwa pola indukcyjne i dwa ceramiczne. Dobre rozwiązanie za jakieś 1500-1600 złotych chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
aina40 Re: indukcja 04.04.10, 11:16 Najważniejsze kryteria majace zresztą najwiekszy wpływ na cenę to moc płyty - jej poszczególnych pól, oraz wielkość pól grzewczych. I tu niestety nie ma nic za darmo, wraz z ich wzrostem rośnie cena płyty. Reszta tzw. bajerów jest w kazdej płycie bardzo podobna i są to zresztą czynniki drugorzędne w użytkowaniu płyty. Odpowiedz Link Zgłoś