Dodaj do ulubionych

Kawiarka do 100 zł

20.03.12, 11:25
Witam, poszukuje kawiarki tak na 4 - 6 filiżanek do 100 zł na kuchnię gazową, czy macie jakieś w domu które możecie polecić? Na internecie jest tego pełno i nie wiem którą mam wybrać.
Marta
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: Kawiarka do 100 zł 20.03.12, 11:31
      forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&author=&query=kawiarka&forumId=124&title=
      • Gość: Mikołajka Re: Kawiarka do 100 zł IP: *.formlessnetworking.net 22.03.12, 09:41
        Podbijam pytanie.
        • ania_m66 Re: Kawiarka do 100 zł 22.03.12, 11:54
          podbijam odpowiedz. szukaj tego forum wypluwa dostatecznie duzo.
          • za2drzwiami Re: Kawiarka do 100 zł 22.03.12, 17:06
            Aniu przeczytałam wszystkie wątki i albo jestem ślepa albo nie potrafię czytać ale ja nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. Nie chce kupić kawiarki na oślep a później żałowac wydanych pieniędzy. Dlatego proszę was o jakieś podpowiedzi
            • linn_linn Re: Kawiarka do 100 zł 23.03.12, 08:57
              Ja mam Bialetti:
              www.bialetti.it/files/catalogue/images/categories/large/24.jpg
    • za2drzwiami Re: Kawiarka do 100 zł 25.03.12, 16:04
      Dzięki Dziewczyny za podpowiedzi. Mam nadzieje że coś wybiorę z tych dwóch marek, chyba że coś jeszcze znacie i możecie polecić.
      • za2drzwiami Re: Kawiarka do 100 zł 02.04.12, 18:40
        Dziewczyny jeszcze raz bardzo dziękuje za podpowiedź kupiłam sobie taką kawiarkę jak w linku allegro.pl/ekskluzywny-prezent-kawiarka-mukka-duza-bialetti-i2249142473.html trochę więcej kosztowała ale mam i się cieszę, może źle napisałam że kupiłam sobie bo to w sumie małżonek mi kupił.
        Wcześniej pisałam że do 100 zł kawiarka miała być a że moja druga połówka też lubi kawę więc on powiedział że mi kawiarkę za sponsoruje i kupił taką jak w linku allegro.pl/morosina-niebieska-9-fil-gnali-zani-i2250068482.html ale od razu wam odradzam nie warta tych pieniędzy w mej kawiarce była rdza na pokrywce od środka, więc poleciał oddał i się złożyliśmy na tą mukkę wspaniała rzecz
        Życzę smacznej kawy i jeszcze raz dziękuje za podpowiedzi
        Marta
        • linn_linn Re: Kawiarka m u k k a 03.04.12, 08:23
          Mam: prawie w ogole nie uzywam. Pytalas o jedno, a kupilas cos innego.
          Poszukaj opinii na cokupic. pl i caffeprego. pl.
          Mimo, ze opienie takze negatywne, blokuje mi post z powodu spamu.
          Najlepszy jest design, reszta taka sobie.
          • linn_linn Re: Kawiarka m u k k a 03.04.12, 08:23
            caffeprego.pl/phpBB3/viewtopic.php?t=3975
          • za2drzwiami Re: Kawiarka m u k k a 08.04.12, 19:42
            Linn Linn tak pisałam że chce do 100 zł bo tyle miałam na wydanie na kawiarkę, a że druga połówka spie... sprawę z jedną kawiarką to chciał mi wynagrodzić to w jakiś sposób i wyłożył 3/4 sumy a ja tylko 50 zł. A kawiarka mi się podoba i jak na razie dobrze się sprawuje.
            • linn_linn Re: Kawiarka m u k k a 10.04.12, 07:28
              Nie chodzilo mi o cene, a o rodzaj. Mukka nie jest zwykla kawiarka, gdyz robi takze caccpuccino / zreszta o wiele gorsze niz producent obiecuje /. Moim zdaniem zakup, ktorego mozna sobie zaoszczedzic. Wole zwykla kawiarke.
    • von_lewir Re: Kawiarka do 100 zł 10.04.12, 23:05
      Kinghof - nie polecam, mam w domu śruby zardzewiały tak samo pojemnik na wodę (po 3 miesiącach) co jest wynikiem raczej słabym jak na kawiarkę ze stali nierdzewnej. Trzeba szukać innej fimry. Ps. przypominam, że aluminium jest dla człowieka trujące...
      • linn_linn Re: Kawiarka do 100 zł 11.04.12, 09:00
        Najwazniejszy jest zdrowy rozsadek. Aluminium to nie tylko kawiarki, ale i puszki, jogurty, herbata, maslo / powszechnie stosowane folie aluminiowe / itd. itp. Nowoczesne kawiarki uzyskuja atesty: aluminium ma wartswe ochronna. Poza tym znam mnostwo osob, ktore cale zycie gotowaly sosy pomidorowe / kwasne / w garnkach i patelniach aluminowych, mieszjac aluminiowymi lyzkami, a dozywaja ponad 90 lat / na poludniu Wloch to nic dziwnego /.
        www.witaminyzdrowia.pl/mineraly/aluminium.html
        wygrajzrakiem.net.pl/2011/02/23/aluminium%E2%80%A6-bezpieczne/
        Kupujac stalowa kawiarke niewiele zmieniamy w maszym zyciu.

• linn_linn Re: Kawiarka jak przygotowac do pierwszego uzycia 11.04.12, 09:02
      Przy okazji:
      forum.gazeta.pl/forum/w,93698,123773581,,Kawiarka_kafetierka_moka_i_inne.html?v=2
      • za2drzwiami Re: Kawiarka jak przygotowac do pierwszego uzycia 13.04.12, 09:52
        Linn dziękuje jesteś "wielka" wydrukowałam sobie i położyłam koło kawiarki :) dobrze że nie myłam jej w zmywarce
        • linn_linn Re: Kawiarka jak przygotowac do pierwszego uzycia 13.04.12, 12:43
          Rozumiem, ze instrukcji nie czytalas? :)

www.mukkaexpress.it/pdf/istruzioni.pdf

Mu.kka rozni sie od innych kawiarek i warto zapoznac sie ze wszystkimi informacjami.

• za2drzwiami Re: Kawiarka jak przygotowac do pierwszego uzycia 13.04.12, 14:01
            Linn przejrzałam instrukcję ale nie znam języka włoskiego a polskiej instrukcji nie było ale po obrazkach można się szybko zorientować co i jak a Ty dałaś radę nie tylko mi ale i innym użytkownikom kawiarek
            Masz u mnie DUŻEGO BUZIAKA za ta instrukcję :)
            • linn_linn Re: Kawiarka jak przygotowac do pierwszego uzycia 31.12.12, 19:06
              Kawiarki sa w sumie proste. Wlasnie widzialam w sklepie grajace na koniec pracy. :) Nawet bym sie skusila, ale ja potzrebuje na 2 filizanki, a byly 1 lub 3. Ceny okolo 25 euro. ecx.images-amazon.com/images/I/51upxJNuUUL._SL500_SS500_.jpg

• Gość: Kay Re: Kawiarka IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.13, 11:08
      Przestań się ośmieszać, spamerski trollu za tępy nawet na to, żeby zmienić nicka. Ekspresy HLF muszą być wyjątkowo kiepskie skoro firmę stać tylko na spamera-matoła. Unikać, nie kupować, dobry towar nie potrzebuje spamu.
    • Gość: Stefan Re: Kawiarka do 100 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 09:12
      Kupiłem najtańszą na allegro (ok30zeta) na 9 fil. aluminiową,dorobiłem dodatkowe sitko z blachy nierdzewki perforowanej zmniejszając pojemność ok połowę.Kawy wchodzi do pojemnika dokładnie 20 gr. (dwie większe porcje). Kawa wychodzi pyszna nawet z mielonek marketowych,nie mówię już o ziarnach mielonych na młynku.Dla dwóch osób polecam kawiarki na 4-6 filiżanek,maleństwa 50ml to nie dla mnie.
      • Gość: kalafiorek Re: Kawiarka do 100 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 21:23
        Co do kawiarki, to też zastanawiam się nad Bialetti....
        • www.redcoon.pl Re: Kawiarka do 100 zł 28.01.13, 15:11
          Bialetti to charakterystyczna i rozpoznawana na całym świecie kawiarka a jej wygląd został opatentowany. Bialetti Moka Express zawdzięcza ogromną popularność i sprzedaż wyprodukowanych egzemplarzy swojej niezawodności i niezwykłym efektom parzenia kawy, przy niezwykle niskiej cenie.
    • Gość: Kalinka Re: Kawiarka do 100 zł IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.13, 13:12
      Kawiarkę mukkę dostałam w prezencie. Kawa z krówki :) wychodzi rewelacyjna, bardzo podobna jak z ekspresu ciśnieniowego. Natomiast koszt użytkowania jest nieporównywanie niższy. Mój ekspres jest na kapsułki, które są bardzo drogie. Do mukki wsypuję kawę dobrej marki + mleko i koszt jest niewielki. Jestem bardzo z niej zadowolona i mogę polecić ją wszystkim. Minusem jest mycie kawiarki, gdyż nie jest łatwe. Jednak jeśli nawet robi się to mniej dokładnie, to nawet lepiej- kawiarka mocniej pachnie kawą i kawa wychodzi z niej coraz lepsza. Niewątpliwie przyjemnym dodatkiem jest jej wygląd-każdny, kto do mnie przychodzi zawiesza na niej oko :) Mukka Bialetti robi wrażenie!Polecam!
      • Gość: mruwa Re: Kawiarka do 100 zł IP: *.cust.bredband2.com 23.02.13, 18:30
        chorowalam na mukke kilka lat. W koncu dojrzalam i sobie ja kupilam..i nie podzielam zachwytu. Jest ok, gdy jest ok, natomast jest ona humorzasta i nieprzewidywana. Czasem kawa wychodzi z niej ok, a czasem kiepska, chlodna, z cienka pianka. I nie otrzymuje sie z niej prawdziwego capuccino, tylko wyrob capuccinopodobny. I nie spelnia kryteriow do 100 z ;-) I strasznie z niej pryska, jesli choc o sekunde sie spozni z wylaczeniem kuchenki (z gazowa latwej, elektryczna to dramat bo pola grzejne maja wieksza bezwladnosc). Parzenie kawy w tej kawiarce oznacza zawsze koniecznosc mycia kuchenki, zalanej rzypalonym mlekiem.
        Zgadza sie, mukka ladnie wyglada w kuchni, ale niewiele ponadto. IMHO nie jest warta swojej ceny. Drugi raz bym jej nie kupila.
        Jesli zachwyca cie kawa z mukki, to znaczy ze chyba nigdy nie pilas prawdziwego capuccino, na bazie prawdziwego espresso, z pradziwej maszyny do espresso.
        Ale mysle, ze dla wielu osob (na pewno dla mnie) mukka jest kolejnym krokiem ku sprzetowi do espresso.
        • linn_linn Re: Kawiarka do 100 zł 24.02.13, 09:36
          Podpisuje sie pod tym. Zadna rewelacja. Ja mam nawet krowkowa miseczke i podobne kubki, a mimo to sama mukka specjalnie mnie cieszy. Rezultaty sa na pewno nizsze od oczekiwanych.
          fotoforum.gazeta.pl/photo/3/bg/rh/z4br/rdY4GkzCZ8CgK67xhB.jpg
          Kubkow nie ma na zdjeciu, gdyz sa pozniejsze.
    • Gość: Gosia Re: Kawiarka IP: *.icpnet.pl 05.09.13, 21:17
      Szkoda, ze made in INDIA, choc niby miala byc wloska, a w przystepnej cenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka