Dodaj do ulubionych

Robot kuchenny Bosch z serii MUM

08.07.12, 22:58
Witam.

Obecnie stanąłem przed trudnym wyborem sprzętu do kuchni. Moją uwagę zwróciły roboty firmy Bosch. Mam do wyboru bardzo dobrze wyposażony MUM 56340 oraz skromniejszy w podstawowej wersji MUM 8400. Cena pierwszego to ok. 900zł. Drugi, to wydatek rzędu 1500zł.
Roboty te różnią się przede wszystkim mocą urządzenia, tańszy - 900W, droższy - 1400W.

Czy taka różnica w cenie jest uzasadniona? Czy 900W to nie za mało jak na tak bardzo wielofunkcyjny sprzęt(posiada m.in. maszynkę do mięsa) - boję się, że silnik szybko padnie.

Dodam, że aby dokupić wszystkie akcesoria do modelu MUM8400, tak aby zawierał to, co w standardzie posiada tańsza wersja, to wydatek rzędu 800zł. No i wtedy z 1500zł mamy 2300zł, co jest już sporą sumą.

Czy taki wydatek się opłaca. Na tą chwilę jestem bardziej przekonany do tańszej opcji.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: Robot kuchenny Bosch z serii MUM 09.07.12, 01:53
      forum.gazeta.pl/forum/w,124,128003440,,robot_Bosch_mum_52120_ktos_ma_.html?v=2
    • Gość: jagoda Re: Robot kuchenny Bosch z serii MUM IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.12, 19:46
      Ja mam ten droższy model. Przewaga na tańszym jest taka, że tańszy jest z plastiku, natomiast droższy to odlew aluminiowy. Mam podstawową wersje, jak na razie wystarcza, bo mam jeszcze stary zelmerowski malakser. Jak padnie zelmer to dokupię przystawki. Naprawdę opłaca się dać więcej kasy. Bez problemu zrobi ciężkie ciasto chlebowe na zakwasie, nawet się nie zagrzeje.
    • Gość: jagoda Re: Robot kuchenny Bosch z serii MUM IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 11:33
      Jak dla mnie ten, którego podałaś lin jest cały z plastiku, mój jest to odlew, solidny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka