26.09.12, 14:26
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: Maszyna do chleba 26.09.12, 20:09
      pierdyliony watkow o maszynach do chleba znalazlabys na tym forum jesli zechcialoby ci sie ruszyc paluszkiem.
      popacz TU
      i rozwin sobie "wiecej opcji" - wypluwa ponad 90 watkow na temat.
    • wujekkrzysiek Re: Maszyna do chleba 02.10.12, 14:49
      albo upiecz chleb po prostu w piekarniku
      • Gość: asieńka Re: Maszyna do chleba IP: 91.236.32.* 05.10.12, 15:04
        Generalnie najważniejsza jest moc. Moja ma 1320W. Maszyna o mniejszej mocy czasami nie daje rady ukręcić ciężkiego ciasta z mąki żytniej. Moja mama miała o słabszej mocy i szybko jej się przepalił silnik. Teraz kupiła silniejszą i jest ok. Żadna konkretna firma... ani moja ani mojej mamy (o maszynie mówię).
    • johana75 Re: Maszyna do chleba 09.10.12, 17:45
      Nie lubie chlebów które maja dziurę w środku, lub dwie w zależności ile mieszadeł mają ;P
      • mel.la Re: Maszyna do chleba 10.10.12, 09:15

To jak skonczy sie mieszanie mozesz wyjac mieszadlo lub mieszadla :-)
        Osobiscie nie smakuja mi chleb z maszyny, przerzucilam sie na pieczenie w piekarniku, przynajmniej chleb ma chrupiaca skorke :-)
    • iksigrekzet111 Re: Maszyna do chleba 10.10.12, 10:14
      Super sprawa taka maszyna, mam kilka lat i jak przestanie działać to natychmiast kupię następną.
      Myślę, że marka nie jest bardzo ważna bo wszystkie działają podobnie. Ja mam FIF ale wiem że różne inne tez dobrze się sprawiają.
      Co wg mnie ważne:
      - moc silnika
      - dwa mieszadła
      - opcja samego mieszania bez pieczenia (super do wymieszania ciast drożdżowych, kruszonki a nawet ciasta na leniwe pierogi....)
      - opcja robienia dżemu - o ile go robisz i chcesz na to zużywać prąd
      - ilość programów jest raczej mało ważna bo są podobne a większość osób i tak używa tylko jednego czy dwóch ulubionych
      - jeśli lubisz rano gorący chlebek na śniadanie to przyda się funkcja opóźnionego startu maszyny (np wieczorem wsypujesz składniki i nastawiasz opóźnienie tak aby gotowy chleb wyjąć o 7 rano. Niestety wtedy z upieczonego trzeba wyjąć mieszadła i zostają większe dziury (normalnie możesz je wyjąc po ostatnim zamieszaniu - przed pieczeniem)).
      • iksigrekzet111 Re: Maszyna do chleba 10.10.12, 10:21
        Aaaa, jeszcze jedno....
        Od półtora roku piekę chleby na zakwasie i tu mi brakuje w maszynie możliwości własnego ustawienia czasu rośnięcia ciasta (w maszynie ok 1 godziny).
        Chleb z zakwasem rośnie kilka godzin wiec w maszynie tylko mieszam a piekę potem w piekarniku.
        Jeśli chcesz tez piec chleby na zakwasie to poszukaj automatu z ustawianym czasem rośnięcia.
        • linn_linn Re: Maszyna do chleba 10.10.12, 21:00
          Sa maszyny, ktore maja program wlasny: tzn. nasz. Kazdy etap wyrabiania i pieczenia mozna zaprogramowac wg wlasnego uznania. Nie pamietam marki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka