Dodaj do ulubionych

Muszę kupić garnki i patelnie

23.01.13, 18:37
Moje, na szczęście właśnie straciły uchwyty, więc na śmietnik. Muszę kupić nowe. I pytanie: jakie? Moje wymagania:
- stalowe/teflonowe z grubym dnem ze szklanymi pokrywkami
- nadające się do kuchenki mikrofalowej, do piekarnika i do zmywarki (+ gotowanie/smażenie)
- płaskie i głębokie min 6 sztuk + patelnie (pojemność 1 – 4 litry)
- trwałość ok. 10 lat
Może być komplet, pojedyncze sztuki z serii lub na wagę. Nie chcę płacić za markę, nie chcę garnków i patelni dożywotnich, ale też nie chcę zmieniać co 2 lata. Powinny być tylko dobrej jakości, funkcjonalne i łatwe do mycia.
Macie takie typy?
Obserwuj wątek
    • lianis Re: Muszę kupić garnki i patelnie 24.01.13, 11:54
      Ja mam z firmy Circulon, zestaw Infinite, plus osobno pokupowane garnki dodatkowo, bo uzywam dosc duzo, te ktore ja mam sa z pokrywami ze stali, nie wiem czy mozna kupic ze szklanymi. Jestem bardzo zadowolona, mam je juz 3 czy 4 lata i zamierzam przy nich pozostac.
    • kumakk Re: Muszę kupić garnki i patelnie 25.01.13, 20:09
      khym. A mąż to się nie stołuje w domu? On jada na mieście, a Ty gotujesz sama dla Siebie i to wszystko zjadasz? Co to znaczy "wzbrania przed przysponsorowaniem"? Czy Was stać na gary, czy nie - to zupełnie inna sprawa. Ale zmień, dziewczyno nastawienie na bardziej wiosenne :) I nie daj się wrobić w żelazko jako prezent urodzinowy dla Ciebie :)
      Może pooglądaj z mężem jakiegoś Ramsaya i namów go do wspólnego gotowania :) A wybór garnków to już kwestia drugoplanowa ;)
    • ania_m66 polo market to ostatni syf i dno dna 19.03.13, 18:39
      sadzac po "inteligencji" spammerow pracujacych na forach, nie tylko agory.
    • Gość: Ada Re: Muszę kupić garnki i patelnie IP: *.ip.netia.com.pl 15.01.14, 08:40
      a czy ktoś sie orientuje jak to jest z pokazami garnków Philipiak dla poszczególnych miast?
      • margonik Re: Muszę kupić garnki i patelnie 15.01.14, 11:35
        Szkoda kasy na Philipiaka. Na rynku jest mnóstwo garków bardzo dobrej jakości (nie gorszej od Philipiaka) w dużo niższej cenie. Sława garków Philipiak to marketing i robienie ludziom wody z mózgu. Silit, Fissler, żeliwne Le Creuset... Przeznaczając tą kasę na różne dobre markowe gary można skompletować przecudny zestaw.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka