Dodaj do ulubionych

ekspres - latte

28.01.14, 18:28
Chciałabym kupić ekspres ciśnieniowy żeby robić dobrą latte itp. kawy do 1500 zł. jakieś propozycję? zależy mi żeby kawa była gorąca, słyszałam, że bywa dobrze ciepła po dolaniu mleka, żeby filtry itd. nie były jakieś drogie. Nie znam się na ekspresach więc mam nadzieje, że ktoś pomoże :)
Obserwuj wątek
    • anulka134 Re: ekspres - latte 29.01.14, 12:09
      Na mój gust trzeba troszkę rozciągnąć budżet, ale niewiele :) Poza tym ekspres to jest wydatek na dłuższy czas więc moim zdaniem warto. Z własnych doświadczeń polecam saeco (taki mam obecnie) - tutaj podejdzie np minuto, w tej wersji z karafką na mleko. Ja ze swojego jestem zadowolona - nie tylko z latte :)
      • frijka Re: ekspres - latte 29.01.14, 15:57
        Ty masz dokładnie ten model minuto?
        • anulka134 Re: ekspres - latte 30.01.14, 11:11
          Ja akurat mam inny model, moltio - ale ma podobne rozwiązania, no i technologia jakby nie patrzeć jest ta sama :) Także jeżeli masz jakieś pytania odnośnie obsługi, spraw technicznych i tak dalej to postaram się pomóc :)
    • chris1970 Re: ekspres - latte 29.01.14, 12:42
      Polecam Nespresso.
      Ja mam Nespresso Lattissima +. Ekspres ma 4 programy na: espresso, lungo, cappucino i latte. Program można dostosowywać do własnych potrzeb np. wielkości filiżanek czy szklanek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka