Dodaj do ulubionych

wybór sokowirówki

17.03.05, 19:22
chciałnym zacząc robić sok z sokowirówki, ale nie wiem jaka jest najlepsza. mamy w domu jedną, moulinexa, ale ona nie jest zbyt dobra, bo nie wyciska dobrze soku ( odpadki są dosyć mokre ). Moja znajoma ma stara sokowirówkę, która dobrze wyciska owoce. nie można niestety jej kupić ponieważ ma ona jakies 20 lat i raczej jej juz nie produkuja. niestety nie można kupic sprzetu, sprawdzić go i potem w przypadku złej pracy oddać. może ktoś posaiada sokowirówkę dobrze wyciskającą owoce i może mi ja polecić. dziękuję z góry za rady. pozdrawiam Michał
Obserwuj wątek
    • Gość: anamej no właśnie - jaka IP: 213.227.80.* 18.03.05, 08:46
      i tania?
      • Gość: ula Re: no właśnie - jaka IP: *.chello.pl 18.03.05, 09:20
        Też miałam ponad 20-sto letnią sokowirówkę, niestety siadł silnik, długo
        szukałam podobnej, jest wielki wybór ale najczęściej - moc niewielka, otwór
        wsypowy maleńki, trzebaby wszystko kroić na niewielkie części, plastikowa
        obudowa, mało stabilne podczas pracy. Wreszcie znalazłam - solidna - metalowa,
        do otworu wsypowego wejdzie średniej wielkości jabłko bez dzielenia na części,
        stabilna, odpady są naprawdę suche, mycie - skrócone do minimum. Polecam, dość
        droga ale naprawdę dobra!

www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=14152&pkt_id=&pro_id=&char_id=
    • brunosch Re: wybór sokowirówki 18.03.05, 09:39
      mam Julitę Zelmera. Bardzo prosta w obsłudze - ma tylko 3 części ruchome - sito
      z nożami i 2 części kołpaka, kosztowała ok. 190 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka