aniawroclaw1 20.07.06, 13:47 rozpatruję dwie opcje- Siemens SE 553556 lub Bosch SGI 559T20. To moja pierwsza zmywarka i nie za bardzo jeszcze się orientuję na co zwracać uwagę. Dzięuję z góry za pomoc :-) ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: dylemat / którą zmywarkę IP: *.bialosliwie.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:15 Hmmm... praktycznie to są te samy zmywarki. Siemens i Bosch to to samo ale ja mam jednak przekonanie do Siemensa. Ogólnie brał bym tego siemensa. Prosty, ładny... ściągnij sobie instrukcję obsługi ze strony siemensa i poczytaj... zobaczysz czy ci się zpodoba w obsłudze. Ja robię tak z każdym sprzetem. Ogólnie to ten Siemens ma dobre funkcje. Jedna uwaga...-nie używaj tabletek-nigdy, przenigdy. To wielkie badziewie. Używał soli+nabłyszczacza+proszku jeśli chcesz aby zmywarka służyła Ci długo. Z własnego doświadczenia wiem, żebyś dokupiła ciut naczyń: garnki, sztućce, noże i nakrycia. Także śmiało bierz tego siemensa. Ja mam prawie podobnego, tyle że SE 55M570 to prawie to samo. takzer życze wszystkiego dobrego. jeśli będziesz miała jakieś wątpliwości to jeszcze pisz w tym wątku, bo AGD to moje hobby :D Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: dylemat / którą zmywarkę 20.07.06, 22:39 Ja również stawiam na siemensa, jednak mam dylemat czy kupić zmywarkę w pełni zintegrowaną czy z panelem przednim. Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
aniawroclaw1 Re: dylemat / którą zmywarkę 21.07.06, 09:35 dziękuję za odp. Z wcześniejszym zapoznaniem się instrukcji to świetny pomysł. Dla mnie ważne aby zmywarka oprócz talezy, sztućcy umyła również garki, blachy po cieście, " ruszt" z kuchni gazowej, itp. Mam nadzieję, że Siemens sobie z tym poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dylemat / którą zmywarkę IP: *.bialosliwie.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 16:15 no na pewno! Siemens ma specjalą głowicę do mycia blach i rusztów. Wyjmujesz górny kosz i na tył zmywarki wkręcasz ową głowicę. Do kosza dolnego wstawiasz blachy, ruszty itp. wspypujesz proszek, ew. calgonit power boost dodatkowo i właćzasz intensywne. Efekt -rewelacja! NA wysposażeniu powinien być. A jak nie to dzwonisz do serwisu i kupujesz-koszt...góra 40zł. Co do tego panelu to nie wiem. Jestem kawalerem i jak wcześniej wspomniałem mam siemensa z panelem. Zintegrowany bym wybrał gdybym miał małe dzieci i dla estetyki większej. Są zmywarki z otwartym panelem, ale mają zabezpieczenie przed dziećmi. No i na otwartym widać ci ile pozostało czasu do końca itp. A ukryty jest droższy no i żeby zobaczyć czas pozostały do końca trzeba otworzyć zmywarkę. No chyba że maszyna ma dwa wyswietlacze... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś