sylwia2711 13.10.06, 19:56 Proszę o radę zamierzam kupic frytownice, na co mam zwrócic uwagę i jaką firmę polecacie z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekglowacz Re: Frytownica 15.10.06, 13:39 Nie doradzę Ci konkretnej marki czy typu ale zwróć uwagę na jej "rozbieralność" tzn teraz jest reklamowana frytkownica, z której wyciąga się niewielką część bedącą układem sterowania i zasilania i co tam jeszcze a całą resztą można "utopić" w zlewie i wyszorować do porządku. Ja mam kilkuletniego tefala kompletnie "nierozbieralnego" no i zapłakać się można przy czyszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili Re: Frytownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 15:03 zastanów się jakie są twoje potrzeby odnośnie tego sprzętu: do czego będziesz jej używała (głównie frytki czy może smażenie mięś, ryb itd) i jakie ilości tego jedzenia będą. ja ma m duużą frytkownicę (1,5-2l oleju) i stoi nieużywana. dużo rzeczy robię w parowarze, piekarniku lub na patelni, a jak smażę frytki (rzadko) to wolę zrobić je w piekarniku lub małym garnuszku, bo żal mi wlać 2 litry oleju na te kilka frytek (3-osobowa rodzina). widziałam fajne (czytaj małe) frytkownice na allegro - wydaje mi się że praktyczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś