Dodaj do ulubionych

Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 10:01
Juz tak mniej wiecej od roku chodzil mi po glowie zakup miksera Kitchen
Aid,ale nie jest to rzecz tania;teraz maz sam zaproponowal ze kupi mi takowy
na gwiazdke:) nie znam osobiscie nikogo kto by akurat taki posiadal,jedynie z
programow kulinarnych wiec prosze,jesli ktos mial z nim do czynnienia niech
podzieli sie opinią.
Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • ilekobietamalat Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie 23.10.06, 11:03
      ale zaraz, chodzi ci o mikser czy o robota czy jak to tam sie zwie. bo mikser
      to jest normalny jak kazdy inny i nie wart swojej ceny;>
      robot natomiast wyglada ciekawie.. tez licze na sw. mikolaja;>
    • michal.brys Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie 23.10.06, 11:23
      posiadam od roku, jest super, bezawaryjny poisada tez dużą liczbę dodatków (
      opcja), mam maszynkę do mielenia mięsa, przecierak do warzyw, tarki i maszynkę
      do makaronu. Polecam, wart swojej ceny.
    • marghe_72 Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie 23.10.06, 11:32
      Mam.
      Powiem tak:
      gdybym go nie miała radziłabym sobie spiewająco
      ale fakt faktem,ze od kiedy go mam to więcej piekę :D
      świetnie ubija .. swietnie wyrabia ciasta wszelakie itp
      Dodatków do siekania, mielenia itp nie posiadam i posiadać nie będe
      • madelon1 Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie 23.10.06, 11:52
        Wlasnie tez planuje go zakupic. Mam blender Kitchen Aid i jest super. Nigdy nie bylo z nim zadnych
        problemow i nie wymienilabym go na tanszy sprzet. Do tego wyglada swietnie!
        • Gość: SYLWIA Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 11:41
          Witaj,właśnie go kupiłam na Ebayu,z przesyłką i całą gamą akcesoriów za 501
          dolarów....Jest suuuuper,a miałam już takiego turbo Kenwooda i się nie umywa....
          POLECAM ALE SZUKAJ NA E BAYU,ZAOSZCZĘDZISZ WIELE KASY!!
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie 23.10.06, 12:43
      Ja mam Zelmera Fenomen za 1/3 ceny Kitchen Aida i uważam, że w zupełności
      wystarczy nawet dla najbardziej wymagającego kucharza-amatora.

• marcelina1968 do balbinki .... 31.10.06, 09:02
        czy masz przystawke do obierania warzyw, jesli tak prosze o opinie...
    • Gość: Koko Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 12:56
      Wielkie dzieki za odpowiedzi,na pewno skorzystam z oferty św. Mikołaja:)planuję
      zakup dwoch przystawek-do makaronu i do raviolli:)
      • marghe_72 Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie 23.10.06, 21:24
        czy ja wiem czy warto kupować "przystawkę" do ravioli...
    • qubraq Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie 23.10.06, 18:00
      zobacz:
      www.fide.pl/pl/dom/kuchnia/roboty/akcesoria_do_miksera-kitchenaid_artisan/

Andrzej

Nie wiem czy warto; bardzo drogi, ponad 2tys zet a rzekomo niebezpieczny; wiem
      ze jedna z kolezanek forumowych drugiego dnia chodzila wymieniać na inna firme
      • Gość: myelegans Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: *.hsd1.ma.comcast.net 23.10.06, 23:45
        Posiadam od 4 lat i nie wyobrazam sobie bez niego zycia. Pracuje bez zarzutu,
        latwy w obsludze, latwo sie myje, nie mialam zadnych z nim problemow. Przystawek
        na razie nie mam, ale mysle o przystawce do mielenie miesa i wyciskania soku.

Polecam.
      • Gość: mama_wojtka Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: *.jmdi.pl 24.10.06, 21:42
        Andrzeju!
        A dlaczego niebezpieczny?
        Magda
        • qubraq Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie 25.10.06, 11:26
          Gość portalu: mama_wojtka napisała:

> Andrzeju!
          > A dlaczego niebezpieczny?
          > Magda

Kwiecie chyba chodzilo o to ze dziura do wkladania warzyw do szatkownicy jest
          zbyt wielka i nieopatrznie mozna tam wsadzic paluchy.
          Magda, napisz do Kwiety na priv to ona sama Ci to najlepiej wyjaśni :))
          Pozdro
    • aniutek Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie 24.10.06, 03:35
      mam, i powiem tak :)
      gdyby nie stal na lodowce za pudelkami z cereal to pewnikiem uzywalabym go znacznie czesciej, IMO
      sprzet taki musi stac na blacie i byc zawsze gotowy do dzialania, czesci do niego w zasiegu reki a nie
      gdzies na dnie szafki ( mam mala hmmm no zbyt mala kuchnie, ale juz niedlugo ;) jest swietny do
      wyrabiania ciasta, warto miec dwie miski aby np ubic piane w jednej a w drugiej miec ciasto a pozniej
      polaczyc. przystawek nie mam ale chcialabym np do mielenia, siekania, juicer etc moze razem z
      wieksza kuchia?
      ale na gwiazdke? mikser od meza???? eeeeee moge ja jemu mikser kupic ;) od niego wole cos
      mniejszego, najchetniej w niebieskim pudeleczku z takaz kokardka ;)
    • Gość: zadumana Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: 83.238.166.* 24.10.06, 09:09
      Obserwuję ten temat od jakiegoś czasu z zainteresowaniem, ale na razie cena
      działa na mnie negatywnie. Ostatnio widziałam w jakimś dużym markecie sporo
      modeli innych firm zrobionych na podobieństwo tego ideału:) Czyli konkurencja
      czuwa i ceny są wokół 400-500zł.

Od paru lat wykorzystuję intensywnie tańszą technikę w kuchni - najczęściej
      malakser i blender (ręczna pałka).
      Obojętne jaka jest skala ceny zastosowanych sprzętów najważniejsza sprawa to
      mieć je pod ręką. Urządzając 5 lat temu na nowo kuchnię poszłam na maksymalnie
      efektywne rozwiązania. Odkąd wszystko jest pod ręką, zgodnie z przewidywaniem
      okazało się nagle, że korzystam ciągle i nie wymaga to żadnej dodatkowej
      gimnastyki - ma pomagać a nie kompilkować.
      Mimo licznych wyposażeń malaksera korzystam stale tylko z ostrych noży, które
      robią mi i ciasto i mięso, a ja nie grzebię się w montowaniu, przemontowaniu,
      zamontowaniu. Reszta wyposażenia schowana i nie zaprząta uwagi.

Mercedes w kuchni?:)))
      Teoretycznie sądzę, że ten sprzęt jest pewnie warty swojej ceny. Trzeba tylko
      dobrze przemyśleć co i jak robić, bo codzienne taszczenie czegoś co waży ok.10
      kg to paranoja:) A wykorzystany jako element dekoracyjny to kompletne
      nieporozumienie.

• qubraq Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie 24.10.06, 18:32
        Gość portalu: zadumana napisała:

> Obojętne jaka jest skala ceny zastosowanych sprzętów najważniejsza sprawa to
        > mieć je pod ręką. Urządzając 5 lat temu na nowo kuchnię poszłam na maksymalnie
        > efektywne rozwiązania. Odkąd wszystko jest pod ręką, zgodnie z przewidywaniem
        > okazało się nagle, że korzystam ciągle i nie wymaga to żadnej dodatkowej
        > gimnastyki - ma pomagać a nie kompilkować.

To prawda! - w sierpniu moja zona uciekla ode mnie na 2-miesieczne wakacje do
        Irlandii a ja skorzystalem z tego, wywalilem z kuchni glupie gadżety a na to
        miejsce postawilem na blatach sprzet mechaniczny i od tamtej pory wszystko sie
        kreci jak trza; czasem sama robota jakiegoś robota trwa minuty ale potem sie
        dlugo zmywa i wyciera do suchości bo nie wkladam elementow do zmywarki tylko
        myje je w rekach w zlewie;
        Oczywiscie w kuchni stoja tylko zasadnicze skladniki robotow a przystwaki sa w
        szafach a jest tego rzeczywiscie sporo - ponad ćwierć kubika!
        >
        > Mercedes w kuchni?:)))

No, zgadza sie, 2150 zet sam KA-Artisan! a kazda przystawka 300 do 500 zet!
        KA jest wielki i silny i bardzo sprawny - to prawda!
        • Gość: zadumana Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: 83.238.166.* 25.10.06, 08:35
          Ilość części do mycia w malakserze, czy zwłaszcza w blenderze jest znikoma.
          Jeśli ktoś narzeka na mycie tych różnych kawałków, to mam jedną odpowiedź: wolę
          myć te kawałki niż ucierać czy ubijać coś jednostajnie od ok.5 min (białka) do
          30 min (sernik), a nawet jeszcze dłużej różne cukiernicze wymyślności - co
          pamietam z lat młodszych i gospodarowania babci czy mamy. Dla mnie to w ogóle
          zajęcie ponad siły - mam jakiś totalny brak kulinarnej kondycji.
          Technika skraca cierpienia twórcze, a do tego umycie paru rzeczy nie wymaga
          jednostajnego długiego piłowania w jedną stronę, którego nie znoszę.

Generalnie można mnie używać do reklamowania sprzętu każdej firmy:))))) Mam
          techniczno-komputerowy stan manikalny:)))
          • qubraq Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie 25.10.06, 11:47
            Gość portalu: zadumana napisała:

> wolę myć te kawałki niż ucierać czy ubijać coś jednostajnie od ok.5 min
            > (białka) do 30 min (sernik), a nawet jeszcze dłużej różne cukiernicze
            > wymyślności - co pamietam z lat młodszych i gospodarowania babci czy mamy.

Ja tez chetnie myje te klamoty a idzie mi to wyjatkowo sprawnie, tym bardziej
            ze daja sie myc szybko i szybko ociekają, potem ściereczka i mozna robic
            nastepna operację;

> Technika skraca cierpienia twórcze, a do tego umycie paru rzeczy nie wymaga
            > jednostajnego długiego piłowania w jedną stronę, którego nie znoszę.

Poza tym ja lubie jak maszyny zasuwaja - kiedys projektowalem procesy operacyjne
            do technologii obrobki elementow samochodowych i mialem do czynienia z
            automatami obrobczymi - jakie to madre stworzenia, mówie Ci! tak samo w kuchni -
            po prostu lubie maszyny i moze dlatego nie wyrzuce na śmietnik austryjackiej
            XIX-wiecznej maszynki do mięsa mojej babci, takiegoż młynka do pieprzu,
            poziomego mlynka do różnych twardych ziaren, wirnikowej ręcznej tarki do serów
            czy warzyw, kilku innych jeszcze młynkow do różnych innych rzeczy, - mimo ze
            juz są złożone na zasłużony odpoczynek w "prywatnym muzeum kultury materialnej
            i techniki" razem z walkiem do ciasta mojej babci, ścierkami kuchennymi
            haftowanymi przez obydwie babcie jeszcze przed I Wojną Światową, kilimkami
            tkanymi kiedys na Huculszczyźnie przez moją mamę ... itp, itp... :))

> Generalnie można mnie używać do reklamowania sprzętu każdej firmy:)))))
            > Mam techniczno-komputerowy stan manikalny:)))

A jaka jesteś... ? :))
            • Gość: zadumana Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: 83.238.166.* 25.10.06, 14:23
              Jaka jestem?:))))
              Nie, nie chodzi mi o zalety urody wykorzystywane w reklamach tylko o mój stan
              permanentnego przekonania, że technika wszędzie ułatwia życie. I z tą cechą
              można mnie pokazywać na jarmarkach:))))) Coś jak to cielę co dwie głowy miało:)
              Wbrew pozorom wielu nawet bardzo młodych ludzi boi się nowości koncentrując się
              jedynie na robieniu użytku z klawiatury komputera.

A tymczasem w kuchni jest szerokie pole do ułatwiania sobie życia i skracania
              pobytu przy garach. Jest w końcu jeszcze parę innych ciekawych rzeczy do
              zrobienia. I kiedy słyszę wokół o tych pozamykanych w pudełkach na szafie
              mikserach itp. to mi się smutno robi...
    • Gość: obii Do zainteresowanych zakupem robota Kitchen Aid IP: *.eranet.pl 24.10.06, 16:54
      W książce Nigelli Lawson "Nigela Gryzie" jest kupon promocyjny, który przy
      zakupie robota Kitchen Aid pozwala dokupić maszynkę do mięsa tej firmy za
      symboliczną złotówkę. Maszynka kosztuje ok. 600 zł, a książka 10 razy mniej (i
      jeszcze b. fajna jest IMHO), więc chyba się opłaca :) Tylko bierze zafoliowany
      egzemplarz, a w rozfoliowanym sprawdźcie, czy ktoś nie zakosił kuponu :)
      Pozdr
      • Gość: bogda Re: Do zainteresowanych zakupem robota Kitchen Ai IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:28
        Napisz proszę czy jest tam napisane gdzie można zrealizować ten kupon z
        ksiażki na maszynkę.Pozdro
        • Gość: obii Re: Do zainteresowanych zakupem robota Kitchen Ai IP: *.eranet.pl 10.11.06, 21:46
          Trzeba kupić mikser u jednego z dilerów i okazać kupon, który następnie
          wysyłasz pocztą do dystrybutora. Tu są szczegóły:
          www.vivamix.pl/aktualnosci.php
          • Gość: bogda Re: Do zainteresowanych zakupem robota Kitchen Ai IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 08:39
            Obii dziekuję Ci bardzo.
    • lewaloff Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie 25.10.06, 18:04
      Mam od dwóch tygodni z zestawem przystawek - maszynką do mielenia mięsa,
      wyciskarką do cytrusów, tarkami, przecierakiem oraz maszynką do makaronu i
      ravioli. Zakup przemyślałam porządnie i nie żałuję. |

Fakt faktem, że trzeba się przyzwyczaić do jego sposobu pracy.

Kupowałam bezpośrednio w vivamix, z każdym zapewne rozmawiają o cenie
      idywidualnie.
    • Gość: jackk3 Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: *.ptr.terago.ca 25.10.06, 18:50
      Nie ma lepszej maszyny. Mamy ja od 5 lat i zero problemow. Trzeba widziec moja
      zonke jak robi kilka ciast w czasie o wiele krotszym i zbytnio sie nie
      przemeczajac! Teraz siedzi, slucha muzyki popijajac winko zamiast obracac reka
      w makutrze godzinami.
      Pzdr
      • Gość: sc.michael Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: *.ipt.aol.com 26.10.06, 04:00
        Standardowe wyposazenie restauracyjnej kuchni, niezawodny.
        • Gość: bogda Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 07:53
          Napiszcie proszę czy ktoś używa miksera firmy Bosch MUM 8200 , bardzo podobnego
          do Kitchena ale trochę tańszego, mam zamiar którys kupić i nie wiem co wybrać.
    • Gość: mina Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.06, 15:19
      Tu nie chodzi o zaden podobny, rownie funkcjonalny i tanszy. Ten jest po prostu
      piekny. Moj nie kosztowal tak duzo, bo mam z USA za cene 300dol razem z
      przetwornikiem do pradu i to tez nie jest problemem. Super wyglada na blacie i
      tak tez uzywa.
      • andzia84 Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie 03.11.06, 15:31
        właśnie czy ktoś z Was sprowadzał go ze Stanów? Jesli tak to jak? Przez kogoś?
        Chętnie poznam szczegóły, są na ebayu aukcje z usa ale trochę się cykam
        • Gość: mina Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.06, 21:20
          Moj cudny mikser kupila mi w USA osoba z bliskiej rodziny, zapakowala w paczke
          bez dodatkowych oplat i ubezpieczenia i cla, ktore trzeba oplacic w przypadku
          korzystania z oficjalnej drogi kupna. Wiec kupowanie w stanach ok, ale jak masz
          kogos znajomego. Dodam, ze tam sa czesto obnizki cen i mozna go kupic za 245
          dol. Brak slow.
    • Gość: Kamila_p Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: *.aster.pl 11.11.06, 19:46
      Rok temu mąż mi kupił na gwiazdkę w sklepie fabrykaform.pl (nawiasem mówiąc
      polecam, teraz sama tam kupuje różne rzeczy). Mikser sprawuje się rewelacyjnie.
      Na początku stał przez miesiąc ale dokupiłam przystawki i... totalnie się
      wciągnęłam. Gotuję jak szalona :-) można naprawdę cuda robić. Jest bardzo ciężki
      i solidny, wydaje mi się że powinien działać długo, ale jak będzie zobaczymy. W
      każdym razie polecam gorąco.
    • Gość: Lola Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:17
      Ja osobiście nie posiadam miksera firmy Kitchen Aid ale słyszałam wiele
      pozytywnych opinii na ich temat. Znajomi w każdym razie polecali :)
    • Gość: świstak Re: Kitchen aid-mikser-ktos ma? prosze o opinie IP: *.eranet.pl 27.01.07, 17:46
      jest super. w MAKRO kupisz za 1/4 ceny Kichen-A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka