Dodaj do ulubionych

jeszcze raz zmywarka

IP: 83.18.131.* 24.10.06, 19:53
Zamierzam remontowac kuchnie i zastanawiam sie nad kupnem zmywarki.Wszyscy
ktorzy posiadaja to urzadzenie bardzo je chwala i uwazaja wprost za niezbedne.
Ale sa i minusy:
- nie nalezy zmywac drewnianych desek,lopatek itp. oraz teflonowych garnkow i
patelni
- wszelkie zdobienia na zastawie zostana wymyte
- sztucce rdzewieja
- szklo matowieje
i nie wyobrazam sobie zeby poprawiac po zmywarce a niestety czytam w
niektorych postach ze zmywara nie domywa.
Obawiam sie ze wydam nie male pieniadze i bede niezadowolona.
Czy ktos zaluje swojego zakupu?
Obserwuj wątek
    • Gość: artur Re: jeszcze raz zmywarka IP: 213.17.223.* 24.10.06, 20:43
      a czy tylko desek używasz i innych drewnianych rzeczy? a już chyba rączek ci nie oderwie jak umyjesz ręcznie, co? a kto powiedział ze nie mozna myć garów i patelni teflonowych?! oczywiście że można. od czasu do czasu przetrzyj olejem teflon. zdobienia na zastawie starej zostaną wymyte- nowe zastawy posiadają glazurę ochronną, zdobieenia sie nie wymyją. sztućce nie rdzwieją...chyba że z ikei-rdzewieją jak w zmywarce znajdzie się jakiś rdzewiejący garnej czy coś i rdza sie przenosi... szkło nie matowieje...ja używasz nabłyszczacz to nie! ale i tak zmieniam szkło (szklanki itp.) co rok.
      nie bedziesz zmywać po zmywarce jeśli kupisz dobrą zmywarkę. o zmywarkę trzeba też dbać, to napewno bedzie domywac...
      • Gość: joma24 Re: jeszcze raz zmywarka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.06, 20:55
        mam zmywarke od kilku lat, teraz kupiłam nastepną do domu ! nie wyobrażam sobie
        kuchni bez zmywarki ! wszystko w niej myję, a deski zamsiat drewnianych polecam
        szklane ;)
        • wojtus-fajny Re: jeszcze raz zmywarka 27.10.06, 12:16
          szklane deski fajnie wyglądają ale niestety szkoda noży.:(
    • Gość: szowinista Re: jeszcze raz zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 22:32
      jeśli jest zmywarka to żona niepotrzebna!
      Zakup zmywarki i tak wychodzi taniej niż utrzymywanie żony!
    • bajsarka Re: jeszcze raz zmywarka 24.10.06, 23:19
      Ja mam zmywarkę "po kimś", czyli nie jest to nówka sztuka, ale paroletnia
      maszyna. Jestem zadowolona. Mimo tego, że nie używam jej często (bo sama jem w
      domu), to nie tracę czasu na stanie przy myciu garów. ZMywarka nic nie niszczy.
      Na próbę włożyłam wszystko co mam: szkło, garnki, sztućce. I jest ok. Czasem
      zdaża się, że czegoś nie domyje, ale to jest 1-2 sztuki i sama poprawiam. I tak
      myję deskę do krojenia więc nie ma problemu. I nic się nie niszczy.

Polecam to urządzenie, bo wolę 1-2 sztuki niedomyte niż wszystkie niedomyte
      przez faceta :)

KUpuj i nic się nie martw! Bardzo szybko się przyzwyczaisz :)
      • muscovado Re: jeszcze raz zmywarka 25.10.06, 09:00
        warto, warto, warto!
        Mam prawie obsesje na punkcie czystych naczyń, a nigdy nie byłam ich w stanie
        tak domyć, jak to robi zmywarka!
        Polecam!!!
        • Gość: lola Re: jeszcze raz zmywarka IP: 83.18.131.* 25.10.06, 14:49
          Dzieki,przekonaliscie mnie.W planach kuchennych zmywarka zostanie uwzgledniona.
    • hipotamica Re: jeszcze raz zmywarka 26.10.06, 21:27
      1,5 roku użytkowania badziewnej zmywarki Indesit powiem tak:
      Fakt, że jak się nazbiera brudnych naczyń i sztućców to włączenie i oddalenie
      się z kuchni to bardzo fajna rzecz.
      Sztućce owszem rdzewieją - szczególnie te tanie, np komplet noży z bazaru,
      który dostałam w prezencie (podrabiana szwedzka stal) faktycznie rdzewieją i
      strasznie mnie to cieszy;)
      Nie mam zdobionych naczyń, ani teflonowych, drewna nie wrzucam. Naczynia z
      kwasówy myją super. Szkło rzeczywiście nieco matowieje. Jeżeli już chcesz
      kupować to nie wybieraj najtańszej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka