Dodaj do ulubionych

Jaki blat wybrać do kuchni??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:38
Witam, zastanawiam się nad urządzeniem kuchni. Czy ktoś mógłby mi polecić
rodzaj materiału na blat i firmę, która je wykonuje.

pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: Jaki blat wybrać do kuchni?? IP: *.rad.vectranet.pl 14.10.07, 10:52
      witam, tez jestem zainteresowana blatem.... to jest tak jak samotna
      kobitka ma remont w domu zrobic. Zupelnie nie mam pojecia na co
      zwrócic uwage. Wiem tylko - nie moze byc zbyt drogo, ale ma byc
      dobrej jakości (oczywiście uwzględniając cenę). Na co powinnam
      zwracać uwagę? Podpowiedzcie mi, prosze, jaki marterial z pewnością
      powinnam sobie odpuścic, a jaki jest wytrzymały. Nadmienię, że sporo
      czasu spędzam w kuchni przy pichceniu....
      Z góry dziekuje za wszelkie uwagi
      • Gość: Jaśko68 granitowy IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.07, 16:06
        ja mam granit w kuchni od 9 lat. ma kilka podstawowych zalet, które w kuchni są
        niezbędne. Tzn, nie rysuje się i nie plami. Jest bardzo trwały i praktyczny.
        Jak do tej pory nie zauważam żadnych efektów starości granitu, wciąż wygląda
        jakby był właśnie zamontowany.
    • Gość: SK Re: Jaki blat wybrać do kuchni?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 10:27
      Nie określiłaś rodzaju blatu, a mogą być one wykonane z różnych materiałów i w
      różnych cenach.Najsczęściej stosowane są blaty z płyty wiórowej powlekane.Zależy
      też jak często w kuchni gotujesz.Jeżeli często, to z blat płyty wiórowej
      laminowanej, z połyskiem nie wydaje się najlepszym rozwiązaniem mimo, że te z
      połyskiem mogą wydawać się ładniejsze.Ja mam np. matowy blat f-my Pfeiderer o
      profilu C (R6401), grubości 38 mm i jak na razie się sprawdza, choć blaty innych
      firm, których jest sporo na pewno są równie dobre.Najważniejsze przy tego typu
      blatach jest zabezpieczenie przed wilgocią.Przed montażem trzeba płaszczyzny
      cięcia zabezpieczyć dodatkowo silikonem-szczególnie przy zlewie- oraz listwami z
      uszczelkami.
      www.ikea.com/ms/pl_PL/complete_kitchen_guide/kitchen_know-how/basic_elements/work_surfaces.html
      dom.gazeta.pl/czterykaty/1,61787,2476523.html
      www.pfleiderer.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka