Dodaj do ulubionych

maszyna do pieczenia chleba - nowe pomysły?

IP: *.uz.zgora.pl 04.06.07, 11:50
Moja maszyna do pieczenia chleba od jakiegoś czasu smętnie stoi w kącie
kuchni... Nacieszyłam się już samodzielnym wypiekaniem chleba, robię to teraz
sporadycznie. Może macie jakieś pomysły na inne wypieki w takim urządzeniu?
Jakieś ciasta mi się marzą... Bedę wdzięczna za podpowiedzi. Pozdrowienia dla
wszystkich forumowiczów.
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re:To nie termomix. 04.06.07, 12:23
      Po co było kupować skoro dla Ciebie to zbędnik kuchenny? Ja używam cały czas i
      nie wyobrażam sobie kupowania chleba. No - od czasu do czasu na wyjeździe się
      zdarza bo niestety z maszyną nie da się jechać ale to nie to pieczywo.
    • Gość: jalka Re: maszyna do pieczenia chleba - nowe pomysły? IP: *.uz.zgora.pl 04.06.07, 13:25
      Banito, Twoja odpowiedź nie jest zbyt miła. Nie prosiłam o ocenę moich zakupów.
      Nic Ci do tego, co kupuję i w jakim celu. Nie obchodzi mnie również to, jak
      często Ty kupujesz chleb i jak często sam go pieczesz. Jeśli nie potrafisz
      odpowiedzieć na pytanie, które postawiłam w swoim pierwszym poście, to w ogóle
      nie zabieraj głosu. Poczekam na inne odpowiedzi. Z szacunkiem. Jalka
      • ba_nita Re: Nauka czytania ze zrozumieniem się kłania... 04.06.07, 13:47
        I to nisko. Jest takie przysłowie: "Wyżej d... nie podskoczysz" a ty oczekujesz
        do typowo wyspecjalizowanej maszyny, która potrafi wykonać w zasadzie dwie
        czynności: zamieszać i upiec tego aby robiła za małą, domową cukiernię.
        Gratuluję. Poza tym zmień forum:
        domowe.forumer.pl/index.php
        Tam forumowicze będą milsi ode mnie a co najważniejsze znajdziesz interesujący
        Cię temat znacznie szybciej niż tutaj.
      • frezja07 Re: maszyna do pieczenia chleba - nowe pomysły? 12.06.07, 09:36
        Moja maszyna jest używana głównie do mieszania ciast drożdżowych. Wypiekam w
        piekarniku, ponieważ piekę z 1kg mąki. Np bułki kanapkowe: 1 kg mąki, 2 szklanki
        wody, 5dag drożdży, 50ml oleju. Mieszam w maszynie, wrzucam do miski, czekam aż
        wyrosną , formuję bułki i na 30min do piekarnika. Świetne do kanapek, sandwiczy
    • linn_linn Re: maszyna do pieczenia chleba - nowe pomysły? 04.06.07, 13:48
      Ja od dawna w niej nie pieke, ale nie znaczy to, ze stoi bezczynna. Wyrabiam w
      niej ciasto, glownie na focaccie. Sporadycznie na ciasta drozdzowe, bulki,
      chleby itp.
      Zagladalas tu?
      domowe.forumer.pl/
      • frezja07 Re: maszyna do pieczenia chleba - nowe pomysły? 13.06.07, 14:37
        A i na makaron czy pierogi też wygniecie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka