Dodaj do ulubionych

Jakie tabletki do zmywarki

• nochenegra Re: Jakie tabletki do zmywarki 29.11.09, 15:31
      Może zacznę od tego, że nie polecam tabletek Ludwik - są straszne. Żeby naczynia
      w miarę dobrze wyglądały trzeba wrzucić co najmniej dwie. Nie będę chyba
      oryginalna kiedy powiem, że najlepsze tabletki to Calgonit. Używan też
      odkamieniacza i soli zmiękczającej wodę.
    • czerwiec1979 Re: Jakie tabletki do zmywarki 30.11.09, 00:08
      No to ja chyba jestem superprzezorna. Nie dośc, że nabłyszczacz i sól cały czas
      są w zmywarce to jeszcze używam tabletek, które niby zawierają obydwa :). A
      jeśli chodzi o firmę, to lepiej trzyma się sprawdzonych rozwiązań. W moim
      przypadku somat i calgonit.
    • krakowskim_targiem Re: Jakie tabletki do zmywarki 01.06.10, 00:23
      kupuję najtańszy proszek do zmywarki jaki ustrzelę w hipermarkecie.
      wszystko mi się przepięknie domywa, pomimo, że mieszkam w Krakowie i
      woda tutaj paskudna. z tabletkami mam dość kiepskie doświadczenia...
      • grifi Re: Jakie tabletki do zmywarki 01.06.10, 06:58
        ja zawsze u używam tabletek są one wygodniejsze i naprawdę dobrze zmywają
        naczynia oraz dbają o twoją zmywarkę pozbawiając ja z całego układu osadów oraz
        kamienia który jest najczęstszą przyczynom awarii zmywarek.
        • johana75 Re: Jakie tabletki do zmywarki 01.06.10, 12:37
          rifi napisał:

> ja zawsze u używam tabletek są one wygodniejsze i naprawdę dobrze zmywają
          > naczynia oraz dbają o twoją zmywarkę pozbawiając ja z całego układu osadów oraz
          > kamienia który jest najczęstszą przyczynom awarii zmywarek.

Jak używałaś tylko tabletek to nie masz porównania a twierdzisz że są
          wygodniejsze.Tyle samo czasu zajmuje nasypanie proszku co odpakowanie tabletki
          no chyba ze używa się tych których nie trzeba odpakowywać.
          Ja od ponad 10 lat urzywam głównie proszku, czasami testuje tabletki i wracam do
          proszku, bo ja różnicy nie widzę, no ale w kieszeni zostaje sporo kasy jesli się
          myje w proszku który kosztuje 3,5 Euro na 100 myć, a 48 tabletek somat kosztuje
          ponad 8 euro.
          Tabletki nie zapobiegają usuwaniu kamienia, bo po to musisz sypac sól do
          zmywarki, no chba że masz miękką wode co zdarza sie b. rzado w naszym kraju ;)
    • neral_0 Re: Jakie tabletki do zmywarki 07.06.10, 11:53
      Najczęściej używam calgonit,ale jak ich akurat nie ma w sklepie to biorę
      pierwsze lepsze. Wydaje mi się,że wybór tabletek nie jest aż tak istotny. Grunt
      to dobra zmywarka i dbałość o odpowiednią twardość wody- kamień nie jest
      przyjacielem czystych naczyń :)
      • Gość: dsa Re: Jakie tabletki do zmywarki IP: *.cn.net.pl 15.10.11, 13:02
        Uzytkowalem ostatnio tabletki Claro i byly ok, teraz przesiadka na somat i niestety tabletka nie rozpuszca sie do konca przez co zostaje czasem na naczyniach.
      • Gość: Czyścioch Re: Jakie tabletki do zmywarki IP: *.static.sitel.net.pl 10.10.12, 21:08
        Każde inne byle nie tabletki do zmywarek firmy Marba Zielona góra ( niedrogie ). Mają 7 efektów działania , tyle tylko , że odwrotnych niż zapewnia producent. Mam cichą nadzieję , że używa ich jego rodzina.
    • linn_linn Re: Jakie tabletki do zmywarki 09.06.10, 12:18
      Przypomnialy mi sie tabletki homemade: czego to eko-ludzie po domach nie robia :))
      Tak wygladaja:
      www.4blog.info/casaorganizzata/2009/11/eco-regali-di-natale-le-foto-delle-tabs-per-lavastoviglie/
      A tu przepis:
      www.4blog.info/casaorganizzata/2009/03/autoproduzione-detersivo-in-crema-per-lavastoviglie/
      • Gość: ania Re: Jakie tabletki do zmywarki IP: *.range81-155.btcentralplus.com 14.06.10, 20:04
        nie wszyscy znaja wloski, moze przetlumaczysz?
      • Gość: seba Re: Jakie tabletki do zmywarki IP: *.static.kompus.3s.pl 13.06.11, 13:01
        Ja zacząłem od Calgonit Quantum. Potem przeszedłem na Calgonit All in one. Spisywały się super. Następnie dla testu kupiłem tabetki Ludwik (wszystko w jednym...) - zawiodłem się. Naczynia lubiły być niedomyte (osad) i zapach był nienajlepszy. Następnie kupiłem Calgonit Classic - jakość po umyciu taka sama jak w poprzednich rodzajach Calgonit. Następnie kupiłem W5 z lidla "All in one" - 40sztuk w cenie 16,99zł - SUPER. Zapach neutralny, radzą sobie z każdym rodzajem zabrudzeń. Dodam, że w pojemniku zawsze jest nabłyszczasz i sól ustawione prawie na minimum.
    • johana75 Re: Jakie tabletki do zmywarki 17.06.11, 22:35
      Ja uzywam tylko proszku, oczywiście sól i nabłyszczacz. Ostatno próbowałam Domol z Rossmana jest świetny!
    • pi-xel Re: Jakie tabletki do zmywarki 30.06.11, 10:38
      Polecam te z Lidla. Dostępne są tańsze 2w1 i trochę droższe 3w1. Zawsze wszystko dobrze domyte. Używam razem z nabłyszczaczem. Też z Lidla:)
    • Gość: maga Re: Jakie tabletki do zmywarki IP: *.nordeabank.pl 09.09.11, 15:58
      Akute odradzam, spróbuj TESCO, sa niezłe. Mysle, ze po prostu trzeba dopasowac do zmywarki, ja mam elektrolux i używam Tesco, Finish albo somat quantum, z tym że mam program do pastylek. Jak inne zmywarki- nie wiem.
      • Gość: jagoda Re: Jakie tabletki do zmywarki IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 16:36
        Dlaczego odradzasz Akute? Ja używałam i są ok. ale w zasadzie wolę proszek, zawsze można dostosować ilość proszku w zależności do zabrudzenia naczyń, i rodzaju programu.
        • mirszy Re: Jakie tabletki do zmywarki 05.10.11, 20:02
          Po wielu próbach - najpierw Calgonit, potem Somat, następnie W-5 wszystko w tabletkach. Stwierdzam, że W-5 dawały radę. Potem była promocja na proszek Domol - też niezły. Ale najlepsze co miałąm do tej pory to ŻEL Calgonit. Kupiła niemiecki przy okazji kupowania proszków. Rewelka. Cenowo też ok, bo jest bardzo wydajny.
          • chris1970 Re: Jakie tabletki do zmywarki 24.10.11, 11:23
            Obecnie używam tabletek Ludwika. Wcześniej używałem żelu Calgonit. Niestety, żel nie zdawał egzaminu, bo nie radził sobie z zabrudzeniami po herbacie w kubkach, garnki były nie domyte. Żel jest dobry, ale delikatnych naczyń jak na przykład odświeżanie szkła.
            • mirszy Re: Jakie tabletki do zmywarki 26.10.11, 21:31
              Garnków nie myję w zmywarce, ale ze szklankami nie mam problemu. Fakt, że rzadko herbatkę pijemy :)
    • Gość: ewka Re: Jakie tabletki do zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 19:20
      ostatnio kupiłam proszek domol i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona- bardzo dobry
    • Gość: mirka Re: Jakie tabletki do zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 10:34
      Polecam tabletki Pure Perfect zakupiłam je ostatnio na Allegro naprawdę rewelacja cena 100 szt to koszt 38zł polecam!!!
    • Gość: Beata Re: Jakie tabletki do zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 14:46
      Właśnie kupiłam tabletki FAIRY, po perypetiach, ponieważ najpierw w sklepie polecono mi FINISH CLASIC (31zł za 75 tabletek), ale dopiero w domu zobaczyłam, że mają tylko dwie funkcje, nawet nie wiem jakie, bo nic po polsku, tak jakby namaczanie i mycie, w porównaniu do QANTUM, które dostałam wraz ze zmywarką (a te były super - naczynia domyte i błyszczące), stwierdziłam, że nie ma co ryzykować. Nie było jednak wyboru, więc dopłaciłam do 49zł i kupiłam FAIRy 100tabl., ale przeczytałam gdzieś, że głównie do długich cykli mycia. Czy ktoś z Was używa ich do takich 30 minutowych programów?
    • Gość: gość Re: Jakie tabletki do zmywarki IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.12, 11:13
      Zapamiętaj sobie, zawsze, zawsze używaj soli dodatkowo, bo to ona konserwuje system jonizujący zmywarki, żadne tabletki 100w1 tego nie konserwują. chyba, że chcesz często wymieniać zmywarki. Każdy serwisant ci to powie.
    • Gość: gosc Re: Jakie tabletki do zmywarki IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 14:49
      Uważam że to ładnie ze strony firmy że zatrudnia upośledzonych nie potrafiących znaleźć w sklepach jednych z najpopularniejszych tabletek....
    • dziewczyna_prezesa Re: Jakie tabletki do zmywarki 10.03.13, 00:46
      Nie wiedziałam nawet, że jest jakiś proszek do zmywarek, ale przy moim rozkojarzeniu to nic dziwnego w sumie. Od lat uzywam tabletek z lidla (róznych, tych drozszych i tańszych, nabłyszczacz i sól tez z lidla). Dodatkowo chwalę sobie ekonomiczny 30-minutowy program w zmywarce, mam wszystko błyskawicznie i tanio umyte, tylko musze najpierw zanurzyc to w wodzie i pojedyncze sztyki przetrzeć gabką z grubych warstw resztek jedzenia. Mi się to opłaca, uważam, że i tak zaoszczedzam prace i czas i pieniądze .
      • Gość: jarek Re: Jakie tabletki do zmywarki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.05.17, 08:02
        Ale to oszczędność czasu jak każde naczynie zanurza w wodzie i przecierasz, to nie lepiej umyć wszystko ręcznie?
    • holenka70 Re: Jakie tabletki do zmywarki 25.09.17, 11:38
      Znajoma używa najtańszych z Kauflandu i innych tego typu sklepów i jest zadowolona.
      O firmie Akuta nie słyszałam. Ale tych tabletek jest tyle, że można popróbować, mam nadzieje, że nie produkują takich, które zostawiają jakiś osad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka