allegropajew Re: AGD firmy Amica 22.12.21, 14:23 Powiem tak. Nie bardzo mam na co narzekać. Mam kuchenkę 6120ge3, 60 cm, gazową z piekarnikiem elektrycznym już 3.5 roku. Nic się nie dzieje. Jedyne, co nieprzemyślane, to rozstaw palników w 60tce, są tylko o 2cm dalej niż w 50tce. Gorzej przód-tył. Tu są absolutnie za blisko, czyli czasem trzeba stawiać mocno niecentralnie, a to zawsze marnuje gaz i utrudnia np. walkę z patelnią. Innych powodów do narzekań brak. Piekarnik elektryczny niestety bez rożna. Ale ma np. szybki nagrzew, co jest bardzo przydatne. Ma też prowadnice. Poprzednio 10 lat korzystałem z sensorowego piekarnika z rożnem i też spoko. Mam jeszcze okap. Nic się nie dzieje, wymieniłem tylko żarówkę na led. Gościula Odpowiedz Link Zgłoś
ryin12 Re: AGD firmy Amica 07.02.22, 13:17 Tak dla ciekawości jaką wartość reprezentuje amica i jak się sprzedają jej produkty www.youtube.com/watch?v=Zk0LDjmw-Nk&list=WL&index=22 wygląda na to że nie musi walczyć o klienta Odpowiedz Link Zgłoś
anna1961 Re: AGD firmy Amica 11.03.25, 16:38 Odradzam w lipcu 2024 roku kupiłam zmywarkę do zabudowy amica opendry niestety po siedmiu miesiącach na drzwiach od strony wewnętrznej pojawiała się rdza. Zgłosiłam to jako reklamację gwarancyjną i jakież było moje zdziwienie kiedy zostałam poinformowana że gwarancja nie obejmuje korozji w przypadku eksploatacji sprzętu w warunkach stałego zawilgocenie oraz zalania niezgodnie z instrukcją obsługi. Używam tej zmywarki raz na trzy dni więc nie wiem jakby to wyglądało przy codziennym użytkowaniu. Czytając warunki gwarancji innych producentów to tylko amica i beko mają wzmiankę o korozji. Poprzednio miałam zmywarkę beko 12 lat i nic takiego nie miało miejsca. Przestrzegam przed kupnem produktów amica bo widać że zmywarka do naczyń nie powinna służyć do zmywania naczyń. Odpowiedz Link Zgłoś