Dodaj do ulubionych

Robot Ronic a sokowirówka

IP: *.cdmpekao.com.pl 19.10.10, 08:40
Witam,
Poproszę o pomoc doświadczonych:
1) Czy robot Ronic może służyć do codziennego wyciskania soków z warzyw i owoców twardych typu burak, seler naciowy, marchewka, jabłko?
2) Która sokowirówka o mocy >=700W jest nieduża (zajmowałaby mało miejsca w kuchni)?
ant
Obserwuj wątek
    • Gość: ant Re: Robot Ronic a sokowirówka IP: *.cdmpekao.com.pl 29.10.10, 11:41
      Dziękuję bardzo wszystkim ;-)
      Zależy mi na tym aby tego urządzenia nie składać i rozkładać codziennie rano o godz 6 - dlatego pytałam o nieduże gabarytowo.
    • kumakk Re: Robot Ronic a sokowirówka 05.12.10, 17:25
      robot Ronic to malutka pierdułka, zapomnij o twardych warzywach. Generalnie jest to bardzo delikatne urządzenie, kiepsko się rozkręca sokowirówkę, ona sama zapycha się po 1 jabłku, ale się przydaje do malutkich porcji past do chleba czy do soku z 1-2 jabłek. Moją mamę (jak pewnie wielu emerytów) namówili na to wątpliwe "cudo" na pokazach, zapłaciła kosmiczne pieniądze za coś, co ma niewielkie możliwości i czego oczywiście nie potrzebowała. Oczywiście kiedy wróciła do domu, ochłonęła i chciała zwrócić, to kontakt ze sprzedawcą się urwał. W końcu ustrojstwo wylądowało u mnie. Sama bym tego nie kupiła w życiu, ale skoro dostałam, to używam - dobrze się sprawdza np. przy utarciu twarogu z cebulką na kolację, sok z jabłek robi bardzo dobry, z małą ilością fusów (ma bardzo drobne oczka). Ma zalety, o ile potrzebujesz przerabiać bardzo małe ilości miękkich rzeczy.
    • bienka3 Re: Robot Ronic a sokowirówka 07.11.16, 14:10
      1) tak
      2) Ronic nie zajmuje dużo miejsca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka