white_mouse 29.03.08, 10:26 Używacie może formy silikonowej do pieczenia ciast? Ostatnio naszło mnie, by sobie taką kupić, tylko nie wiem czy warto. Jest lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: viccy Re: Forma silikonowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.08, 18:17 Mam i jestem średnio zadowolona, ale z przewagą na TAK. :) Zalety to mycie w zmywarce, nie trzeba smarować tłuszczem czy wykładać papierem do pieczenia i nie rdzewieje, nie odłazi jakiś poparny (pewnie dlatego, że tania blacha była) teflon czy co tam, beeee ! Wada tylko jedna, mi nieco się wygina podczas pieczenia i taka jest mało stabilna z obciążeniem czyli z ciastem, ale jakoś sobie radzę. Zastaniawiałam się tylko czy wszystkie tak mają czy inna marka silikonów byłaby lepsza. :) Dodam jeszcze, że duuużo piekę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralina5 Re: Forma silikonowa IP: *.koba.pl 30.03.08, 11:54 Ja mam, z tym, że moje są stabilniejsze, najczęście muffinki w nich piekę bo 6 foremek jest w jednej :) Taką do tortów i pizzy też mam, niesamowita wygoda, podzielam zdanie viccy. Odpowiedz Link Zgłoś
qqleczka78 Re: Forma silikonowa 08.04.08, 22:26 Ewa Wachowicz w swoim programie kulinarnym miała coś w rodzaju metalowej obręczy (forma do tarty), która podtrzymywała silikonówkę. Ciekawe gdzie to można nabyć Odpowiedz Link Zgłoś
white_mouse Re: Forma silikonowa 11.04.08, 14:18 To była taka obręcz jak się kupuje do ciast? Może też warto mieć, skoro taka forma się wygina. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: Forma silikonowa 11.04.08, 17:58 Ja mam formy z polskiej firmy Genes. One mają "w sobie" takie plastikowe obręcze stabilizujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Forma silikonowa IP: *.sdl.vectranet.pl 07.04.08, 21:20 kupiłam na allegro po 15 zł za sztukę- mufinki, keksówki.bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś