frezja07 27.08.09, 18:58 myślałam o zmywarce boscha- jak rozpoznać na podstawie symboli , które z nich mają metalowe dno. A jak to jest w elektroluksie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GrAnT Re: zmywarka z metalowym dnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 20:50 Z tego co wiem to Boscha te z symbolami sms maja metalowe dno i sa produkowane w Niemczech ale chodzi o wersje wolnostojace nie wiem jak jest z tymi do zabudowy Odpowiedz Link Zgłoś
frezja07 Re: zmywarka z metalowym dnem 28.08.09, 22:33 teraz jestem w trakcie wyboru sms 50e 02 czy sms 58m02- ta druga ma dodatkową szufladę na sztućce składane elementy w koszachi dzięki temu mieści 14 kompletów, ta pierwsza 13. Czy warto? Różnica ceny ok 300zł Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: zmywarka z metalowym dnem 28.08.09, 14:25 Jeśli interesuje cie dany model to zadaj pytanie na stronie www. bosch. odpowiedzą na pewno, ja odp. dostałam i od Siemensa też, ale musiałam zapytać przez stronę niemiecką, bo na polskiej jest błąd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrAnT Re: zmywarka z metalowym dnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 23:57 Odp do pytania frezja07 Ja w swojej mam taka półeczke na dodatkowe noze i jakies szpatułki ale jest na samej gorze a nie ma trzeciego smigla wiec rzeczy zawsze tam sa niedomyte poniewarz woda jak przejdzie jeden kosz to juz nie ma takiej sily zeby umyc jeszcze te na poleczce wiec jezeli bezposrednio przy tej polce nie ma smigla to ja bym nie polecal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: zmywarka z metalowym dnem IP: *.cust.bredband2.com 29.08.09, 08:37 zmywarki miele maja ramie myjace nad szuflada na sztucce i metalowe dolne ramie myjace. Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 do GrAnT 29.08.09, 09:42 jakiej firmy masz zmywarkę ze ci nie domywa sztućców w trzeciej,górnej szufladzie? podaj tez model. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrAnT Re: do GrAnT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 11:26 Bosch sms 53m08eu ja nie trzeciego kosza ale nad gornym jes mala plastikowa poleczka na noze i tam nie zawsze domywa jak gorny kosz jest zaladowany bo malo wody tam dociera z tad mowie ze jezeli ramie myjace nie bedzie bezposrednio przy tej polce na sztucce to moze ich nie domyc nie zawsze ale sie zdarza Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: do GrAnT 29.08.09, 17:08 A już sie martwiłam ze masz szuflade i tam sie nie domywa.Wybrałam sobie zmywarkę Siemens SN56M580EU, będzie to moja 3 zmywarka właśnie z dodatkowym 3 poziomem załadunku dla sztućców. Dla mnie bardzo ważne , bo zawsze można więcej włozyć do dolnego kosza ;) Mieści się 14 kompletów I jest bardzo cicha! Odpowiedz Link Zgłoś
sempersolus Re: do GrAnT 29.08.09, 17:22 Proponuję złożyć ją jeżeli w danym momencie z niej nie korzystasz. Druga sprawa to sprawdzenie czy zawór doprowadzający wodę jest otwarty do końca. Podobne objawy mogą być spowodowane zbyt niskim cisnieniem wody w instalacji. twojsprzedawca.boo.pl Strona o sprzęcie AGD. Nowości na rynku, informacje o promocjach, porady dla kupujących, omówienia produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
frezja07 Re: zmywarka z metalowym dnem 29.08.09, 17:26 Grant, dokładnie o tej dodatkowej "półeczce" myślałam- mylnie nazywając to szufladą. Czyli wnioskuję, że nie jest to gadżet wart dodatkowych pieniędzy. patrzyłam na polecanego siemensa- owszem jest sporo bardziej cicha ale cena jak dla mnie zaporowa. Kuchnię mam oddzielną więc nie jest to dla mnie aż tak ważne Odpowiedz Link Zgłoś
sempersolus Re: zmywarka z metalowym dnem 29.08.09, 17:15 Obecnie najprostszym sposobem rozpoznania modelu z metalowym dnem jest upewnienie się czy posiada w górnym koszu pojemnik "do łapania" tabletek :) Wygląda to trochę jak rączka do wysuwania kosza. Pozdrawiam SemperSolus twojsprzedawca.boo.pl Strona o sprzęcie AGD. Nowości na rynku, informacje o promocjach, porady dla kupujących, omówienia produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
frezja07 Re: zmywarka z metalowym dnem 29.08.09, 17:29 nie do wszystkich modeli mam dostęp "naoczny"- w mojej mieścinie znalazłam tylko 2 zmywarki w dwu róznych sklepach, więc ten sposób na rozpoznanie metalowego dna odpada- myślałam ,ze jest to jakoś uwzględnione w symbolice artykułów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrAnT Re: zmywarka z metalowym dnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 18:16 Co do tej polki to jest to mala z boku o dl zmywarki i szerokosci ok10-15cm wedlug instrukcji przeznaczona na dlukie lyzki noze i szpatulki drobne zabrudzenia domywa ale jak sa duze i pod ta polka napchane szklanek to woda nie ma takiego cisnienia zeby dobrze umyc frezja07 podaj prosze modele nad jakimi sie zastanawiasz moze cos podpowiem bo sie sporo naogladalem przed kupnem nie mozliwe ze roznica 300 zl wynikala tylko z powodu tej połki Odpowiedz Link Zgłoś
frezja07 Re: zmywarka z metalowym dnem 29.08.09, 18:32 no jest jeszcze vario speed i hygiena plus ale to zupełnie mi niepotrzebne dodatki. Natomiast w medelu niższym jest połowa załadunku i to było by bardziej przydatne. Generalnie chodzi mi o niezawodność i to metalowe dno, bo podobno jest to rzecz istotna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrAnT Re: zmywarka z metalowym dnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 18:38 Tak masz rację to istotna rzecz ale ja mam i 1/2 i variospeed a tak naprawdę jeszcze ani razu nie uzyłem mam czteroosobową rodzinę a zmywarka idzi nawet dwa razy dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: zmywarka z metalowym dnem 29.08.09, 20:05 Połowa załadunku całkiem nieprzydatna, no chyba że rodzina jednoosobowa. Za to szuflada na sztućce tak, ale szuflada nie półka bo to duża różnica. Szuflada jest na całej szerokości zmywaki, a półki sa po bokach. Odpowiedz Link Zgłoś
frezja07 Re: zmywarka z metalowym dnem 30.08.09, 16:25 Najbardziej zachecająco wygląda więc bosch sms 58mo2 – Pojemność: 14 kompletów naczyń – System koszy VarioFlex – Szuflada Vario3 – dodatkowy poziom załadunku – XXL – kosze w kolorze jasnosrebrnym – 3-poziomowy RackMatic – Składane półki w górnym/dolnym koszu (2x/4x) – Półki na filiżanki w górnym/dolnym koszu (2x/2x) Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: zmywarka z metalowym dnem 30.08.09, 17:43 Jeśli to ta: www.ceneo.pl/;0151481800-10.htm#productOpinions To na prawde dobry produkt w dobrej cenie! Jesli głośnośc ci nie będzie przeszkadzac i nie potrzebujesz do zabudowy to weź ją :) Odpowiedz Link Zgłoś
frezja07 Re: zmywarka z metalowym dnem 30.08.09, 20:28 dokładnie o to mi chodzi- tych decybeli sporo ale kuchnie mam za drzwiami, więc przetrzymam:) Zabudowa też mi niepotrzebna, a finansowo jakoś przetrwam. Zastanawia mnie tylko czy układanie sztućców nie jest zbyt marudne, bo to każdym trzeba "przycelować" do szczeliny Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: zmywarka z metalowym dnem 30.08.09, 21:29 Moja kolezanka ma więc sobie troche poukładama ;) Troche musisz się przyłozyć do układania, ale mysle że z czasem nabierze się wprawy więc nie jest tak źle. Za to przy rozpakowywaniu nie muszisz sortowac bo masz juz posortowane tylko garścią wrzucasz do szuflady, więc moim zdaniem wychodzi na to samo, a w zmywarce miejsca jest wiecej :) Odpowiedz Link Zgłoś
frezja07 Re: zmywarka z metalowym dnem 04.09.09, 08:13 koniec wybierania- kupiona czekam na dostawę- Bosch SMS 50E02 Jednak z tym dodatkowym poziomem załadunku dałam sobie spokój- przekonała mnie córka- przy 4 osobowej rodzinie nie ma problemu ze zmieszczeniem naczyń, a u mnie są tylko 3 osoby. Poza tym to układanie sztućców w nacięcia szuflady...No i 300zł zostało w kieszeni- czy nie będę tego żałować? Dam znać jak poużywam:) Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: zmywarka z metalowym dnem 04.09.09, 10:05 U mnie też 3 osobowa rodzina, a nieraz zmywarka 60cm.chodzi 2 razy dziennie! Jeśli wcześniej nie miałaś zmywarki z szufladą to i tak nie będziesz miała porównania. Ja moją będe zamawiać pod koniec września, dam znać czy mi sie ta szuflada lepiej od koszyka podoba. poza tym w szufladzie lepiej sztućce się domywają. Ja zawsze z koszyka wyciągałam kilka sztuk nie domytych. Może dlatego że wiecznie koszyk miałam przeładowany ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frezja07 Re: zmywarka z metalowym dnem 10.09.09, 07:45 huraaaaaaaaaa, mam nowego członka rodziny;) Po dwu dniach już wiem, że ją pokocham. Kupiłam tabletki domol- w domu się doczytałam, że nie są wielofazowe i należy dodać sól i nabłyszczacz. No to dokupiłam owe specyfiki z Ludwika. Na programie 65st.(normalny) wymyłam wszystkie garnki - różnica w wyglądzie kolosalna. Potem na 45st.(program szybki) + intensywne suszenie i w ruch poszły wszystkie talerze, kubeczki i sztućce. No i teraz wiem, że wszystko jest czyste- to po prostu widać. Jeśli chodzi o pojemność, to tam naprawdę dużo się zmieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: zmywarka z metalowym dnem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 10:59 a czy ten model posiada metalowe dno? BOSCH SRI 43E05EU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: zmywarka z metalowym dnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 15:52 Na stronie boscha są specyfikacje modeli i są tam informacje o materiale z jakiego jest dno zmywarki pzdr A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: zmywarka z metalowym dnem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 08:00 dzięki, ale nie widzę tego...np tu www.bosch-home.pl/produkty/zmywarki/zmywarki-do-zabudowy/45-cm/45-cm-w-pełni-zintegrowane/SRV43M03EU.html ktory to podpunkt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: zmywarka z metalowym dnem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 08:03 Hmm, chyba pozostaje zadzwonic i zapytać, jak ja kupowałam swoją kilka miesięcy temu w specyfikacji technicznej znalazłam info o dnie... Teraz faktycznie tego nie ma , przepraszam że wprowadziłam Cię w błąd Odpowiedz Link Zgłoś
sempersolus Re: zmywarka z metalowym dnem 08.09.09, 17:33 Model o który pytasz, posiada metalowe dno. Pozdrawiam SemperSolus twojsprzedawca.boo.pl Strona o sprzęcie AGD. Nowości na rynku, informacje o promocjach, porady dla kupujących, omówienia produktów. Odpowiedz Link Zgłoś