sto100 Re: brązowy ogonek 07.08.05, 20:03 źle nacisnęła,sorry.Proszę uprzejmie o życzliwą odpowiedź, co to za ptaszek,lata po moim ogrodzie,nieduży szary drobny,jak ja mówię chudy,ale ma dłuższy brązowy ogonek.Otóż mąż bardzo je lubi i nie goni tak jak wróble, ale nie wiemy co to.Mąż nawet chyba jej bardzo lubi,bo jak zobaczy to wszystkich od razu o tym fakcie informuje.Chcę mu zrobić przyjemność podając nazwę.Chyba śpiewają, ale nie jestem pewna.Myślałam,że może słowiki, ale to tylko intuicja, a ona przecież zawodzi. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link
carduelis Re: brązowy ogonek 07.08.05, 22:15 z dużym prawdopodobieństwem jest to kopciuszek Odpowiedz Link
uwazna Re: brązowy ogonek 08.08.05, 09:31 Też obstawiam, że to kopciuszek. Ewentualnie pleszka. Odpowiedz Link
cereusfoto Re: brązowy ogonek 08.08.05, 09:51 Jeśli to kopciuszek, to z pewnością źle oceniłaś kolor jego ogonka. Poczytaj kilka wątków pod tematem :"witam i od razu pytam - co to za ptak". Tam znajdziesz i fotki i info nt. kopciuszków. Odpowiedz Link
sto100 Re: brązowy ogonek 08.08.05, 19:35 Dziękuję,mąż obejrzawszy potwierdził Wasze zdanie,to kopciuszek.Ignorantka, nie wiedziałam,że taki ptaszek tak się bajkowo nazywa.Zawsze musi być pierwszy raz,ale za to znalazłam ciekawe forum.Będę miała gdzie zaglądać. Odpowiedz Link