Dodaj do ulubionych

SZPAKI JUŻ SĄ !!!

01.03.06, 08:17
Właśnie zaobserwowałam u mnie w karmniku pierwszego szpaka!!! Zajada się
smlczykiem.
Obserwuj wątek
    • domka1 Re: SZPAKI JUŻ SĄ !!! 01.03.06, 08:20
      u mnie już od co najmniej tygodnia nalot szpaków na smalec właśniesmile sprzeczki i
      awantury na porządku dziennym. czasem robią tyle hałasu, że się boję, że dziecko
      mi obudząwink
      • cereusfoto Re: SZPAKI JUŻ SĄ !!! 01.03.06, 09:09
        U mnie szpaki się jedynie stołują - a mieszkają u sąsiada, który ma od lat tę
        samą budkę - szkoda tylko, że nie remontowaną i nie czyszczoną. Ale coś je tu
        jednak ciągnie. Chętnie sama wywiesiłabym budkę lecz mam tylko dwa duże drzewa
        nadające się do powieszenia budek. Zresztą zarezerwowane już dla sikorek!
    • ufo54 Co tam szpaki! Kosy są! 09.03.06, 17:57
      Spóźniłem się znacznie. Bo piszesz o szpakach 1 marca. Dziś 9 marca ale już
      około 1 marca u mnie (Płock) zobaczyłem szpaka. Wyjątkowo mało płochliwy.
      Pozwala podejść do siebie na ok. 0,5 m i tylko patrzy. Obok był inny ptaszek
      łaciato ubarwiony. Dopiero za którymś razem skojarzyłem, że to samiczka...
      kiedy zobaczyłem jak mu ucieka a on za nią podfruwuje wink Czekam tylko jak
      zacznie śpiewać. Kilka lat temu zaczaiłem się na kosa przed 4.00 rano.
      Wykonałem tubę na mikrofon i nagrałem go do MP3. Żaden ptak tak pieknie nie
      śpiewa. Słowiki to jakieś tam poetyckie mity. I kos.mp3 gdzies mi zginęło
      niestety.
      • ufo54 Fatal error 09.03.06, 18:00
        Wszędzie tam gdzie piszę o tym, że widziałem — to widziałem kosa i to mam na
        myśli.
    • sliwka1977 Re: SZPAKI JUŻ SĄ !!! 09.03.06, 19:50
      Tak, parę dni temu szłam w słoneczny dzień przez skwer i na drzewie siedział
      sobie samotnie szpak cichutko podśpiewując. Tak mi się miło zrobiło, że aż
      zatęskniłam za wiosną smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka