badziul 20.02.04, 14:54 a co powiecie na to imię i jakie do tego pasuje drugie? pozdrawiam badziul Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_koza Re: ZULA 20.02.04, 15:17 bez urazy, ale tym razem mam jedynie skojarzenia z przesympatyczną jamniczką mojej koleżanki. nie słyszałam o dziewczynie z takim imieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: ZULA 20.02.04, 15:31 Zula Pogorzelska. Innych skojarzeń nie mam. Z tego, co mi się obiło o uszy to może być rzadsze zdrobnienie od Zuzanny. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: ZULA 20.02.04, 21:32 aniadm napisała: > Zula Pogorzelska. Innych skojarzeń nie mam. > Z tego, co mi się obiło o uszy to może być rzadsze zdrobnienie od Zuzanny. tak tylko, że ona miała na imię Zofia... Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: ZULA 21.02.04, 14:07 Bardziej chodziło mi o to, że znam ze dwie Zuzanny, na które okazjonalnie ktoś mówi Zula... Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: ZULA 21.02.04, 15:15 Znam taka jedna Zule ale zawsze myslalam ze to przezwisko,wolalo sie na nia Zulka,jakos nie za ladnie moim zdaniem. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ZULA 06.09.04, 20:02 aniadm napisała: > Bardziej chodziło mi o to, że znam ze dwie Zuzanny, na które okazjonalnie ktoś > mówi Zula... A może to jest zdrobnienie od Zulejki? Taką mam właśnie hipotezę roboczą. Rymut o tym imieniu nie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
michalina04 Re: ZULA 21.02.04, 16:00 Przekonałam się do niego jakiś czas temu, jest ładne Odpowiedz Link Zgłoś
alicya Re: ZULA 23.02.04, 11:55 Niestety mi tez kojarzy sie to imie z suczka (wilczurem) mojej przyjacoilki. Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: ZULA 23.02.04, 13:18 mi się kojarzy tak "po murzyńsku", zulugula ;o) J. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: ZULA 24.02.04, 16:54 Znam jedna Zule. Tzn. nie zarejestrowano tego imienia, wiec mala ma na imie Zuzanna Urszula czyli Zula. A. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: ZULA 26.02.04, 08:56 Hej. Ja nawet nie wiedzialam ,ze istnieje takie imie . A widać istnieje. Niezbyt mi sie podoba. Zuzanna - ładniejsze Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
madamek1 ZULA 27.02.04, 14:35 Mnie się podoba, nawet bardzo. Jestem zwolenniczka oryginalnych imion a to takie właśnie jest. Poza tym wybierajac imię dla córci pomysl jak bedzie do niej pasowało i jak bedzie brzmiało u dorosłej kobiety - Pani Zula ...; Pani dr Zula..., Pani prof. Zula ...; Pani prezes Zula ...; a dla przyjaciół Zulka - przesympatycznie Pozdrawiam Maja (mama Glorii) Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: ZULA 04.09.04, 21:33 Fajne imie ale mi sie na przyklad kojarzy z zulugulą albo zula-zezula Zula jest traktowana raczej jako zdrobnienie od Zuzanny. Dla mnie to brzmi jak połączenie Zuzi i Ulą (Oba te imiona są fajne) Odpowiedz Link Zgłoś