gajesiaa 24.03.10, 10:09 Witajcie Za kilka miesięcy dołączy do naszej rodzinki druga dziewczynka.Pomóżcie znależć imię,które pasuje do Marceliny.Imię ma być w miarę nieoklepane i ładnie brzmiące. Na chwilę obecną,najpoważniejszą kandydatką jest Jaśmina.Podoba nam się jeszcze Liliana,Kalina,Rozalia,Natasza,Letycja,Idalia,Kornelia.Proszę o wszelkie rady,uwagi i propozycje. Z góry dziękuję za wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Druga córcia w drodze 24.03.10, 12:21 Wybrałabym Rozalię, ale proponuję jeszcze Różę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Druga córcia w drodze IP: 195.95.164.* 24.03.10, 12:27 co się tak wszyscy na tą Liliannę i Idalię uparli. Kornelia. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Druga córcia w drodze 24.03.10, 13:06 Gość portalu: megi napisał(a): > co się tak wszyscy na tą Liliannę i Idalię uparli. Chyba nie jest aż tak źle??? A nawet jeśli, to masz świadomość bycia "trendsetterką" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Druga córcia w drodze IP: 195.95.164.* 24.03.10, 14:07 Tragicznie nie, ale lekko tandetne. Jak zwykle wszystko będzie zależało od osobowości nazwanego delikwenta. W każdym razie nie chciałbym mieć na imię Lilianna. Lila róż i Hanna Banaszak Idalia italia kanalia. osobiste skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Druga córcia w drodze 24.03.10, 14:15 Hehe, chyba zaszła mała pomyłka między nami... Z mojej winy. Mamy tu na forum inną megi, która akurat jest mamą Lilianny i Idalii i myślałam, że to ona pisze i że martwi się rosnącą popularnością Zatem przepraszam za zamieszanie. A osobiste skojarzenia oczywiście szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Druga córcia w drodze IP: 195.95.164.* 24.03.10, 14:29 ah Jedynym sposobem na uniknięcie wzrostu popularności jest chyba wymyślenie własnej kompozycji albo nazwanie dziecka np. stokrotka, poranna zorza. Lub nadanie imienia dla koneserów typu Bernadetta vel Bernada. Wiem, że moje osobiste skojarzenia nie są wysokich lotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 megi to nie ja!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 15:55 megi TO NIE JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: megi to nie ja!!!!!!!!!! IP: 195.95.164.* 24.03.10, 15:56 To ja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: megi to nie ja!!!!!!!!!! 24.03.10, 16:01 Wiem, już się zorientowałam i sprostowałam swój post. Przepraszam za pomyłkę. Też mnie to trochę zdziwiło Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Druga córcia w drodze 24.03.10, 12:29 z Twoich propozycji moje faworytki to Kornelia i Liliana Idalia ok. Jaśmina też ładnie Letycja zupełnie mi nie leży Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Druga córcia w drodze 24.03.10, 13:04 Do Marceliny najbardziej pasuje moim zdaniem Kornelia. Z pozostałych podoba mi się baaardzo Idalia, choć Jaśmina, Liliana i Rozalia też są ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
gajesiaa Re: Druga córcia w drodze 24.03.10, 14:51 Dziękuję za odzew.A może macie inne propozycje spoza listy? Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Druga córcia w drodze 24.03.10, 15:20 IMO już Twoja lista jest dobra - jest w czym wybrać (jak już pisałam, ja stawiam na Kornelię lub Idalię, ew. Jaśminę). Ale jeśli nadal poszukujesz, mam kilka propozycji: Bardzo pasowałaby mi: Honorata, Klementyna, Urszula. Trochę mniej, ale również: Florentyna, Łucja, Aniela. Ewentualnie też: Berenika, Konstancja, Anastazja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Druga córcia w drodze IP: 195.95.164.* 24.03.10, 15:36 do Marceliny 'pasuje' mi Cecylia (Cecylka) lub Helena. Kornelia jest bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 megi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 15:58 Do megi-Przeprasam,ale Twoje skojarzenia sa mocno infantylne.Na tej zasadzie: kornelka-menelka(choc uwielbiam imie Kornelia)i Cecelka-cycylka I prosze zmien nick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: megi IP: 195.95.164.* 24.03.10, 16:04 no pewnie, że infantylne, sama się do tego przyznałam. wybacz, nie zmienię nicka, bo takiego używam w życiu. Może najwyżej na megi95, żeby udawać połowę młodszą, niż jestem i usprawiedliwić swój infantylizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: megi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 16:06 Z zasady nie wchodze w spory internetowe-po prostu czasu mi brak i ochoty,a wiec żegnajMilej zabawy na naszym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Druga córcia w drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 16:01 Wszystkie Twoje propozycje sa ladne i pasuja do (slicznejMarceliny. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Druga córcia w drodze 24.03.10, 19:20 Rozalia, Jaśmina, Natasza - w tej kolejności Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Druga córcia w drodze 24.03.10, 20:08 Wszystkie Twoje propozycje są fajne, odrzuciłabym tylko Nataszę i Letycję, dla mnie są pretensjonalne. Najbardziej podoba mi się Rozalia. Berenika Oriana Antonia Klementyna Honorata Daniela Aniela Ludwika Estera Anastazja Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: Druga córcia w drodze 24.03.10, 20:14 Na Waszym miejscu wybrałabym Jaśminę.Proponuję: Łucję, Laurę, Matyldę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Druga córcia w drodze IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.10, 21:09 Jaśmina jest piękna, ale zdrobnienia typu Jaśka skutecznie by mnie odstraszyły od tego imienia... Z podanych rozważałabym między Lilianą, Idalią a Kornelią. Proponuję Malwinę, Blankę, Różę, Lidię. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Druga córcia w drodze 24.03.10, 21:28 Zdecydowanie odrzuciłabym Letycję. Z Waszych propozycji najbardziej podobają mi się Rozalia, Idalia, Kornelia, Liliana. Od siebie dorzucam Florentynę, Anielę, Różę, Mariannę, Laurę, Eleonorę,Melanię, Leonię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Druga córcia w drodze 24.03.10, 21:33 Wybrałabym Idalię lub Letycję. MSZ pasują bardzo dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pestka_23 Re: Druga córcia w drodze 24.03.10, 22:17 Marcelina - ślicznie Dla siostrzyczki wybierałabym spośród tych trzech: Rozalia, Kornelia, Jaśmina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelina Re: Druga córcia w drodze IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 18:35 Również wybierałabym spośród tych imion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita.80 Re: Druga córcia w drodze IP: 80.54.250.* 28.03.10, 07:40 ja dla drugiej córeczki wybrałam imię Rozalia jestem bardzo zadowolona z tego wyboru jest mało popularne ma dużo zdrobnień (jeszcze z podanych imion podoba mi się Kornelia ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: Druga córcia w drodze 28.03.10, 11:08 Marcelina i Jaśmina rymuja sie - mi to by przeszkadzalo. Rozalia i Idalia pasuja IMO swietnie, ponadto sa przepiekne. Odpowiedz Link Zgłoś