szczekuszka 24.03.04, 10:37 Uslyszalam ostatnio to imie w radiu i zaciekawilo mni ono. Co sadzicie o tym imieniu? Znacie Polki o tym imieniu?! Bo mnie sie coraz bardziej podoba. I nadaje sie na warunki polskie. Chodzi mi o pisownie. Ladnie sie zdrabnia- Imelka. A tu znalazlam historie bł. Imeldy www.dominikanie.com/imelda.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniadm Re: Imelda 24.03.04, 10:57 Mnie się kojarzy wyłącznie z Imeldą Marcos... Historia średnio dla mnie inspirująca (nie lubię za bardzo opowieści o świętych- dzieciach). Ale imię na warunki polskie w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Imelda 24.03.04, 14:15 Mnie sie nie podoba, jak wiekszosc cudacznych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Imelda 24.03.04, 14:47 tradycja1 napisała: > Mnie sie nie podoba, jak wiekszosc cudacznych imion. Dla mnie nie jest ono az takie cudaczne. Prosto sie pisze, czyta i odmienia. Moze nie nazwalabym tak corki (choc kto wie), to jednak nie uwazam, zeby to imie bylo cudaczne. Odkad jestem na tym forum, moja skala tolerancji dla niespotykanych imion wzrosla. Odpowiedz Link Zgłoś
angie555 Re: Imelda 24.03.04, 15:34 mnie podchodzi pod Isaure..... Zdecydowanie na nie... Odpowiedz Link Zgłoś
tropicana Re: Imelda 24.03.04, 19:13 Zanim się zdecydujesz, poczytaj gdzieś, kim była Imelda Marcos. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Imelda 24.03.04, 19:32 tropicana napisała: > Zanim się zdecydujesz, poczytaj gdzieś, kim była Imelda Marcos. Czy to do mnie? Jeśli tak , to nie rozumiem aluzji. Proszę o sprecyzowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Imelda 25.03.04, 13:14 Czesc ! Ciekawe imie ,ale nie w moim guscie .Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Imelda 12.05.15, 09:48 Dzisiaj Imelda ma imieniny znalazłam w kalendarzu. Pierwszy raz słyszę o tym imieniu. Musze się oswoić Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imelda 12.05.15, 16:17 Dla mnie brzmi jak wypowiedziane przez dziecko "Piesek sceka i melda ogonem" - zupełnie mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś