uwierz_mirando 04.10.10, 22:00 Nie znalazłam żadnego aktualnego wątku, do którego można się dopisać, więc zakładam nowy. Co sądzicie o tym imieniu? Mnie się bardzo podoba, krótkie, nie trzeba wymyślać zdrobnień, wydaje mi się takie melodyjne Sama raczej nie odważyłabym się nadać, ale u kogoś odebrałabym jak najbardziej pozytywnie! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Flawia 04.10.10, 22:17 Mnie się bardzo podoba. Gdyby mi pasowało do nazwiska (a nie pasuje), rozważałabym nadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Flawia 04.10.10, 22:59 mi nie bardzo, takie udziwnione. jakoś tam mi się zrymowało od razu 'flawia co puszcza pawia'. i tak trochę jak flaszka. nie nadałabym i nie bardzo mi się podoba tak na pierwszy rzut oka. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Flawia 04.10.10, 23:48 mnie sie bardzo podoba nawet juz sobie wymyslilam, ze jesli bede miala druge corke, to bedzie jej Flavia Alexandra przy odrobinie szczescia nawet bedzie blondynka pozdrawiam Kwiecienka z Wyznaniem Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Flawia 05.10.10, 08:41 spotkałam się ostatnio z Flavią w literaturze, bardzo mi się spodobało, ale nie nadałabym w żadnej postaci Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Flawia 05.10.10, 10:36 Jak zobaczyłam tytuł wątku to aż sama sie do siebie uśmiechnęłam Bardzo, baaaaardzo lubię Flawię. I nawet mojemu Lubemu się podoba! (a biorąc pod uwagę fakt, że on chciałby mieć syna Dżeremiego, to jest to spory sukces ). Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Flawia 05.10.10, 11:53 nawet podoba mi się. ale nie wiem czy odważyłabym się nadać swojej córce Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Flawia 05.10.10, 14:52 Nie podoba mi się, choć powinno. Chyba chodzi o to, że kombinacja F L i W powoduje, że dzwięk imienia jest taki jakiś "sepleniący". Ale oczywiście u kogoś bym bardzo doceniała. Biorąc pod uwagę popularność Oliwii, podobna Flawia może wydawałaby się obecnie mniej dziwna? PS. Wizualnie kojarzy mi się angielskim słowem "flaw" - wada, defekt. brzemieniowo z angielskim i łacińskim "effluvia" - wyziewy, wycieki. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Flawia 12.10.10, 15:12 adamantia napisała: > Chyba chodzi o to, że kombinacja F L i W powoduje, że dzwięk imienia jest taki jakiś "sepleniący". Mnie też jakoś nie zachwyca i chyba z tego samego powodu. Poza tym wydaje mi się jakieś obce. Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: Flawia 05.10.10, 15:00 Bardzo mi się podoba i było w czołówce imion dla mojej córci, kojarzy się z kwiatami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojezdanie Re: Flawia IP: *.chello.pl 05.10.10, 16:48 Nie podoba mi się, nie lubię dziwnych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
mug75 Re: Flawia 06.10.10, 22:13 Córka mojej znajomej Polki ma tak na imię, ale nie mieszkają w Polsce, imię to jest też bardzo popularne w Brazylii. Osobiście nie podoba mi się Jakoś tak rozlaźle mi się kojarzy, z flakami Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Flawia 08.10.10, 21:25 a mnie się bardzo podoba ale brak mi odwagi do nadania podobnie mam z Nikandra Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Flawia 08.10.10, 22:10 a szkoda, bo jedno i drugie pasuje do Liliany ale jest jeszcze sporo kwiatowych lub z kwiatami sie kojarzacyh imion: Malwina, Róża/Rozalia, Jaśmina, Hiacynta,Kalina - jest w czym wybierac Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Flawia 09.10.10, 12:07 i Jaśmina i Kalina mi sie podobają ale póki co jakby co w razie W mam na myśli ciągle Liwie Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: Flawia 11.10.10, 08:08 Podobalo mi sie.Moj maz mi jednak obrzydzil bo mu sie kojarzy z "labia".Corka Tessy Caponi Borawskiej tak ma na imie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Flawia 14.10.10, 13:26 1. Mamy na tym forum całkiem nieźle funkcjonującą wyszukiwarkę. 2. Zanim się założy jakiś wątek należałoby sprawdzić, czy nie ma identycznego PRZYNAJMNIEJ na pierwszej stronie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: do Olianki 16.10.10, 09:32 Przed założeniem wątku sprawdziłam wyszukiwarkę i nie było aktualnego wątku o Flawii. Zdziwiłaś mnie teraz, więc sprawdziłam ponownie i nadal nic takiego nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: do Olianki 17.10.10, 18:07 Mirando, wpis nie był do Ciebie, tylko do niezalogowanego gościa, który Twój wątek powielił. Przecież nie czepiałabym się Ciebie, skoro kilka dni wcześniej tutaj napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: do Olianki 17.10.10, 18:27 I przepraszam Cię bardzo mocno, że napisałam niejasno i tym samym uraziłam Cię. Ta użytkowniczka, do której kierowałam swoje słowa, podpisała się jako "mamcia". Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: do Olianki 17.10.10, 19:17 Okej, nic się nie stało, dzięki za wyjaśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Flawia 15.10.10, 19:37 Podoba mi się, ale nie na tyle, że nazwałabym tak córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Przeniesione 08.11.10, 12:31 Co sądzicie o włoskim imieniu Flavia? kinia_poz 08.11.10, 12:23 Odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Flawia 11.08.20, 11:45 Podnoszę wątek, jestem ciekawa Waszych świeżych opinii o Flawii. Zawsze lubiłam to imię, ale nigdy jakoś na poważnie go nie rozważałam. Aż tu nagle się do mnie przypałętało i tak mnie trochę prześladuje Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: Flawia 11.08.20, 12:29 Bardzo mi się podoba! Mogłabym tak nazwać córkę, nawet myślałam o Flawii przy wyborze imienia dla Róży, ale mężowi się nie podobało i od razu odrzucił. Odpowiedz Link Zgłoś
allegra1989 Re: Flawia 11.08.20, 13:52 Fajne i melodyjne imię, nawet nie trzeba zdrabniać, być może nadałabym je, ale mąż się byś nie zgodził, woli bardziej osłuchane imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Flawia 11.08.20, 22:14 dalenia napisała: > Podnoszę wątek, jestem ciekawa Waszych świeżych opinii o Flawii. Zawsze lubiłam > to imię, ale nigdy jakoś na poważnie go nie rozważałam. Aż tu nagle się do mni > e przypałętało i tak mnie trochę prześladuje Nadal mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
adalwinka Re: Flawia 28.08.20, 20:50 Ładne, ale nie podoba mi się jakoś szczególnie. Jednak doceniam za oryginalność i ucieszyłabym się z małej Flawii. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Flawia 17.11.20, 21:01 Flawia to jedno z nielicznych imion, w kwestii których mój gust nie zmienił się. Szalenie mi się spodobała, kiedy miałam około 11-12 lat i nadal bardzo mi się podoba Na razie jednak bym nie nadała Odpowiedz Link Zgłoś