ulula Re: Reakcje innych - to strasznie wkurzające.... 06.07.11, 17:38 My mamy wybraną Matyldę już od paru miesięcy i na szczęście otoczenie raczej wstrzymuje się od komentowania. Dziadek mój coś mamrocze o krowie Matyldzie, a moja babcia podśpiewuje "Balladę o ciotce Matyldzie", teściowie żartują, że kiedyś nazwali tak zaprzyjaźnioną jaszczurkę na wczasach... Ale poza tym wśród znajomych i rodziny nikt się specjalnie nie dziwi, ani nie kręci nosem (no, chyba, że się dobrze kryją ). Dla mnie też to imię jest najpiękniejsze i nie mam zamiaru już nic w tej kwestii zmieniać. Znajomym ostatnio urodziły się: Alicja, Lena i Liliana, więc myślę, że Matylda świetnie się wpasuje w to towarzystwo . Odpowiedz Link Zgłoś
gracekelly17 Re: Reakcje innych - to strasznie wkurzające.... 06.07.11, 20:58 Na pewno. My czekamy na nasza Matylke jeszcze tylko miesiąc. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za dwie minuty. Re: Reakcje innych - to strasznie wkurzające.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 23:03 imię Matylda wg mnie jest bardzo ładne. ma coś ze "szlacheckości" Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: Reakcje innych - to strasznie wkurzające.... 07.07.11, 12:11 Dlatego my czekając na syna mówiliśmy wszystkim, że będzie Łazarz. Po pierwsze, unikaliśmy zbędnych komentarzy odnośnie naszego prawdziwego wyboru. Po drugie, czego byśmy potem nie wybrali, wszyscy byliby przeszczęśliwi. Po trzecie, zobaczyć ich miny na wieść o Łazarzu - bezcenne. Łazarza zawdzięczam zresztą temu forum i bardzo gorącej dyskusji sprzed lat o tym, czy teściowa ma prawo sprzeciwić się nadaniu wnukowi imienia Łazarz. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Reakcje innych - to strasznie wkurzające.... 07.07.11, 13:32 Łazarz super sprawa, zgapiam i od dzisiaj mówię że za dwa miechy będziemy mieć Alexis przez X Odpowiedz Link Zgłoś
gracekelly17 Re: Reakcje innych - to strasznie wkurzające.... 08.07.11, 10:31 Heheheee...dobre, naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Cudne imie! 08.07.11, 13:21 Moja wlasnie skonczyla 9 lat i imie nosi pieknie, z charakterem i owszem! Wieeeeeeeeeeeeeele lat temu zrezygnowalam z tego imienia dla pierwszej corki i ..... kilka nastepnych tez nazwalam inaczej. Az wrocila MOJA Matylda... Nie rezygnujcie z waszych wyborow wynikajacych z uczuc, z wewnetrznych potrzeb nazwania dziecka tak a nie inaczej. To co mysla inni jest zupelnie nie istotne .... Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: kiniox 09.07.11, 16:42 Tymon. Były obawy, że rodzina będzie nas o to zamęczać, a po urodzeniu dziecka, wszyscy są zachwyceni (zwykle tak bywa, magia niemowlęcia). Gdyby był drugi syn, to chcielibyśmy Tytusa, więc byłoby jeszcze gorzej, a sposób "na Łazarza" już spalony Będzie córka, więc moglibyśmy coś wymyślić, ale na szczęście rodzina po prostu wyluzowała i nas nie zadręcza. Odpowiedz Link Zgłoś