szarlotka77 03.12.11, 17:46 Jakie z tych 2 dla chłopca co ma starszego brata Jeremiego. Coraz wiecej Marceli a Zacharkowie jeszcze mało popularni... Ale 3 lata temu jak rejestrowałam Jeremiego to nawet pan w urzędzie w czoło się pukał a dziś już tak nie razi. Marcel jest ok ale obawiam się ze przez partnera jednej z polskich gwiazdek zaraz co 2 będzie Marcel. Opinie proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luska.s Re: Marcel czy Zachary? 03.12.11, 18:06 Marcel i bez tego to popularne imię, zresztą nie podoba mi się, jakoś mało męskie jak dla mnie Zachary podoba mi się o wiele bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Marcel czy Zachary? 03.12.11, 18:15 Marceli może być, Marcel nie Zacharek? brrr co za zdrobnienie Zachary jak dla mnie na razie za mało osłuchany, ale kto wie? No i w.w zdrobnienie odpada Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka77 Re: Marcel czy Zachary? 03.12.11, 18:28 No co Ty, Zacharek sucharek zrobnienie fajowe Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marcel czy Zachary? 03.12.11, 18:15 Wybierałabym miedzy Marcelim a Zacharym. Marcel wywołuje u mnie gęsią skórkę, jak Oliwier, Alan czy Denis. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Marcel czy Zachary? 03.12.11, 18:28 takoż przy czym ja raczej wolałabym Marcelego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Marcel czy Zachary? IP: *.173.20.253.tesatnet.pl 03.12.11, 18:24 Zachary - piekne imie... Ze zdrobnieniami troche gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Marcel czy Zachary? 03.12.11, 18:34 Zachary! To mocny typ na imię dla mojego syna Ewentualnie jeszcze Marceli, którego też mam na liście. Marcel - zdecydowanie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Marcel czy Zachary? 03.12.11, 19:51 Zdecydowanie Zachary. Zamiast Marcela proponuję Marcelego. Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: Marcel czy Zachary? 03.12.11, 23:42 Zachary. Marcel jest jakiś mało męski, imię jak dla kena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niwius Re: Marcel czy Zachary? IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.11, 00:09 Marcel nie, Marceli może ale podoba mi się Zachary. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka77 Bardzo dziękuję za Wasze opinie i objecuję 04.12.11, 00:15 W styczniu już Was poinformować czy ten facecik wygląda jak Zachary, Marceli czy może Marcel Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Bardzo dziękuję za Wasze opinie i objecuję 04.12.11, 08:17 Zachary i Marcel wybitnie mi się nie podobają . Wybrałabym Marcelego . Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Bardzo dziękuję za Wasze opinie i objecuję 04.12.11, 08:21 Marcelego zawsze możesz zdrabniać do Marcela Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bardzo dziękuję za Wasze opinie i objecuję 04.12.11, 12:54 Super. Natomiast chciałam zauważyć, że Marcel to francuski odpowiednik Marcelego i nadanie imienia w utrwalonej przez stulecia polskiej formie Marceli nie przekreśla, jak zauważono powyżej, mówienia na dziecko Marcel. To nie są dwa odrębne imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Marcel czy Zachary? 04.12.11, 08:23 Żadne z tych dwóch do nie nie przemawia, ale to Twoje dziecko. Gdybym musiała wybrać to Marcel (lepiej Marceli). Fajniejsze zdrobnienia. A może wpadnie Ci w oko Tymon, Erwin, Kajetan, Makary, Cyryl, Hubert Jak już kiedyś pisałam imię Zachary kojarzy mi się tak: ,,- Zachary imię jak imię nic nadzwyczajnego. Ostatnio jak szłam ulicą to stał taki jeden z butelką % a kolega z boku Zachary nalewaj bo uśniesz. Dodatkowo kojarzy mi się z brudnym Harrym. eheh Więc nie mam zbyt dobrych skojarzeń. Nie ma też fajnych zdrobnień: chary, zachuś, zacharuś takie niejakie, jakby na siłę słodzone. W Stanach jest częściej spotykane ale na Polskie warunki nie jest chyba najlepszym wyborem. Może być ,,zbyt amerykańskie" dla innych i kojarzyć się pretensjonalnie, mimo, że jest dosyć starym imieniem i nie ma z tym słowem nic wspólnego. Mimo tych za i przeciw jestem na nie. Ogólna ocena 2 " Dodatkowo skojarzenia z rosyjskim cukrem - sachar to po rosyjsku cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Marcel czy Zachary? 04.12.11, 09:52 Zachary! Bardzo podoba mi się to imię Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Marcel czy Zachary? 04.12.11, 12:03 Raczej Zachary. Nie podobaja mi sie te imiona wogole, zarowno Jeremi, Zachary czy Marcel/i. Odpowiedz Link Zgłoś