gogo2 29.07.04, 09:15 Trudno nam się zdecydować na imię dla naszego synka, który urodzi sie za 3 m- ce. Wśród propozycji są Mateusz,Michał, Paweł, Igor , mojemu męzowi bardzo podoba się Sergiusz, ładnie ale czy nie za bardzo rosyjskie??Co prawda nic kompletnie nie mam do rosyjskich imion, ale chce wiedzieć jak wam się podoba Sergiusz. Ja chyba wolałabym Igora?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Sergiusz?? 29.07.04, 09:22 gogo2 napisała: > ce. Wśród propozycji są Mateusz,Michał, Paweł, Igor , mojemu męzowi bardzo > podoba się Sergiusz, ładnie ale czy nie za bardzo rosyjskie??Co prawda nic > kompletnie nie mam do rosyjskich imion, ale chce wiedzieć jak wam się podoba > Sergiusz. Ja chyba wolałabym Igora?? Zdecydowanie wolę Sergiusza od Igora, tym bardziej że w szkole miałam oba takie przypadki i Sergiusz wypadał duuuuużo korzystniej Ale moze tego rodzaju argumenty nie są do końca przekonujące Natomiast jesli z tych dwóch któreś imię jest rosyjskie, to jest nim Igor, nie Sergiusz. Było czterech jak najbardziej rzymskokatolickich papieży o tym imieniu. rozancowe-karty.pl/modlitwa/poczet_papiezy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Sergiusz?? 29.07.04, 09:36 Dla mnie Sergiusz to nie jest rosyjskie imię. Rosyjskie to Siergiej. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Sergiusz?? 29.07.04, 10:39 Mi się Sergiusz bardzo podoba, choć do niedawna Igor był moim faworytem wśród imion męskich. Teraz już bym tak nie nazwała syna, przede wszystkim ze względu na rosnącą popularność - w każdym "Witajcie na świecie" jest ze dwóch Igorów. I, tak jak Anidm, z Rosją zdecydowanie bardziej kojarzy mi się Siergiej. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
grajka11 Re: Sergiusz?? 30.07.04, 07:29 Sergiusz brzmi dumnie, bardzo mi się podoba, ale zastanów się nad tym jak będziesz mówiła pieszczotliwie do syneczka. Jeżeli zdecydujesz się na wersję podstawową dla dzidziusia lub długą Sergiuszek to naprawdę ładne imię. Pozdrawiam. Grajka Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Sergiusz?? 01.08.04, 12:57 To jedno z moich ulubionych meskich imion. Typowo meskie, zakonczone na -usz, oryginalne, no i nie znam zadnego Segiusza. Kiedys wydawalo mi sie dosc dziwne, ale oschuchalam sie z nim i moim zdaniem jest super. A co do zdrobnien. Moim zdaniem imiona na -usz nie trzeba zdrabniac, az tak w nadmiarze. Mateusz, to Mateuszek, a Sergiusz to Sergiuszek itp, itd. Z wymienionych imion proponuje Sergiusza, Mateusza i Piotra. Michal i Igor odstreczaja niezwykla popularnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś