halny.wiatr 20.02.15, 22:38 Ciekawią mnie Wasze opinie o tym imieniu. Mi się bardzo podoba, nie jest oklepana, ma charakter i zdrobnienia fajne (np. Honia). Czy ktoś wie ile było nadań tego imienia w ubiegłym roku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
florianne Re: Honorata 20.02.15, 23:09 Jestem z nim osłuchana, miałam Honoratę w klasie. Nie odbierałam tego imienia jako specjalnie oryginalnego, więc bardzo zdziwiła mnie informacja, że w 2006 r. w Warszawie nadano je tylko raz. Nie wiadomo dokładnie , ile Honorat pojawiło się w 2014, ale na pewno mniej niż 144. Zapomniałabym dodać, że zawsze bardzo mi się podobało . Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Honorata 20.02.15, 23:42 ładne ale brzmi wg mnie jak zbitka 2 słów honor i rata Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Honorata 21.02.15, 07:12 U kogoś bardzo doceniłabym! Sama nie nadałabym, brzmi mi jakoś tak, nie wiem, jak to określić.... Nie twardo, twarde imiona generalnie bardzo lubię (w przeciwieństwie do słodziutkich i milutkich ). Honorata byłaby dla mnie powiewem świeżości. Odpowiedz Link Zgłoś
mow.mi.boska Re: Honorata 21.02.15, 10:43 Podoba mi się, jest ogólnie znane a nieoklepane, twarde w brzmieniu - takie jak lubię Na dwie znane mi Honoraty jedna nie lubiła swojego imienia i kazała na siebie mówić Klaudia.... ;p Na drugą mówiliśmy zdrobniale Natka. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Honorata 21.02.15, 12:23 Bardzo lubię! To mocna kandydatka na imię dla mojej córki, gdyby mężowi nie spodobały się moje Józefiny i Franciszki Znam jedną, prawie 30-letnią Honorkę - jest świetną dziewczyną, więc to jeszcze bardziej przekonuje mnie do tego imienia (nie żebym wierzyła, że każda następna Honorata będzie równie miła, inteligentna i ładna jak ta - ale zawsze to lepsze skojarzenie, niż gdybym znała beznadziejną Honoratę ). Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Honorata 21.02.15, 15:08 Bardzo nie lubię. Wydaje mi się zupełnie pozbawione wdzięku i widze zawsze oczyma duszy wielką babę, mówiącą basem. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Honorata 21.02.15, 15:37 Podoba mi się Imię znane, a niepopularne. Na studiach miałam dwie Honoraty, do których zwracaliśmy się pełnym imieniem. Obie bardzo lubiłam, a z jedną się zaprzyjaźniłam. Rodzina czasami zwraca się do niej Honorcia. Odpowiedz Link Zgłoś
hersylijka Re: Honorata 21.02.15, 18:34 Znam dorosłą Honoratę, starszą panię, która każe mówić do siebie Ala. Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Honorata 22.02.15, 14:35 Znam tylko jedną dorosłą Honoratę, od jakiegoś czasu imię nawet mi się podoba . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Honorata 25.02.15, 15:21 Imię jest MSZ w porządku, osłuchane, ale nieczęste. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Honorata 27.02.15, 19:02 Podoba mi się to imię, pewnie zmieściłoby się w pierwszej dwudziestce moich ulubionych żeńskich. Jedyna Honorata, którą poznałam, chodziła do mojej podstawówki kilka klas wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Honorata 07.03.15, 19:10 podoba mi sie znam jedna, dorosla, dlatego tez dobrze mi sie kojarzy pozdrawiam Kwiecienka z Opinia --- Wszystko w końcu skończy się dobrze, więc jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to nie koniec... Odpowiedz Link Zgłoś