fraise_des_bois 30.10.16, 23:14 Hej, wkrótce zostanę mamą po raz drugi, a córeczka wciąż nie ma wybranego imienia. Mamy już w domu Gabrielę. Chciałabym aby podobnie jak w przypadku pierwszej córki imię miało sporo form i możliwości zdrabniania. Musi mieć polską pisownię. Nazwisko jest polskie krótkie, więc imię może być dłuższe. Wolałbym aby nie było to jedno z obecnie najmodniejszych typu Zuzanna, Maja, Julia. Mamy kilka pomysłów, ale nie chcę zdradzać, bo jestem ciekawa czy coś pokryje się z waszymi typami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aledziwok Re: Druga córka 31.10.16, 00:03 Marcelina, Kornelia, Anastazja, Antonina. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Druga córka 31.10.16, 08:32 Znajomi mają Gabrielę i Antoninę. Osobiście zdecydowanie wolę Antonię, choć w "piaskownicy", w przypadku wołania "Tosia", nie ma to większego znaczenia Proponuję: Marianna Kornelia Florentyna Rozalia Stefania Aniela Klara Aurelia Melania Łucja Odpowiedz Link Zgłoś
fraise_des_bois Re: Druga córka 01.11.16, 21:46 Zdecydowanie moje typy. wszystkie poza Aurelią są na mojej liście Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Druga córka 02.11.16, 08:26 Miło mi. Sama się do Aurelii przekonałam stosunkowo niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Druga córka 31.10.16, 08:47 Róża Helena Anastazja Urszula Melania Elżbieta Odpowiedz Link Zgłoś
monaliss Re: Druga córka 31.10.16, 12:01 Mnie się podobałaby: Gabriela i Małgorzata /czyli Gosia i Gabrysia/ Gabriela i Marianna Gabriela i Barbara Gabriela i Józefina /kocham imię Józefinka!/ Gabriela i Eleonora Gabriela i Daria Gabriela i Daniela ... no i chyba jeszcze Gabrysia i Marysia ale Maria raczej do popularnych należy Pozdrawiam ps. u mnie też za moment rodzi się druga córeczka Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Druga córka 31.10.16, 16:35 Są tacy jedni blogerzy, którzy maja Gabrysię i Michalinkę - według mnie bardzo fajny duet. Może jeszcze: Aurelia, Anastazja, Apolonia, Aniela, Barbara, Ewa, Florentyna, Felicja, Helena, Honorata, Idalia, Julianna, Jaśmina, Kornelia, Konstancja, Lidia, Lilia, Lilian(n)a, Liwia, Łucja, Marcelina, Matylda, Malwina, Melania, Otylia, Rozalia, Stefania? Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Druga córka 31.10.16, 19:13 Znajome rodzenstwa z Gabrysia Gabrysia i Weronika Gabrysia i Laura Gabrysia i Malwina Gabrysia i Dominika Od siebie dorzucam Marcelinke, Jasminke, Kornelie, Emilke Odpowiedz Link Zgłoś
dominika.magdalenka Re: Druga córka 01.11.16, 22:11 Może coś z "anielskich" imion? Macie Gabrielę, to co powiecie na Anielę lub Michalinę? A może wolelibyście coś tradycyjnego, jak Maria lub Krystyna, o ile nie przeszkadzałoby Wam to, że zdrobnienia by się ze sobą rymowały (Gabrysia - Marysia, Gabrysia - Krysia)? Pozwoliłam sobie przejrzeć listę imion żeńskich nadanych w 2015 i wytypować bym mogła także: Emilię, Antoninę, Weronikę, Marcelinę, Agatę, Helenę i Barbarę. Jeśli lubicie imiona, które nie są szczególnie popularne wśród najmłodszego pokolenia, to może Danuta, Łucja, Róża lub Rozalia? Odpowiedz Link Zgłoś
fraise_des_bois Re: Druga córka 02.11.16, 22:00 Bardzo mi się podoba koncepcja anielskich imion można by tu jeszcze dorzucić Rafaelę i nie wiem dlaczego ale Rozalia też brzmi mi nieco anielsko. Aniela, Łucja, Rozalia, Helena, Barbara to moja ścisła czołówka Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Druga córka 02.11.16, 22:03 Słuszna ta twoja czołówka, szczególnie pierwsze dwa imiona Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Druga córka 02.11.16, 22:24 Cudne imiona w tej Twojej czołówce - sama nie wiedziałabym, która wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
andracyt Re: Druga córka 02.11.16, 19:17 Może .... Adrianna, Berenika, Helena, Idalia, Julianna, Kalina, Kornelia, Konstancja, Laura, Liliana, Marcjanna, Marcelina, Rozalia, Urszula, Weronika. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Druga córka 02.11.16, 23:03 Podbijam Michaline skoro anielska koncepcja sie Tobie podoba. Ja chcialam do mojej Michasi Gabrysie, ale maz nie byl przekonany. Twoja czolowka swietna, wszystkie imiona mi sie podobaja. Ciekawa jestem, ktore wybierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Druga córka 07.11.16, 19:27 Może Berenika, Florentyna, Franciszka, Marcjanna, Teodora, Salomea? Odpowiedz Link Zgłoś