grzybnia 16.12.04, 09:59 Moja najmłodsza pociecha (prawie cztery latka) ma na imię Laura ale mówimy na nią Lala i tak juz pewnie zostanie na zawsze. początkowo była Laurką ale kiedy zaczęła mówić sama o sobie to wychodziło jej LALA i tak się przyjęło. Czy wy też macie córeczki o tym imieniu? Jak je zdrabniacie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pianiwo Re: Laura czyli Lala 16.12.04, 11:50 Ja właśnie spodziewam się dziecka i ma to być córeczka. Z mężem wybraliśmy dla niej imię... Laura, aczkolwiek mama postanowiła mówić do niej Laurka (tak jak wy). Jednakże muszę przyznać, iż Lala mi sie bardzo podoba. To jest chyba jedyne porządne i fajowe wprost zdrobnienie dla tego imienia (tym bardziej, że "wybrała Je" sobie jego "właścicielka".Myśleliśmy jeszcze o zdrobnieniu Lara - chociaż kojarzy się z Sara i ktoś mógłby te dwa imiona pomylić. Buziaczki dla córeczki Lali (?). Iwona z Gdyni Odpowiedz Link Zgłoś
mediona Re: Laura czyli Lala 18.12.04, 22:35 witam ja tez masz coreczke o imieniu Laura i chociaz ja osobiscie nie znosze zdrobnien w imionach wiekszosc znajomych wola na nia wlasnie Laurka lub Lala , pozdrawiam mame Lali oraz Iwonke powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
hanna73 Re: Laura czyli Lala 20.12.04, 11:30 wczoraj w kąciku zabaw spotkałam mala Laurę. tata wołal na nia poprostu Laura. Odpowiedz Link Zgłoś