kaakaa 22.01.05, 00:01 Czy ktoś szłyszał o imieniu MRCELJAN??? Czy jest takie imię? Gdzie można to sprawdzić? Wszystkim "Tropicielom imion" będę wdzięczna za informację. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Marcelian 22.01.05, 00:23 Marcelian, łac. Marcelianus. Jest takie imię. (Jest też Marcelin). Niestety nic bliższego o nim nie wiem. Są nadania w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kaakaa Dzięki! 23.01.05, 10:48 NIestety (a może stety) rodzice potencjalnago Marceljana zdecydowali się na Mateusza. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dzięki! 23.01.05, 14:29 Trochę szkoda Mam nadzieję, że zdecydowali się na Mateusza z pełną świadomością tego, jak popularne jest to imię... A czemu w ogóle myśleli o Marcelianie? Tradycje rodzinne, czy coś? Odpowiedz Link Zgłoś
kaakaa Re: Dzięki! 23.01.05, 17:41 Też mi trochę szkoda tego Marceljana, choć nie wiem, czy sama bym się zdecydowała. A pomysł powstał stąd, że maluch urodził się w Marcela i stąd propozycja, żeby może dać mu Marcel Jan, a stąd już tylko krok to Marceljana. Znacznie oryginalniejszego, choć nikt w towarzystwie nie wiedziałnawet, czy takie imię istnieje (stąd moje pytanie na forum). A co do Mateusza, to, owszem, rodzice mają świadomość, jak bardzo populaene to imię, ale do prababci przyszedł anioł (tak powiedziała!) i powiedział, że maluch ma na imię Mateusz. Z takim argumentem trudno dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś