madziarek_edziecko 24.01.05, 10:03 Maryla - czy to imię istnieje jako samodzielne imię? Nie jako zdrobnienie np. Marianny... ? A tak sie zastanawiam, bo mi wpadło w oko , gdy przeglądałam nazwy ulic Gdańska ... Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Maryla 24.01.05, 11:03 Ja znam Maryle tylko jako zdrobnienie od Marii. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maryla 24.01.05, 11:07 Jest to zdrobnienie od Marii, które bywało nadawane jako samodzielne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Maryla 24.01.05, 13:44 W Ani z Zielonego Wzgórza była Maryla nie będąca Marią Natomiast jeśli chodzi o samo imię to wydaje mi się nawet całkiem popularne (mam 2 ciocie o tym imieniu) aczkolwiek w ogóle nie podoba mi się. Obok Agnieszki, Zenobii, Marioli i Kunegundy należy do "złotej piątki" najbardziej "znielubionych" przeze mnie imion... Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Maryla 24.01.05, 15:40 A Maryla Rodowicz? Tylko nie mowcie mi, ze to nie jej prawdzwe imie bo zwatpie Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Maryla 24.01.05, 15:50 No jasne ,że nieprawdziwe. Ma na imię Maria po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Maryla 27.01.05, 12:51 Zaskoczylyscie mnie bardzo, czyzby teraz nie bylo Maryli? Nie wiem, jak obecnie, ale wsrod przyjaciol mojej rodziny jest Maryle po trzydziestce, ktora z cala pewnoscia nie jest Maria czy Marianna tylko Maryla i tak ma w dokumentach. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Maryla 27.01.05, 17:08 według Rymuta 1 994 bylo 3 113 Maryl, czyli nie jest tak zle. Odpowiedz Link Zgłoś