idaaa Re: Ksenia i Rozalia - siostry, 13.04.05, 15:43 O tyle o ile Rozalia- według mnie - jest przecudna (choć zauważyłam, że wkoło coraz więcej jest małych Rozalek) o tyle Ksenia mnie niestety nie zachwyca... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ksenia i Rozalia - siostry, 13.04.05, 16:40 Rozalia podoba mi sie bardziej od Kseni, ale tez nic przeciwko Kseni nie mam. Jednak ten zestaw mi troche zgrzyta. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ksenia i Rozalia - siostry, 13.04.05, 16:41 Mi równiez nieco zgrzyta, ale oba imiona podobają mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Ksenia i Rozalia - siostry, 14.04.05, 08:31 Zgadzam sie z Abielą Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Ksenia i Rozalia - siostry, 14.04.05, 10:44 Ksenia podoba mi się bardziej, Rozalia jak już pisałam automatycznie przywodzi mi na myśl nieszczęsną siostrę Antka. Zestaw fajny Odpowiedz Link Zgłoś
mamciaestery Re: Ksenia i Rozalia - siostry, 16.04.05, 23:41 Mam na imię Rozalia.P bardzo mi się nie podobało, że nigdy nie spotkałam żadnej osoby o tym imieniu. Teraz już to rozumiem ale będąc dzieckiem miała straszny żal do rodziców że mi takie "dziwne " imię wybrali Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Ksenia i Rozalia - siostry, 18.04.05, 20:21 Moim zdaniem masz super imie, jesli bede miec corke, to tylko Rozalie. Na Miłochnę TŻ sie nie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Ksenia i Rozalia - siostry, 18.04.05, 20:38 Mi się też Rozalia podoba coraz bardziej Ale jeśli będę mieć córkę, to pewnie Dorotkę... Chętnie wybrałabym Teodorę, ale Dorota podoba mi się również ze względu na św. patronkę, która żyła na przełomie III i IV wieku... Jest związana z nią piękna opowieść - imiona.net.pl/pokaz.php? id=132&litera=D&jacy=all Chociaż pewnie dla niewierzących to i tak nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Rozalia 19.04.05, 11:54 Mnie imie Rozalia, odpowiada takze ze wzgledu na patronkę. Miłochna jest pogańska. Rozwazalabym jeszcze takie imiona jak: Bronislawa, Klara, Kornelia, Konstancja (ostatnie watki mnie nawet przekonaly). Odpowiedz Link Zgłoś