mamaemmy 19.04.05, 16:29 Czy podoba Wam się to imię? Chyba nie było o nim dyskusji.Więc:co sądzicie o Aurorze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tineczka5 Re: Aurora 19.04.05, 16:34 Cóż....po łacinie znaczy jutrzenka,gwiazda poranna.Tak mi sie kojarzy.Ale wielu będzie się kojarzyła z krążownikiem i Rewolucją Pażdz.No i jak ją zdrabniać?W jednej z książek L.M.Montgomery zdrabniali ją:Rorka.Nie wiem,czy dzieciak miałby łatwe życie z takim imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Aurora 19.04.05, 16:36 Wlasnie o tym imieniu istatnio myslalam, bo trafilam na artykul w dodatku GW o panu Emanuelu, ktory ma corke Aurore (imienia drugiej zapomnialam). Imie to podoba mi sie ale nie w jezyku polskim. Jakos na polskie warunki troche mi zgrzyta to podwojne "r" ale sa jezyki gdzie brzmi ladnie Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: Aurora 19.04.05, 21:15 Piękna piosenka Erosa Ramazotti-Aurora.Tak ma na imię jego córka.Uwielbiam ta pieśń. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Aurora 19.04.05, 21:56 Jestem na tak Kolezanka miala dylemat, nazwac corke Aurelia czy Aurora. Zdecydowala sie na Aurore i nie zaluje swojego wyboru. Piekne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
dibass Re: Aurora 25.06.15, 15:15 Witaj, napisalas ze kolezanka ma corke Aurore, napisz prosze czy ma jakies nie przyjemnosci z tym imieniem i jaka jest Aurorka ? ja za kilka tygodni bede rodzic i wlasnie tak chce nazwac swoja corcie ale polacy to narod nie tolerancyjny i z tad te dylematy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Aurora 04.05.06, 19:22 > jednej z książek L.M.Montgomery zdrabniali ją:Rorka W której książce??? przeczytałam wszystkie jej autorstwa i czegoś takiego nie znalazłam?no chyba,że "Dzban ciotki Becky" aletam raczej nie zdrabniano imienia figurki Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Aurora 05.05.06, 23:20 Coraz bardziej mi sie podoba, ale nadal nie widze go w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Aurora 02.10.06, 18:19 Kiedyś mi się nie podobało, ale teraz uważam, że jest bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Aurora 19.04.05, 22:53 Ładne, trochę podobne w brzmieniu do Aurelii )) Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Aurora 19.04.05, 22:58 Znajoma ma corke,ktora ma na imie Aura. Aurora mi sie raczej srednio podoba.POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Aurora 19.04.05, 23:58 Tzn. jak pogoda? Ja wiem, że nie tulko, ale głównie z pogodą mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aurora 17.09.05, 21:05 Własciwie ciekawa jestem, jak było możliwe zarejestrowanie imienia Aura... Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Aurora 19.04.05, 23:57 Dla mnie to krążownik... No i za duzo 'r', ale to już osobisty problem... Odpowiedz Link Zgłoś
werbena11 Re: Aurora 03.12.05, 11:22 Podoba mi sie, sama sie zastanawialam, tylko co bedzie, jak dziecko nie bedzie wymawiac r ?!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aurora 03.12.05, 13:36 Wada wymowy (r francuskie) jest raczej dziedziczna, wiec jesli Wy wymawiacie, nie ma wielkiej obawy, ze dziecko nie bedzie wymawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka1980 Re: Aurora 10.07.15, 12:29 Bardzo ładne imię. Ja bym w ogóle nie zdrabniala tego imienia, a jesli już poczulabym taka potrzebe używałabym spieszczeń Aurusia lub Aurorka Odpowiedz Link Zgłoś
hanna-irena Re: Aurora 09.08.15, 20:26 Uważam,że jest przepiękne.I nie kojarzy mi się,z krążownikiem tylko ze Śpiącą Królewną.Na dzień dzisiejszy miałabym problem ze zdrabnianiem, ale imię w pełnej formie ma masę wdzięku i jestem przekonana,że nieprędko stanie się banalne. Odpowiedz Link Zgłoś