kachax 10.05.05, 12:30 Moje ulubione imiona i skojarzenia: Konstancja - po prostu piękne jak muzyka Oliwia - delikatne, a stanowcze (szkoda ze popularne) Aleksander - honorowe Bernard - szlachetnie Jeremi - ciepłe Zachary - szlachetnie Może kiedyś będę miała 3 dzieci....i może będę mogła wykorzystać wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada_bush Re: Ulubione Imiona 10.05.05, 12:51 A moje ulubione to Krzysztof Hiacynt, bo tak sie nazywa moj chlopak i mi sie to kojarzy z pyszna wędlinką, bo on jest kupcem mięsnym. Odpowiedz Link Zgłoś
martynagrz Re: Ulubione Imiona 10.05.05, 12:57 a moje to: Stefania - arystokratyczne, Olgierd - dystyngowanie Izabella - kobiecość Elżbieta - stanowczośc i ukochane imie wszechczasów - Bożydar Odpowiedz Link Zgłoś
alicja_irena Re: Ulubione Imiona 10.05.05, 13:14 A moje: Małgorzata - czułość, opiekuńczość Włodzimierz - uroda Waldemar - mądrość Elżbieta - matczyna troska Joanna - ciepło Rui - szaleństwo i spontaniczność Janusz - męskość i sex Odpowiedz Link Zgłoś
glista_ludzka Re: Ulubione Imiona 10.05.05, 13:22 Moje ulubione... męskie: - Marek - Wojciech żeńskie: - Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Ulubione Imiona 10.05.05, 15:18 Konstancja to ładne imię ale zdrobnienie Kostka...... straszne Odpowiedz Link Zgłoś
kachax Re: Ulubione Imiona 10.05.05, 17:25 Właśnie czytałam info o zdrobnieniach od Konstancji, i jak kto woli, ale da się używać Oto one: Nastka, Nastula, Koni, Kosia, Tania, Stasia. Mnie przypadło do gustu akurat Koni. I bardzo się ucieszyłam że ludzie są tak kreatywni. A przy okazji jak Konstancja fajnie brzmi w innych językach )) Odpowiedz Link Zgłoś
glista_ludzka Re: Ulubione Imiona 10.05.05, 22:38 Prosię uprzejme: po czesku - Konstance lub Konstancie (wym. Konstancije) Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Ulubione Imiona 11.05.05, 12:48 Mnie jeszcze ze zdrobnień podoba się Kaja. A z tych, które wymieniłaś, najbardziej lubię Nastkę. Co do innych języków, znana mi Niemka ma na imię Constanze. Ale chyba funkcjonują u nich także inne pisownie. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Ulubione Imiona 11.05.05, 12:23 Ja ma trójkę dzieci, ale propozycji imienniczych jak dla regimentu wojska A apropos imion- Konstancja- jedno z moich ulubionych Oliwia- nie przepadam za zdrobnieniem Oli no i do tego jest to imię szalenie popularne... Aleksander- oj nie!! W żadnym wypadku!! Bernard- wolę Banedykta, Barnard wydaje mi się trochę za "ciężki" Jeremi- wolę Jaremę, ale może byc Zachary- świetne!! P.S. A co z sytuacją gdy 3 dzieckiem będzie dziewczynka?? Odpowiedz Link Zgłoś
amanda_gris Re: Ulubione Imiona 11.05.05, 12:47 kachax napisała: > Konstancja - po prostu piękne jak muzyka > Oliwia - delikatne, a stanowcze (szkoda ze popularne) > Aleksander - honorowe > Bernard - szlachetnie > Jeremi - ciepłe > Zachary - szlachetnie Konstancja - bardzo piękne, ale pod warunkiem używania go w pełnej formie (nie lubię zdrobnień). Oliwia - dawniej mi sie podobało, obecnie jego popularność całkowicie je dyskwalifikuje. Aleksander - nie lubię z powodów osobistych. Bernard - zbyt twarde dla mnie. Jeremi - może być. Zachary - w ogóle mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
marylennox Re: Ulubione Imiona 18.06.05, 15:46 Moje ulubione to Karol - dobry Antoś- delikatny Mateusz - inteligentny Elżbieta - silna osobowość Zosia - temperamentna Marysia - dobra, subtelna Hania - słodka Odpowiedz Link Zgłoś