flo_mama 07.02.06, 12:53 Witajcie ponownie, a ja nadal poszukuję imion pasujących do Florentynki (moja córcia), dla rodzeństwa - dziewczynka np. Klara?, a chhłopak... nie mam pomysłu. Pozdrawiam Matylda mama Flo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
little_voice Re: Florentyna 07.02.06, 12:59 Pojęcia nie mam co pasuje,ale fajne to imie ta Florentyna,no kurde blaszka fajne jest Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Florentyna 07.02.06, 13:12 Wydaje mi się, że imiona Flora i Klara za bardzo się gryzą. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Florentyna 08.02.06, 18:26 Florentyna często jest zdrabniana do Flory, choć rzeczywiście to dwa, różne imiona Ida, mama Flory (nie Florentyny) Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Florentyna 07.02.06, 15:44 Moja Flo (acz co prawda, że nie jest Florentyną) ma 2 braci: Filipa i Dawida. Gdyby natomiast miała mieć większe rodzeństwo to zapewne byłaby to Irena ew Laura i Benon bądź Hugon No ale ja jestem nieco "zawężona" poprzez wymóg wyboru imienia 5 literowego, Ty zaś nie Proponuję Ci zatem: Różę Rozalię Idę (troszeńkę nieskromnie) Józefinę Antoninę Ignację Klarę, którą zresztą sama wybrałaś i którą uważam za przecudną Konstancję Helenę Aurelię Marcjannę Urszulę Elżbietę Celestynę Cecylię A dla Chłopca może Jerzy Ignacy Antonii Fryderyk Konstanty Maurycy Melchior August Alebrt Cyprian Kajetan Tobiasz Lucjan Zbigniew Franciszek Eustachy Gustaw Henryk Józef ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: Florentyna 07.02.06, 17:26 ja myślę że ładnie pasuje do Florentyny Klementyna. Imię podobnie zbudowane, chociaż kojarzy się z cytrusami. A Florentyna z kwiatami- czyli imiona "naturalne" ;P Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Florentyna 07.02.06, 18:14 Witaj! Klara jakoś nie wydaje mi się pasować do Florentyny. A jak się ustosunkowujesz do propozycji z tego wątku? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=32677977&v=2&s=0 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
layla12 Proponowane imionka :))) 19.02.06, 20:44 A co myślisz o Lence? Dla chłopczyka może Kamil? ))) Odpowiedz Link Zgłoś